21 °C Athens, GR
03/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος COP28: Συμφώνησαν σε επείγουσα δράση Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” από την Ελλάδα το 2024 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» Απόψεις: Εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση – Ινκόγκνιτο διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο»

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στον Βασιλιά της Ισπανίας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στον Βασιλιά της Ισπανίας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 16 / 10 / 2023 , 22:42 από news_room

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023, με την Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλέα Φίλιππο Στ’ της Ισπανίας, στο Παλάτι της Zarzuela.

Κατά τη διάρκεια της 45λεπτης κατ’ ιδίαν εγκάρδιας συναντήσεώς τους, στην οποία παρέστη και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίων και ο Εξοχ. Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Ε.Ε. και την Συνεργασία, κ. Luis Cuesta, ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε τον Ισπανό Μονάρχη για το ενδιαφέρον της χώρας του για τα ζητήματα που αφορούν στη ζωή του Οικουμενικού Θρόνου, ιδιαιτέρως δε της Μητροπόλεώς του στην Ισπανία, και ενημέρωσε την Α. Μεγαλειότητα για τις προτεραιότητες της οικουμενικής αποστολής και διακονίας της Μητρός Εκκλησίας, ενώ αμφότεροι αναφέρθηκαν και στα τραγικά γεγονότα της Ουκρανίας και της Μέσης Ανατολής.

Ο Βασιλεύς συνεχάρη τον Πατριάρχη για την απονομή σ’ αυτόν, αύριο, Τρίτη, του τίτλου του επιτίμου διδάκτορος από το Πανεπιστήμιο της Salamanca, καθώς και για τις εορταζόμενες δύο επετείους της Ι. Μητροπόλεως Ισπανίας. Οι δύο άνδρες αντήλλαξαν δώρα και ελήφθησαν αναμνηστικές φωτογραφίες των δύο, αλλά και με την Πατριαρχική συνοδεία στο τέλος της συνάντησης.

Φωτό: © Casa de S.M. el Rey

Σχετικά Άρθρα

Διαδικτυακό δωρεάν σεμινάριο για κληρικούς και μέλη ενοριών από την Μητρόπολη Σαν Φρανσίσκο

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 25 / 8 / 2020 , 17:28 από “Δημιουργία μιας κουλτούρας αληθινής διαχείρισης” Πώς μπορούμε να εμπνεύσουμε τους πιστούς μας να είναι πιο αφοσιωμένοι και γενναιόδωροι με την ενορία τους; Αυτό είναι ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε γενικά και έχει επιδεινωθεί λόγω της τρέχουσας πανδημίας. Το Υπουργείο Διαχείρισης της Ελληνικής Ορθόδοξης Μητρόπολης […]

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας πραγματοποίησε η Υπουργός Υγείας

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας πραγματοποίησε η Υπουργός Υγείας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 10 / 4 / 2023 , 19:04 από news_room Για την πορεία των εργασιών ανέγερσης του Κέντρου Ψυχικής Υγείας( Α΄ φάση), ενημερώθηκε σήμερα η Υπουργός Υγείας Δρ. Πόπη Κανάρη, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας. Η πρώτη φάση των εργασιών, συνολικού κόστους 12 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του […]