11 °C Athens, GR
11/12/2023

Τελευταια Νέα
Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ H I.M. Νέας Ιωνίας τίμησε την επέτειο των 100 ετών από τα εγκαίνια της πόλεως Νέας Ιωνίας Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην βασιλική του Αγίου Νικολάου στα Μύρα της Λυκίας Τους έταζε αυτοκίνητα και δεν τα παρέδιδε ποτέ – Έκλεψε χιλιάδες ευρώ Ανασκαφή στη Ιερά Μονή Βατοπεδίου αποκαλύπτει ίχνη του 4ου αιώνα Γιατί χιλιάδες Τούρκοι συρρέουν στη Γερμανία Ξεκινούν καλάθια Χριστουγέννων και Αϊ Βασίλη Ιερό Λείψανο του Αποστόλου Λουκά στον Άγιο Σπυρίδωνα Πειραιώς Λαμπρός ο εορτασμός του Πολιούχου του Βόλου Αγίου Νικολάου Μνημόσυνο και συναυλία Θρακιώτικης Μουσικής στη μνήμη του Χρόνη Αηδονίδη Διαβεβαιώσεις αξιωματούχων για δράσεις που βελτιώνουν ποιότητα ζωής ηλικιωμένων

Σερρών Θεολόγος: «Οι άγιοι της Εκκλησίας μας πρότυπα πίστεως, ήθους και αρετής»

Μητροπολίτης Σερρών - Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου - Εορτή - Εκκλησία - Ειδήσεις - Αδολο Γαλα

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 26 / 10 / 2023 , 22:25 από news_room

Στον εορτάζοντα ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Σερρών, όπου, από του παρελθόντος Σαββάτου 21 Οκτωβρίου 2023, ευρίσκεται προς προσκύνηση και κοινό συνεορτασμό μετά της ιεράς μνήμης του Αγ. μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, η ιερά, σεβασμία και θαυματουργός εικόνα της Παναγίας «Φανερωμένης», από την παλαίφατη ιερά Μονή Κοιμ. Θεοτόκου «Βαθυρρύακος» Κομοτηνής,  ιερούργησε, σήμερα Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

Στο τέλος της θ. Ιερουργίας, στην οποία συμμετείχαν συμπροσευχητικώς η Βουλευτής Σερρών κ. Φ. Αραμπατζή, Περιφεριακοί Σύμβουλοι καθώς και η εψηφισμένη νέα Δήμαρχος Σερραίων κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα και πλήθος φιλέορτων πιστών, ο Σεβ. κ. Θεολόγος, ανέφερε, στο χριστοκεντρικό και εποικοδομητικό κήρυγμά του, μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Μας αξίωσε, αγαπητοί μου αδελφοί, το έλεος του αγίου Θεού, να συναχθούμε και πάλιν στον Πανάγιο Οίκο Του, στην ευχαριστιακή αυτή λειτουργική Σύναξη της Εκκλησίας μας, προκειμένου να τιμήσουμε την ιερά μνήμη του Αγ. ενδόξου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του μυροβλύτου. Με την συμμετοχή μας σε κάθε ευχαριστιακή Σύναξη αποκτούμε εμπειρία παραδείσιας ζωής για την οποία ηγωνίσθησαν έως αίματος με ταπεινό αλλά και σταθερό βηματισμό οι μάρτυρες της Εκκλησίας μας, ως ο σήμερον λαμπρώς εορταζόμενος μεγαλομάρτυς Δημήτριος, ο οποίος αποτελεί πρότυπο ζωής για όλους μας.

Η ακλόνητος και ζέουσα πίστις στον ένα και μοναδικό Θεό, Παντοκράτορα, Δημιουργό και Πατέρα, η απόλυτος υπακοή στον Ευαγγελικό λόγο, ο συνεχής πνευματικός αγώνας, παρά τις εξωτερικές αντίξοες συνθήκες και το αντίθεο περιβάλλον στο οποίο ζούσαν, το φιλάνθρωπο και εκκλησιαστικό ήθος και χαρακτήρας, αποτελούσαν τον κανόνα της ζωής των αγίων της Εκκλησίας μας.

Οι άγιοι, ως πνευματικές οχυρώσεις, αφενός μεν, μας προφυλάσσουν από τις επιθέσεις του διαβόλου, αφετέρου δε, μας δείχνουν με σαφήνεια, ως παθόντες και μαθόντες, τα θεία, τον δρόμο προς την σωτηρία μας. Με την δύναμη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, που ενεργούσε μέσα τους, καταθέτουν στον κόσμο αυθεντικώς και χθες και σήμερον και έως της συντελείας του κόσμου, την μαρτυρία της πίστεως, που ζωογονεί, φωτίζει, αγιάζει και ισχυροποιεί τον άνθρωπο. Με την δύναμη αυτής της πίστεως στον Σωτήρα Ιησού Χριστό, αψήφησαν και τον ίδιο τον θάνατο. Εστάθησαν αγέρωχοι ενώπιον των τυράννων, άφοβοι και ατρόμητοι ενώπιον του μαρτυρίου, δια του οποίου ενώθησαν αιωνίως με τον γλυκύτατο Νυμφίο τους Ιησού Χριστό.

Οι άγιοι της Εκκλησίας μας αγάπησαν με φλογερή καρδιά τον Θεόν αλλά και τον συνάνθρωπο, θυσιάσαντες ελευθέρως και εκ θείας αγάπης κινούμενοι, πρωτίστως τις ανθρώπινες ατέλειές τους για χάριν της θεώσεώς τους. Το ακέραιο και φιλάνθρωπο ήθος τους, κατά μίμηση του παντελεήμονος Θεού, ήταν το στοιχείο που χαρακτήριζε την ζωή των αγίων της πίστεώς μας. Αυτή η αγάπη, αγκάλιαζε τους πάντες, ακόμη και αυτούς τους διώκτες τους, υπέρ των οποίων εκτενώς προσευχόταν. Η αμετάπτωτη αγάπη των αγίων για τον πλησίον τους, κατ’ εφαρμογή της ευαγγελικής εντολής, φανερώνεται και πιστοποιείται και μέσα από τις συνεχείς θαυματουργίες τους και όσο ζούσαν αλλά και μετά την μακαρία κοίμησή τους. Οι άγιοι της πίστεώς μας, ως μετέωρα φωτεινά, λάμπουν στο νοητό στερέωμα της Εκκλησίας μας και μας δείχνουν με ασφάλεια τον δρόμο προς τον ουρανό. Μας ξεκουράζουν, ως λιμένες ασφαλέστατοι στις τρικυμίες της ζωής μας. Χωρίς μάλιστα να χάσουν τον οικουμενικό τους χαρακτήρα, ως γεννήματα της κοινής μητέρας μας Εκκλησίας, είναι και φιλοπόλιδες και φιλοπάτριδες, σκεπάζουν και προστατεύουν τους τόπους καταγωγής τους και δέονται αενάως προς τον Κύριον. Έχοντας λοιπόν ένα τέτοιο πάμφωτο νέφος μαρτύρων, ας τρέχωμε με υπομονή στον αγώνα μας έχοντας καρδιά και νου πάντοτε στραμμένα στον Σωτήρα μας Χριστό».

Τέλος, ο Σεβ. κ. Θεολόγος, αφού ευχαρίστησε και πάλιν, δια θερμών λόγων τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα για την μεγίστη ευλογία της μεταφοράς στην πόλη των Σερρών της χαριτοβρύτου εικόνος της Θεοτόκου, επικαλέσθηκε πατρικώς την κραταιά προστασία και σκέπη του Θεομήτορος και του Αγ. Δημητρίου στον ευλαβή λαό του Θεού για την ιδιαιτέρως συγκινητική και πάνδημη συμμετοχή του και στην εφετεινή πανήγυρη.

Σχετικά Άρθρα

Παρουσία Α/ΓΕΕΘΑ στην Εξόδιο Ακολουθία του Υποστρατήγου Επί Τιμή Ιάκωβου Τσούνη

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 12 / 4 / 2021 , 21:39 από news_room Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Εξόδιο Ακολουθία του Υποστρατήγου Επί Τιμή Ιάκωβου Τσούνη Tην Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, o Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρέστη ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυβέρνησης στην εξόδιο ακολουθία του Υποστρατήγου Επί Τιμή Ιακώβου Τσούνη, που τελέστηκε στο Κοιμητήριο Παπάγου. […]

Ρωσία Οι αρχές συνέλαβαν Ρώσο επιστήμονα με την κατηγορία ότι συνεργαζόταν με μυστικές υπηρεσίες της Κίνας

Ρωσία: Οι αρχές συνέλαβαν Ρώσο επιστήμονα με την κατηγορία ότι συνεργαζόταν με μυστικές υπηρεσίες της Κίνας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 7 / 7 / 2022 , 23:36 από news_room Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν έναν επιστήμονα στη Σιβηρία που θεωρείται ύποπτος για εσχάτη προδοσία επειδή φέρεται να συνεργαζόταν με τις μυστικές υπηρεσίες της Κίνας, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τις περιφερειακές αρχές και την οικογένειά του. Ο Ντμίτρι Κόλκερ, διδάκτορας φυσικής […]