28 °C Athens, GR
13/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε την κατασκήνωση του Αγίου Παύλου Δήμος Αθηναίων: Τριήμερος δωρεάν δερματολογικός έλεγχος σε τρία Δημοτικά Ιατρεία Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης Χειροτονία νέου Ιεροδιακόνου στην Μητρόπολη Λέρου την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 Β. Σπανάκης: «Νέοι Πρότυποι Κανονισμοί Λειτουργίας για τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια» Επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιρλανδίας στην Κύπρο Επίσκεψη ρωμαιοκαθολικών φοιτητών-στελεχών του Βατικανού στην Ιερά Σύνοδο Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην επετειακή εκδήλωση: «50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο» Στα ύψη ο υδράργυρος την ερχόμενη εβδομάδα – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας εγκαινίασε τον πρώτο Ι. Ναό του Αγίου Παϊσίου στην πέμπτη ήπειρο

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια υπόγραψε νόμο που απαιτεί από επιχειρήσεις να αποκαλύπτουν τις εκπομπές ρύπων

California Gov. Gavin Newsom signs law requiring big businesses to disclose emissions

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 7 / 10 / 2023 , 23:29 από news_room

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ, Καλιφόρνια | Οι μεγάλες επιχειρήσεις στην Καλιφόρνια θα πρέπει να αποκαλύψουν ένα ευρύ φάσμα εκπομπών για την υπερθέρμανση των πλανητών, σύμφωνα με έναν νέο νόμο που υπέγραψε ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ το Σάββατο – την πιο σαρωτική εντολή του είδους του στη χώρα.

Ο νόμος απαιτεί από περισσότερες από 5.300 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Καλιφόρνια και βγάζουν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ετήσια έσοδα να αναφέρουν τόσο τις άμεσες όσο και τις έμμεσες εκπομπές τους. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως εκπομπές από τη λειτουργία ενός κτιρίου ή καταστήματος, καθώς και εκπομπές από δραστηριότητες όπως επαγγελματικά ταξίδια εργαζομένων και μεταφορά των προϊόντων τους.

Ο νόμος θα φέρει περισσότερη διαφάνεια στο κοινό σχετικά με το πώς οι μεγάλες επιχειρήσεις συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή και θα μπορούσε να τους ωθήσει να αξιολογήσουν πώς μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές τους, λένε οι υποστηρικτές. Υποστηρίζουν ότι πολλές επιχειρήσεις αποκαλύπτουν ήδη ορισμένες από τις εκπομπές τους στο κράτος.

Αλλά το Εμπορικό Επιμελητήριο της Καλιφόρνια, οι αγροτικοί όμιλοι και οι πετρελαϊκοί κολοσσοί που αντιτίθενται στον νόμο λένε ότι θα δημιουργήσει νέες εντολές για εταιρείες που δεν έχουν την εμπειρία ή την τεχνογνωσία να αναφέρουν με ακρίβεια τις έμμεσες εκπομπές τους. Λένε επίσης ότι είναι πολύ νωρίς για να εφαρμοστούν οι απαιτήσεις τη στιγμή που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σταθμίζει τους κανόνες αποκάλυψης εκπομπών για τις δημόσιες εταιρείες.

Το μέτρο θα μπορούσε να δημιουργήσει «διπλό» έργο εάν εγκριθούν τα ομοσπονδιακά πρότυπα, έγραψαν το επιμελητήριο και άλλες ομάδες σε μια προειδοποίηση που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο.

Η Καλιφόρνια έχει κάνει μεγάλα βήματα για να καθορίσει τάσεις στην πολιτική για το κλίμα τα τελευταία χρόνια. Το κράτος έχει βάλει σκοπό να απαγορεύσει την πώληση νέων αυτοκινήτων με φυσικό αέριο έως το 2035, να επεκτείνει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να περιορίσει τη ρύπανση των σιδηροδρόμων . Μέχρι το 2030, το κράτος σχεδιάζει να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 40% κάτω από αυτό που ήταν το 1990 .

Αυτή ήταν η τρίτη προσπάθεια του Δημοκρατικού Γερουσιαστή Σκοτ Βίνερ να εγκρίνει τους κανόνες αποκάλυψης σαρωτικών εκπομπών στην Καλιφόρνια. Πέρυσι, πέρασε στη Γερουσία, αλλά δεν έμεινε στη Συνέλευση της Πολιτείας. Ο Βίνερ είπε ότι οι νέες πληροφορίες για τις εκπομπές θα είναι χρήσιμες για τους καταναλωτές, τους επενδυτές και τους νομοθέτες.

«Αυτές οι εταιρείες δραστηριοποιούνται στην Καλιφόρνια», είπε ο Βίνερ. «Είναι σημαντικό για τους Καλιφορνέζους να γνωρίζουν… ποιο είναι το αποτύπωμα άνθρακα τους».

Μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Apple και Patagonia, υποστήριξαν το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι ήδη αποκαλύπτουν μεγάλο μέρος των εκπομπών τους. Η Χριστιάνα Φιγκέρες, βασική πρώην αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών πίσω από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα του 2015, ανέφερε σε επιστολή ότι το νομοσχέδιο θα αποτελέσει «κρίσιμο καταλύτη για την κινητοποίηση του ιδιωτικού τομέα για την επίλυση της κλιματικής αλλαγής».

Δεκαεπτά πολιτείες έχουν ήδη καταλόγους που απαιτούν από τους μεγάλους εκπομπούς ρύπων να αποκαλύπτουν τις άμεσες εκπομπές τους, σύμφωνα με την Εθνική Διάσκεψη των Νομοθετικών Σωμάτων των Πολιτειών. Ωστόσο, οι νέες εντολές στην Καλιφόρνια θα υπερβαίνουν αυτό το σημείο για να κάνουν τις εταιρείες να αναφέρουν ένα ευρύ φάσμα άμεσων και έμμεσων εκπομπών.

Οι δημόσιες εταιρείες συνήθως συνηθίζουν να συλλέγουν, να επαληθεύουν και να αναφέρουν πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή τους στην κυβέρνηση, δήλωσε η Amanda Urquiza, εταιρική δικηγόρος που συμβουλεύει εταιρείες για το κλίμα και άλλα θέματα. Ωστόσο, ο νόμος της Καλιφόρνια θα σημάνει μια σημαντική αλλαγή για τις ιδιωτικές εταιρείες που δεν «έχουν ακόμη την υποδομή» για να αναφέρουν πληροφορίες που θα περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, είπε.

Οι ομοσπονδιακοί κανόνες, που προτάθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, θα απαιτούσαν από τις μεγάλες δημόσιες εταιρείες να αναφέρουν τις εκπομπές τους και πώς η κλιματική αλλαγή ενέχει οικονομικό κίνδυνο για την επιχείρησή τους.

Σύμφωνα με το νόμο της Καλιφόρνια, το Συμβούλιο Αεροπορικών Πόρων της πολιτείας πρέπει να εγκρίνει κανόνες έως το 2025 για την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Μέχρι το 2026, οι εταιρείες πρέπει να αρχίσουν να αποκαλύπτουν ετησίως τις άμεσες εκπομπές τους, καθώς και αυτές που χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία, τη θέρμανση και την ψύξη των εγκαταστάσεων τους. Μέχρι το 2027, οι εταιρείες πρέπει να αρχίσουν να αναφέρουν ετησίως άλλες έμμεσες εκπομπές.

Πηγή: Associated Press

Σχετικά Άρθρα

Υπουργείο Υγείας : Προϋποθέσεις για εμβολιασμένους επιβάτες

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 8 / 5 / 2021 , 11:40 από news_room Προϋποθέσεις για εμβολιασμένους επιβάτες Το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει τα πιο κάτω που ισχύουν από τις 10 Μαΐου για τους εμβολιασμένους επιβάτες που αφικνούνται στην Κυπριακή Δημοκρατίας από τις πύλες εισόδου: Πρόσωπα ανεξαρτήτως υπηκοότητας, που κατέχουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19 και […]

Προσωπικό φύλαξης οχτώ ατόμων, δύο μοτοσικλέτες, δύο περιπολικά και μόνιμο σκοπό ζήτησε & έλαβε δημοσιογράφος

Προσωπικό φύλαξης οχτώ ατόμων, δύο μοτοσικλέτες, περιπολικά και μόνιμο σκοπό στον δημοσιογράφο Μ. Φουρθιώτη

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 28 / 3 / 2021 , 1:58 από news_room Η δημοσιογραφία πλήττεται σε πολλές χώρες του κόσμου μεταξύ τους και η Ελλάδα. Μία μικρή χώρα που γέννησε την Δημοκρατία με Δ κεφαλαίο φαίνεται πλέον ότι πάσχει, βέβαια έπασχε και από παλιά σε εποχές Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και Νίκου Ευαγγελάτου όπου και οι δύο έκαναν […]