29 °C Athens, GR
23/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εκδηλώσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας Το FBI λέει πως ένας Άνδρας και μία γυναίκα πρέπει να συνδέονται με έξι πυρκαγιές που προκλήθηκαν στο νότιο Νέο Μεξικό Αστυνομικός σωματοφύλακας κατηγορείται για απάτη, ψευδείς δηλώσεις και σχέση με τη δήμαρχο της Νέας Ορλεάνης Οι εκτοπισμένοι του Έξω Μετοχίου τίμησαν τους ήρωες της 20ης Ιουλίου 1974 Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: Συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου & Ακολουθία του Μ. Μηνύματος των νέων Χωρεπισκόπων Καϊρο: Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση ηρωϊκώς αγωνισαμένων και πεσόντων Κυπρίων Συγχαρητήριες ευχές του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου προς τον Νεοεκλεγέντα Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Δανιήλ Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος στο Άγιον Όρος Oι Θαυματουργές Εικόνες της Παναγίας Πορταϊτίσσης και του Οσίου Ανθίμου επιστρέφουν στην Αστυπάλαια Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο συμπλήρωσης πενήντα ετών Αρχιερατικής διακονίας Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Ανθίμου

O Οικουμενικός Πατριάρχης ευλόγησε την έναρξη λειτουργίας του Παιδότοπου της Μητρόπολης Χαλκηδόνος

O Οικουμενικός Πατριάρχης ευλόγησε την έναρξη λειτουργίας του Παιδότοπου της Μητρόπολης Χαλκηδόνος

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 6 / 10 / 2023 , 16:10 από news_room

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, το απόγευμα της Τετάρτης, 4 Οκτωβρίου 2023, τέλεσε τον Αγιασμό στον νέο παιδότοπο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκηδόνος, με την ευκαιρία της ενάρξεως λειτουργίας του, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και άλλων Ιεραρχών του Θρόνου, Κληρικών, Κοινοτικών παραγόντων και πιστών της Χαλκηδόνας, καθώς και άλλων ομογενειακών παραγόντων. 

Στην ομιλία του ο Παναγιώτατος συνεχάρη τον οικείο Ποιμενάρχη και τη Συντονιστική Επιτροπή της Κοινότητος Χαλκηδόνος, καθώς, επίσης, και τους επωνύμους και ανωνύμους χορηγούς και δωρητές, με την συνδρομή και στήριξη των οποίων έγινε δυνατή η δημιουργία του κοινωφελούς αυτού έργου, που έχει άμεση σχέση, όπως είπε, με την παιδεία του Γένους μας. “Όλοι γνωρίζουμε ότι το Γένος μας, ιδιαιτέρως σε αυτήν την Πόλη, που υπήρξε και είναι η τροφός των γραμμάτων, ήταν πάντοτε συνδεδεμένο με τα σχολεία, με την εκπαίδευση”, είπε ο Παναγιώτατος και υπενθύμισε ότι πάντοτε ήταν διαρκής μέριμνα της Μητρός Εκκλησίας η διάδοση των ελληνικών γραμμάτων. 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε:

“Άγιε Χαλκηδόνος, φίλτατε αδελφέ και συλλειτουργέ, ξεκινήσατε την Ποιμαντορία σας ελθών από τη Δύση προς Ανατολάς με πολύ ενθουσιασμό για το Πατριαρχείο και την περί αυτό Ομογένεια, ένα τμήμα της οποίας σάς ενεπιστεύθη η Μήτηρ Εκκλησία και διαποιμαίνετε αυτό το μικρόν ποίμνιον της ιστορικής Γεροντικής Μητροπόλεώς σας με πολλή αγάπη και στοργή. Σας συγχαίρομε για όλα αυτά τα οποία σκέπτεσθε και πράττετε, όχι μόνον για την Θεόσωστο Επαρχία σας, αλλά και για την Μητέρα Εκκλησία, με τα πολλά προσόντα και τις ικανότητες και την πείρα που έχετε, και ιδιαιτέρως για την συμβολή σας στις εξωτερικές σχέσεις της Μητρός Εκκλησίας και τους διαχριστιανικούς και διαθρησκειακούς διαλόγους. Συγχαίρω όλους τους λαϊκούς παράγοντες της επαρχίας σας, την οποία έχω πάντοτε μέσα στην καρδιά μου, όχι μόνο γιατί αξιώθηκα να την διαποιμάνω για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά διότι ήταν η επαρχία του Γέροντός μου, του προστάτου και πνευματικού μου πατρός, και έτσι είχα την ευκαιρία να έρχομαι συχνά εδώ, να λειτουργώ, να διακονώ, και έκτοτε από τη νεότητά μου συνεδέθην άρρηκτα με την Χαλκηδόνα και τους Χαλκηδονίους. Εύχομαι σε όλους σας, αγαπητοί, ένα ευλογημένο χειμώνα και αυτός ο κήπος με τα άνθη τα χαριτωμένα να μεγαλώνει, να αυξάνει και αριθμητικώς και ποιοτικώς και να είναι το καμάρι της Χαλκηδόνος, αλλά και όλης της Ρωμηοσύνης της Πόλεως.”

Προηγουμένως, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος εξέφρασε τη χαρά του που υποδέχθηκε τον Πατριάρχη αυτό το φθινοπωρινό απόγευμα, “για μία άνοιξη της ζωής και της διακονίας της Εκκλησίας. Και είναι άνοιξη γιατί πραγματικά μας δίνει φτερά για το παρόν και για το μέλλον όταν διακονούμε παιδιά. Αυτά είναι το μέλλον της Ρωμιοσύνης και του Γένους μας”. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για την παρουσία του, μαζί με τους Συνοδικούς Αρχιερείς και τα μέλη της Πατριαρχικής Αυλής. Ευχαρίστησε, επίσης, όλως ιδιαιτέρως, τον Πρόεδρο, την Αντιπρόεδρο και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Χαλκηδόνος, που από την πρώτη στιγμή στήριξαν αυτή την προσπάθεια, καθώς και τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτα, αλλά και τον καταγόμενο από την Χαλκηδόνα Εντιμ. κ. Βύρωνα Νικολαΐδη, επιχειρηματία, για τη συνδρομή και την στήριξή τους για να πραγματοποιηθεί ο “Παιδικός Κήπος Χαλκηδόνας”. Τις ευχαριστίες του εξέφρασε και προς όλους όσοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους  στον παιδότοπο για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών προς όφελος των παιδιών. 

Στη συνέχεια τον Παναγιώτατο καλωσόρισε με θερμούς λόγους και ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της Κοινότητος Χαλκηδόνος Εντιμολ. Αρχών Μ. Ρεφερενδάριος κ. Ιωάννης Δεμιρτζόγλου, ο οποίος τόνισε ότι στον “Παιδικό Κήπο Χαλκηδόνας” οι νεαροί βλαστοί της ομογένειας θα μάθουν τα πρώτα τους γράμματα, παίζοντας και δημιουργώντας. Αφού ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος για το άοκνο ενδιαφέρον και την στήριξή του για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν για τον σκοπό αυτό, εξέφρασε τη χαρά του που στη Χαλκηδόνα θα αντηχήσουν πολλές παιδικές φωνές και ευχήθηκε “αυτό το φυτώριο να γεμίσει άνθη και να φέρει πολλούς καρπούς στην Ομογένεια και την Ρωμιοσύνη”.

Σχετικά Άρθρα

13 Ιουλίου : Οι Όσιοι και θεοφόροι ασκητές στην Κύπρο Ηλιόφωτος, Αυξουθένιος, Επαφρόδιτος και Ευθένιος

13 Ιουλίου : Οι Όσιοι και θεοφόροι ασκητές στην Κύπρο Ηλιόφωτος, Αυξουθένιος, Επαφρόδιτος και Ευθένιος

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 13 / 7 / 2022 , 21:03 από news_room 13 Ιουλίου : Οι Όσιοι και θεοφόροι ασκητές στην Κύπρο Ηλιόφωτος, Αυξουθένιος, Επαφρόδιτος και Ευθένιος Του Αρχιμανδρίτη Φώτιου Ιωακείμ: Οἱ ὅσιοι πατέρες μας, οἱ καλούμενοι συνοπτικῶς ἅγιοι Ἡλιόφωτοι, ἔλαβαν τὴν κοινὴ τούτη ὀνομασία ἀπὸ τὸν Γέροντα καὶ προϊστάμενο τῆς τετράριθμης αὐτῆς σεπτῆς χορείας, ἅγιο […]

Ο Καιρός: Πρόγνωση του Καιρού από την Ε.Μ.Υ

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 2 / 1 / 2021 , 15:09 από news_room ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ – ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 02-01-2021 / 1300 ΤΟΠΙΚΗ   ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 02-01-2021   ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια τοπικές βροχές από νωρίς το απόγευμα. Βαθμιαία από […]