31 °C Athens, GR
25/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις για το «Thessaly & Evros Pass 2024» Νέα Υόρκη: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο θα έχει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Έκτακτα μέτρα από τον δήμο Αθηναίων λόγω υψηλών θερμοκρασιών – Οι 7 εστίες δροσιάς Στην Λευκάδα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Η Εορτή της Πεντηκοστής στους Αγίους Τόπους Η εορτή της Πεντηκοστής στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Η Κυριακή της Πεντηκοστής στη Μητρόπολη Αθηνών Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος H Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών έδωσε επιτυχημένη συναυλία στο Προεδρικό Μέγαρο Τι προβλέπει η δράση «Thessaly & Evros Pass 2024»

Ο Αρχιεπίσκοπος στην έναρξη του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας

Ο Αρχιεπίσκοπος στην έναρξη του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου Παιδιατρικής Αιματολογίας - Ογκολογίας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 / 10 / 2023 , 22:39 από news_room

Στην έναρξη του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΉΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ, της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) που διεξάγεται στην Αθήνα στο St. George Lycabettus Lifestyle Hotel, από σήμερα έως 21 Οκτωβρίου 2023, παρέστη το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, Διευθυντής του Ι.Π.Ε. της Αρχιεπισκοπής και ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης και τους υποδέχθηκε η πρόεδρος της ΕΕΠΑΟ κ. Σοφία Πολυχρονοπούλου.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: « Ἡ συνεχὴς ἐπιμόρφωση τῶν ἐπιστημόνων καὶ μάλιστα τῶν ἰατρῶν εἶναι αὐτονόητη ἀπαίτηση τῆς ἐποχῆς μας. Ὀφείλουμε νὰ διακονοῦμε τὸν ἄνθρωπο μὲ γνώση καὶ ἐπιστήμη καὶ ἀσφαλῶς στὴν περίπτωση τῆς ἰατρικῆς ἡ ἐξασφάλιση τῆς γνώσης, ἡ κατάκτησή της θὰ λέγαμε καλύτερα, ἐπιτυγχάνεται μὲ τὴ συνεχὴ ἐνημέρωση, τροφοδότηση καὶ ἀνατροφοδότηση γνώσης καὶ μὲ τὸν ἐπιστημονικὸ ἔλεγχο σὲ διεθνὲς περιβάλλον. Προφανῶς Συνέδρια σὰν τὸ παρὸν ἀποτελοῦν ἀπαράβατο ὅρο γιὰ τὴν ἐπιστημονικὴ πρόοδο».

Επίσης, σημείωσε: «Μὲ χαρὰ ὡστόσο ἐπισημαίνουμε τὴν ὕπαρξη εἰσηγήσεων σχετικῶν μὲ τὴν εὑρύτερη νοσηλευτικὴ καὶ ψυχοκοινωνικὴ ὑποστήριξη τῶν παιδιῶν καὶ τῶν ἐφήβων. Ἡ ὁλιστικότερη προσέγγιση τῆς ἀσθένειας, ἡ γενικότερη ὑποστήριξη τῶν πασχόντων καὶ τῶν οἰκείων τους, ἡ διεύρυνση τοῦ σχετικοῦ προβληματισμοῦ μὲ παραμέτρους ποὺ ἀφοροῦν στὴν ψυχολογία, στὴ θεολογία καὶ στὴν κοινωνιολογία, παραμέτρους ποὺ κατὰ τὴ διάρκεια μιᾶς σοβαρῆς ἀσθένειας κάνουν ἔντονη τὴν παρουσία τους, προσδίδουν στὸ παρὸν Συνέδριο μιὰ ποιότητα ἀναγκαία καὶ συμβατὴ μὲ τὰ αἰτήματα τοῦ 21ου αἰώνα».

Κατόπιν, χαιρετισμό απηύθυνε η εκπρόσωπος του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ κ. Ντόρα Ψαλτοπούλου Δημοπούλου, η οποία, μεταξύ άλλων, εξέφρασε και την ευγνωμοσύνη της για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου. Στην συνέχεια η κ. Μαρία Τρυφωνίδου πρόεδρος του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην αμέριστη συμπαράσταση του Αρχιεπισκόπου και στην προσφορά του για τα παιδιά του Συλλόγου και τους γονείς τους και τον ευχαρίστησε διαβεβαιώνοντάς τον ότι ο ξενώνας που παραχωρήθηκε με δική του πρωτοβουλία λειτουργεί άψογα.

Το Πανελλήνιο Συνέδριό που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση στο χώρο της Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, η Επιστημονική Επιτροπή με τη βοήθεια των εκπροσώπων όλων των Ομάδων Εργασίας της ΕΕΠΑΟ έχει καταρτίσει το Πρόγραμμα έτσι ώστε αυτό να καλύπτει τις τρέχουσες εξελίξεις σε όλα τα γνωστικά πεδία της Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας.

Στις τρεις ημέρες του Επιστημονικού Προγράμματος περιλαμβάνονται ειδικές συνεδρίες, διαλέξεις και δορυφορικά συμπόσια στα οποία παρουσιάζονται τα νεότερα δεδομένα που αφορούν τον χώρο της Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας.

Διακεκριμένοι Επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα ενημερώσουν για αυτές τις νεότερες εξελίξεις και θα παρουσιάσουν τις ερευνητικές δράσεις τους. Για πρώτη φορά δίνεται βήμα σε Έλληνες που διακρίνονται στο εξωτερικό με την ελπίδα να είναι η απαρχή μιας προσπάθειας που θα γίνει θεσμός.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην έναρξη του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου Παιδιατρικής Αιματολογίας - Ογκολογίας

Σχετικά Άρθρα

«ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ»

91,2FM : Ο Ρ/Σ της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς πραγματοποιεί Ραδιομαραθώνιο σε συνεργασία με το MEGA

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 fm» της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς, στηρίζει εμπράκτως την πολυπληθή κοινωνική ομάδα των απόρων και πονεμένων αδελφών μας και για τον λόγο αυτό διοργανώνει Ραδιομαραθώνιο κατά της φτώχειας, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου από τις 09:00 έως τις 23:00 με την υποστήριξη της τηλεόρασης του MEGA. Η συχνότητα της Πειραϊκής Εκκλησίας θα ταξιδέψει […]

Χειρονομία Αγάπης από την Εκκλησία της Αντιοχείας προς την Εκκλησία των Ιεροσολύμων

Χειρονομία Αγάπης από την Εκκλησία της Αντιοχείας προς την Εκκλησία των Ιεροσολύμων

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 21 / 10 / 2023 , 1:43 από news_room Οι πατέρες μέλη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας προσεύχονται στον Βασιλιά της ειρήνης και Κύριο του ελέους, να εξαλείψει τα δάκρυα από τα μάτια του Παλαιστινιακού λαού και να βάλει τέλος σε κάθε αδικία, καταπίεση, εκτοπισμό και απέλαση. Καλούν τους πιστούς σε όλες […]