15 °C Athens, GR
26/03/2025

Τελευταια Νέα
Πέθανε ο γνωστός δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας σε ηλικία 74 χρόνων Με 600 ιερείς της ομογένειας ενισχύονται τα ελληνορθόδοξα Πατριαρχεία Επέτειος δεκαετούς ποιμαντορίας Μητροπολίτη Νιου Τζέρσεϋ κ. Αποστόλου Οικουμενικός: Είναι απαράδεκτο να εξακολουθούμε σήμερα να ζούμε με φανατισμούς, μικροψυχία και προκαταλήψεις Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ελπίδα του για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ 350 μαθητές «συνάντησαν» την ποίηση της Κικής Δημουλά στην Κων/πολη στο 9Ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας Ο Πατριάρχης του Γένους στο προξενείο της Ελλάδος στην Κων/πολη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου Η εορτή του Ευαγγελισμού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Βαφεοχωρίου Βοσπόρου Ολοκληρώθηκε η Στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο των Αθηνών – Τα μηνύματα της πολιτειακής ηγεσίας της χώρας Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας Αθηνάς Μιχαηλίδου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 Η συμβολή της Θεσσαλίας στην Επανάσταση του 1821 Η Μεγάλη Ελληνική Επανάσταση του 1821 και η Κρήτη Καναδά Σωτήριος: «Οι ήρωες της επανάστασης του 1821 μας διδάσκουν αυτοθυσία, ηρωϊσμό» Οικουμενικός: Η Παναγία δύναται να καταλάβει καλύτερα από τον καθένα τον αβάσταχτο πόνο κάθε μητέρας που θρηνεί τον χαμό του παιδιού της «Ξύπνα, ταράζου, μη φοβού, χαίρε, Παρθένε, χαίρε. Ο Κύριός μου είναι με σε, Ελλάς, ανάστα, χαίρε», Αριστοτέλης Βαλαωρίτης

Πότε θα γίνουν οι χειροτονίες των δέκα νέων επισκόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών – Αναλυτικά

Πότε θα γίνουν οι χειροτονίες των δέκα νέων επισκόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών - Αναλυτικά

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 11 / 10 / 2023 , 23:11 από news_room

Φωτογραφία άρθρου: Βαγγέλης Καρπαθάκης ©

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023, στην τρίτη Τακτική Συνεδρία Της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.
Μετά την προσευχή, ανεγνώσθη ο Κατάλογος των συμμετεχόντων Ιεραρχών και διεπιστώθη απαρτία.
Κατόπιν, επικυρώθηκαν τα Πρακτικά της χθεσινής Συνεδρίας.
Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος ανέγνωσε την Εισήγησή του, με θέμα: «Τροποποίησις των Κανονισμών 8/1979 και 305/2018». Ακολούθησε συζήτηση επί της Εισηγήσεως και εγκρίθηκε.

Οι χειροτονίες των Εψηφισμένων Μητροπολιτών και των Βοηθών Επισκόπων θα τελεσθούν ως εξής:
– Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου ε.έ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών, η χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου κ. Σεραπίωνος.
– Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου ε.έ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών, η χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου.
– Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου ε.έ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σπάρτης, η χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου.
– Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου ε.έ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, η χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Σκοπέλου κ. Νικοδήμου.
– Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου ε.έ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών, η χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Ταλαντίου κ. Επιφανίου.
– Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου ε.έ., στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης, η χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρου.
– Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου ε.έ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Κατερίνης, η χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Σαλώνων κ. Ιγνατίου.
– Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου ε.έ., στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γλυφάδας, η χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Σταυροπηγίου κ. Αλεξίου.
– Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου ε.έ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών, η χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Φωτικής κ. Νεκταρίου.
– Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου ε.έ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών, η χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Θεσπιών κ. Παύλου.
– Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου ε.έ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών, η χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Τανάγρας κ. Αποστόλου.
– Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου ε.έ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών, η χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Καρυουπόλεως κ. Νεκταρίου.

Σχετικά Άρθρα

Πατριαρχείο Σερβίας: Χριστούγεννα στο Βελιγράδι

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 8 / 1 / 2022 , 14:59 από news_room 7 Ιανουαρίου 2022| Ο Μακαριότατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος τέλεσε ανήμερα της Γεννήσεως του Κυρίου και του Σωτήρος Ημών Ιησού Χριστού τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στην περιοχή Βράτσαρ, στο Βελιγράδι. Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Σέρβου Πατριάρχη και όλων των […]

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αύριο, Δευτέρα 1 Νοεμβρίου

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 31 / 10 / 2021 , 22:06 από news_room Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει και θα μιλήσει στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή COP26, που θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκόβη.