21 °C Athens, GR
03/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος COP28: Συμφώνησαν σε επείγουσα δράση Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” από την Ελλάδα το 2024 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» Απόψεις: Εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση – Ινκόγκνιτο διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο»

Παγκύπρια εκστρατεία καθαρισμού «Let’s Do It! Cyprus 2023»

Παγκύπρια εκστρατεία καθαρισμού «Let’s Do It! Cyprus 2023»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 / 10 / 2023 , 22:57 από news_room

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών συνέντευξη Τύπου ενόψει της παγκύπριας εκστρατείας καθαρισμού «Let’s Do It! Cyprus 2023», που διοργανώνει το περιβαλλοντικό και εθελοντικό δίκτυο Together Cyprus, στις 23-29 Οκτωβρίου με τη στήριξη του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Τη συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν, εκ μέρους της Επιτρόπου Περιβάλλοντος δρος Μαρίας Παναγιώτου, ο Λειτουργός του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Χάρης Νικολαΐδης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος κ. Λάκης Μεσημέρης, ο Πρόεδρος του Together Cyprus κ. Ανδρέας Αγγελής και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl Kύπρου κ. Γεώργιος Δημητρουλάκης. Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Αντρέας Παπαχαραλάμπους.

Ο κ. Νικολαΐδης, μιλώντας εκ μέρους της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, ανέφερε ότι δύο από τις πιο επιτακτικές προκλήσεις της εποχής μας είναι η κλιματική κρίση και η περιβαλλοντική υποβάθμιση και ότι αν η ανθρωπότητα δεν διαχειριστεί ορθολογιστικά τον ολοένα αυξανόμενο όγκο απορριμμάτων, αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία, το κλίμα και τα οικοσυστήματα. «Οι στοίβες απορριμμάτων που βλέπουμε σε πολλές περιοχές είναι απλώς το σύμπτωμα ενός πολύ μεγαλύτερου προβλήματος, της αχαλίνωτης καταναλωτικής νοοτροπίας, μίας νοοτροπίας που πρέπει να αλλάξει», σημείωσε ανάμεσα σε άλλα.

Πρόσθεσε ότι το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος αποδέχθηκε την πρόσκληση του «Let’s Do It! Cyprus 2023» για να συμβάλει στην ετήσια εκστρατεία καθαρισμού, όπως κάνει διαχρονικά άλλωστε. «Για να βοηθήσουμε στην εκστρατεία συναποφασίσαμε με το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, να συνδιοργανώσουμε τον καθαρισμό του αλιευτικού καταφυγίου και της παραλίας Ζυγίου την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 11.00 π.μ.», ανέφερε. Στη δράση θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και θα δώσει το έναυσμα για την έναρξη της εβδομαδιαίας εκστρατείας καθαρισμού, ανέφερε, και τόνισε ότι «η συμμετοχή του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας στη δράση αυτή έχει τον δικό της συμβολισμό αφού δείχνει με τον πιο έμπρακτο τρόπο τη δέσμευση της Προεδρίας για προστασία του περιβάλλοντος». Στόχος της δράσης, σημείωσε, είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις περιβαλλοντικές προκλήσεις και η προώθηση της καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης και της ανάληψης δράσης σε κάθε γωνιά της Κύπρου.

Ο κ. Νικολαΐδης ευχαρίστησε, επίσης, για τη συμμετοχή τους την ομάδα εθελοντικού καθαρισμού του Δημοτικού Σχολείου Ζυγίου του Συνδέσμου Εφέδρων Βατραχανθρώπων Κύπρου-Σ.Ε.ΒΑ.Κ, της Λιμενικής Αστυνομίας, του Ομίλου Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων Λάρνακας Ιππόκαμπος, καθώς και την Πρόεδρο κα Γεωργία Μιχαήλ και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Ζυγίου, για τη στήριξή τους στην προσπάθεια αυτή.

Τέλος, κάλεσε όλους τους πολίτες, φορείς και οργανώσεις να συμμετάσχουν στην εκστρατεία καθαρισμού στο Ζύγι, δείχνοντας ότι «όταν δρούμε ως σύνολο μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά».

Ο κ. Μεσημέρης στον χαιρετισμό του χαρακτήρισε την προσπάθεια ως ευτυχές γεγονός που αναδεικνύει τη σημαντικότητα του εθελοντισμού και την ανάπτυξη κοινωνικών δράσεων που επικεντρώνονται στην προστασία του περιβάλλοντος. «Με ευαισθητοποιημένους πολίτες όπως εσείς, με στοχευμένες δράσεις και ενσυναίσθηση μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα λαμπρότερο μέλλον και καθαρότερο περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας» τόνισε.

Πρόσθεσε ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί αυτοσκοπό του Τμήματος Περιβάλλοντος και μία από τις προτεραιότητες του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και προωθείται με άξονα τη διασφάλιση μιας ενοποιημένης πολιτικής και νομοθεσίας, καθώς και της αειφορίας των πόρων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα διάφορα έργα, σχέδια, προγράμματα και δράσεις που υλοποιεί το Τμήμα Περιβάλλοντος, όπως το Σχέδιο Διαχείρισης Δημοτικών Αποβλήτων 2022-2028, το Προγράμμα «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027», το έργο LIFΕ IP CY Zero Waste και η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψη Δημιουργίας Αποβλήτων.

Ο κ. Αγγελής στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος για τη συνεχή υποστήριξή του τα τελευταία χρόνια και ανέφερε ότι το Let’s Do It! Cyprus ετοιμάζει τον μεγαλύτερο ενιαίο καθαρισμό που έγινε στην Κύπρο, στο πλαίσιο της Τελετής Λήξης της Εβδομάδας Καθαρισμού. Την εκδήλωση στηρίζουν οι Δήμοι Λευκωσίας, Στροβόλου και Λακατάμειας που θα ενωθούν για να καθαρίσουν για πρώτη φορά στην Κύπρο όλο το γραμμικό πάρκο ταυτόχρονα απευθύνοντας δημόσιο κάλεσμα στους δημότες και τα σχολεία της επαρχίας Λευκωσίας, ανέφερε.

Εξήγησε ότι το «Let’s do it! Cyprus» αποτελεί μέρος της δράσης «Let’s do it! World» και «World Cleanup Day» και ότι στην Κύπρο δραστηριοποιείται από το 2012 και αριθμεί πέραν των 230 χιλιάδων εθελοντών. Κλείνοντας, ευχαρίστησε τους εθελοντές, χορηγούς και οργανισμούς που συνέβαλαν στη φετινή διοργάνωση: Lidl, Hellenic Tzilalis, CYTA, Ελληνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Mr. Bin, Petrolina, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, Gap-Akis Express, Τσιμεντοποιία Βασιλικού, Gap -Akis Express, Τοyota, McDonalds, Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, Υφυπουργείο Τουρισμού, Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, Τμήμα Δασών, Φιλελεύθερος, Sfera 96,8, Kiss FM 89.0, Active 107,4 και ΡΙΚ.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Στροβόλου τόνισε ότι ο Δήμος Στροβόλου τα τελευταία χρόνια έχει υιοθετήσει μια ενεργή περιβαλλοντική πολιτική, γι’ αυτό και είναι περήφανος που στηρίζουν ως τοπική Αρχή μια εθελοντική κίνηση, στην οποία συμμετέχουν εκατομμύρια εθελοντές. Εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος η συμμετοχή του κοινού στην εκστρατεία θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εκστρατείας, καθώς και στους υπόλοιπους συντελεστές.

Σχετικά Άρθρα

Δημόσια Διοίκηση & Ψηφιακή Διακυβέρνηση Πρώτη επιστημονική ημερίδα του προγράμματος της Δημόσιας Διοίκησης του ΕΑΠ

Δημόσια Διοίκηση & Ψηφιακή Διακυβέρνηση: Πρώτη επιστημονική ημερίδα του προγράμματος της Δημόσιας Διοίκησης του ΕΑΠ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 22 / 2 / 2022 , 23:24 από news_room Δημόσια Διοίκηση & Ψηφιακή Διακυβέρνηση: Πρώτη επιστημονική ημερίδα του προγράμματος της Δημόσιας Διοίκησης του ΕΑΠ Ο Σύλλογος Φοιτητών ΔΗΔ-ΕΑΠ διοργανώνει και σας προσκαλεί στην πρώτη επιστημονική ημερίδα του προγράμματος της Δημόσιας Διοίκησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με θέμα “Δημόσια Διοίκηση και Ψηφιακή Διακυβέρνηση”, το […]

Ενοχοι οι τρεις κατηγορούμενοι – ιδιοκτήτες κέντρου αναψυχής στην Αγία Νάπα

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 23 / 10 / 2020 , 18:15 από Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου έκρινε σήμερα ένοχους τους τρεις κατηγορούμενους – ιδιοκτήτες κέντρου αναψυχής στην Αγία Νάπα, που το τριήμερο του Κατακλυσμού, δηλαδή 5 – 7 Ιουνίου 2020, είχαν επιδείξει επαναλαμβανόμενη κατάφωρη αμέλεια και παρακοή των Διαταγμάτων περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου. Το Δικαστήριο είχε καλέσει σε […]