11 °C Athens, GR
11/12/2023

Τελευταια Νέα
Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ H I.M. Νέας Ιωνίας τίμησε την επέτειο των 100 ετών από τα εγκαίνια της πόλεως Νέας Ιωνίας Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην βασιλική του Αγίου Νικολάου στα Μύρα της Λυκίας Τους έταζε αυτοκίνητα και δεν τα παρέδιδε ποτέ – Έκλεψε χιλιάδες ευρώ Ανασκαφή στη Ιερά Μονή Βατοπεδίου αποκαλύπτει ίχνη του 4ου αιώνα Γιατί χιλιάδες Τούρκοι συρρέουν στη Γερμανία Ξεκινούν καλάθια Χριστουγέννων και Αϊ Βασίλη Ιερό Λείψανο του Αποστόλου Λουκά στον Άγιο Σπυρίδωνα Πειραιώς Λαμπρός ο εορτασμός του Πολιούχου του Βόλου Αγίου Νικολάου Μνημόσυνο και συναυλία Θρακιώτικης Μουσικής στη μνήμη του Χρόνη Αηδονίδη Διαβεβαιώσεις αξιωματούχων για δράσεις που βελτιώνουν ποιότητα ζωής ηλικιωμένων

Στα 2,6 εκατομμύρια ευρώ το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης Δημητριάδος

Στα 2,6 εκατομμύρια ευρώ το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης Δημητριάδος

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 25 / 10 / 2023 , 22:47 από news_room

Στα 2.665.679 ευρώ ανέρχονται τα χρήματα που διέθεσε πέρυσι, το 2022, η μητρόπολη Δημητριάδος για να υλοποιήσει το φιλανθρωπικό και ευρύτερα κοινωνικό της έργο το οποίο επεκτείνεται σε πολλούς τομείς από την παροχή γευμάτων σε άπορους μέχρι και την προσφορά ειδών σε αποφυλακισμένους αλλά και τη διάθεση υποτροφιών σε φοιτητές, τη λειτουργία του γηροκομείου, του μουσείου στη Μακρινίτσα και των σχολών.

Πριν λίγες ημέρες η Εκκλησία της Ελλάδας απέστειλε στις μητροπόλεις ένα εγκύκλιο σημείωμα, όπου αναφέρεται στα χρηματικά ποσά που διατέθηκαν το 2022 για τη φιλανθρωπική διακονία από τις δομές που λειτουργούν.

Σύμφωνα με τον απολογισμό 117.693.581 ευρώ διατέθηκαν για τη φιλανθρωπική δράση της αρχιεπισκοπής και όλων των μητροπόλεων, ενώ συνολικά από τις 4.167 φιλανθρωπικές δομές ωφελήθηκαν 865.277 άτομα.

Στη μητρόπολη Δημητριάδος διατέθηκε το ποσό των 2.665.679 ευρώ το 2022, ένα ποσό πολύ υψηλό.

Πιο αναλυτικά 812.568 ευρώ διατέθηκαν από το Γενικό Φιλόπτωχο ταμείο με τη διάθεση διαφόρων βοηθημάτων που συνολικά ανήλθαν στα 20.000. Επίσης δόθηκαν 43.000 ευρώ για τη κάλυψη αναγκών 1.490 άπορων μέσα από τα ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία, ενώ το ίδιο ποσό διατέθηκε και για την παροχή υπηρεσιών στα 650 άτομα που φιλοξενήθηκαν στις κατασκηνώσεις του Αγίου Λαυρεντίου.

Για τη λειτουργία του Σουρλίγκειου Γηροκομείου Καναλίων και την φιλοξενία 43 ηλικιωμένων διατέθηκαν 320.000 ευρώ, ενώ για την παροχή φροντίδας σε 174 βρέφη και νήπια του σταθμού «Μεταμόρφωση δόθηκαν 370.000 ευρώ.

Ακόμη 171.000 ευρώ διατέθηκαν για τη λειτουργία του βυζαντινού Μουσείου Μακρινίτσας, ενώ 247.546 ευρώ διατέθηκαν για να προσφέρονται καθημερινά μερίδες φαγητού από τα 28 σπίτια γαλήνης. Συνολικά το 2022 δόθηκαν σε άπορους 310.196 μερίδες φαγητού.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα 9.200 άγγιξαν τα βοηθήματα που πρόσφερε ο Εσταυρωμένος με ένα συνολικό ποσό 52.000 ευρώ, ενώ δόθηκαν και 8.000 ευρώ για τις 1.889 διανυκτερεύσεις αναξιοπαθούντων στους τέσσερις ξενώνες.

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ανέφερε πως «στο ποσό των 2,6 εκατομμυρίων ευρώ περιλαμβάνεται όλο το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της τοπικής εκκλησίας για το 2022. Εκεί εντάσσονται οι μερίδες φαγητού, αλλά και οι λειτουργίες των δομών που έχουμε, όπως είναι οι σχολές, ο βρεφικός σταθμός, το Γηροκομείο. Με αυτά τα χρήματα καλύπτονται οι υλικοτεχνικοί εξοπλισμοί καθώς και οι μισθοδοσίες των ανθρώπων που προσφέρουν».

Ερωτηθείς πως από πού προέρχονται οι πόροι αυτοί, απάντησε: «Πρέπει να διευκρινίσουμε πως τίποτα από αυτά που γίνονται από την τοπική εκκλησία και επιδρούν θετικά στους πολίτες, δεν είναι με κρατικές επιδοτήσεις. Τα 2,6 εκατομμύρια ευρώ για το 2022 προήλθαν από τη στήριξη των πιστών που προσφέρουν από το υστέρημά τους, τις χορηγίες ιδιωτών και φορέων, την υλοποίηση προγραμμάτων για να λειτουργούν οι δομές και υπηρεσίες και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας».

Μάλιστα από τις 80 μητροπόλεις η τοπική εκκλησία έχει μια πολύ καλή παρουσία στην υλοποίηση του φιλανθρωπικού της έργου, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στο μέγεθος των κοινωνικών δαπανών.

Σχετικά Άρθρα

Onassis Presents: Stages A/Live Παύλος Παυλίδης Trio Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 22 / 3 / 2021 , 19:18 από news_room ONASSIS PRESENTS: STAGES A/LIVE ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ TRIO ΣΤΟ PRINCIPAL CLUB THEATER ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  STAGES A/LIVE: Μια σειρά συναυλιών για την υποστήριξη της ανεξάρτητης ελληνικής μουσικής σκηνής.  Live YouTube premiere: Κυριακή 28 Μαρτίου | 21:00 Διαθέσιμο έως Κυριακή 9 Μαΐου 2021 WE STAY CLOSE, NOT […]

Χριστούγεννα 2020 Στον Άγιο Αχίλλιο

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 25 / 12 / 2020 , 11:53 από news_room   Χριστούγεννα Στον Άγιο Αχίλλιο Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τη συμμετοχή του χριστεπωνύμου πληρώματος, σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν επιβληθεί από την Ελληνική Πολιτεία και κατόπιν της σχετικής εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου, εορτάστηκε η Δεσποτική Εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου ημών […]