22 °C Athens, GR
03/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος COP28: Συμφώνησαν σε επείγουσα δράση Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” από την Ελλάδα το 2024 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» Απόψεις: Εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση – Ινκόγκνιτο διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο»

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην αναγόρευση του Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα σε επίτιμο διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής

Ο Αρχιεπίσκοπος στην συνεδρία υποδοχής του Καθηγητή κ. Πασχάλη Κιτρομηλίδη ως τακτικού μέλους της Ακαδημίας Αθηνών

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 18 / 10 / 2023 , 23:34 από news_room

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η τελετή αναγόρευσης του Ομότιμου Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κυρίου Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η τελετή της αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30) και παρέστησαν επίσης οι Μητροπολίτες Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής Εκπροσωπήσεως του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, Κρήνης κ. Κύριλλος, οι υφυπουργοί Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου και Ζέττα Μακρή, ακαδημαϊκοί, πολιτικοί.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος και ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης.

Μετά την προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο παρουσιάστηκε το επιστημονικό έργο και η προσωπικότητα του τιμωμένου από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητή Νικόλαο Αρκαδόπουλο.

Ακολούθησε απεύθυνση από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Διεπιστημονικής Ακαδημίας των Παρισίων, Επίτιμο Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Αναστάσιο-Ιωάννη Δ. Μεταξά με τίτλο: “Η διαρροή της αλήθειας του” .

Αμέσως μετά, αναγνώστηκαν τα κείμενα του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητή Νικόλαο Αρκαδόπουλο.

Ακολούθως τελέσθηκε η Περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητή Εμμανουήλ Πικουλή και στην συνέχεια η ομιλία του τιμωμένου Ομότιμου Καθηγητή Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα με τίτλο: “Πανεπιστήμιο, Έρευνα και Ιατρική Εκπαίδευση”.

Την προηγούμενη ημέρα 17 Οκτωβρίου 2023 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχιεπισκόπου η συνεδρία υποδοχής του κ. Πασχάλη Κιτρομηλίδη, Ομότιμου Καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως τακτικού μέλους της Ακαδημίας Αθηνών.

Παρέστησαν, επίσης, οι Μητροπολίτες Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής Εκπροσωπήσεως του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Μάνης κ. Χρυσόστομος, Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος από την Εκκλησία της Κύπρου και Θαυμακού κ. Ιάκωβος. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος και ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής, ο ακαδημαϊκός κ. Εμμανουήλ Ρούκουνας παρουσίασε τον καθηγητή κ. Πασχάλη Κιτρομηλίδη, ο οποίος ακολούθως εκφώνησει ομιλία με θέμα «Η ιδέα της ελευθερίας στις πνευματικές παραδόσεις του Ευρωπαϊκού κόσμου».

Ο Αρχιεπίσκοπος στην συνεδρία υποδοχής του Καθηγητή κ. Πασχάλη Κιτρομηλίδη ως τακτικού μέλους της Ακαδημίας Αθηνών

Ο Αρχιεπίσκοπος στην συνεδρία υποδοχής του Καθηγητή κ. Πασχάλη Κιτρομηλίδη ως τακτικού μέλους της Ακαδημίας Αθηνών
Ο Αρχιεπίσκοπος στην συνεδρία υποδοχής του Καθηγητή κ. Πασχάλη Κιτρομηλίδη ως τακτικού μέλους της Ακαδημίας Αθηνών

Ο Αρχιεπίσκοπος στην συνεδρία υποδοχής του Καθηγητή κ. Πασχάλη Κιτρομηλίδη ως τακτικού μέλους της Ακαδημίας Αθηνών
Συνεδρία υποδοχής του κ. Πασχάλη Κιτρομηλίδη, Ομότιμου Καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως τακτικού μέλους της Ακαδημίας Αθηνών.

Σχετικά Άρθρα

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Οι επιτυχείς δράσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αναδεικνύουν την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 24 / 11 / 2020 , 22:20 από Την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποίησε μέσω τηλεδιάσκεψης επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (DSACEUR) Στρατηγό Τim Radford, επί των λειτουργιών της άμυνας και αποτροπής σε όλο το εύρος του Ευρω-Ατλαντικού χώρου. Στο πλαίσιο της συζήτησης, […]

Ολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024 Η Ολυμπιακή & Παραολυμπιακή Δάδα του Παρισιού 2024 έκανε το ντεμπούτο της

Ολυμπιακοί Αγώνες – Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή & Παραολυμπιακή Δάδα του Παρισιού 2024 έκανε το ντεμπούτο της

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 4 / 8 / 2023 , 19:08 από news_room Ολυμπιακοί Αγώνες – Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή & Παραολυμπιακή Δάδα του Παρισιού 2024 έκανε το ντεμπούτο της NewsRoom| Με το σχέδιό του που αποκαλύφθηκε το πρωί της Τρίτης (25 Ιουλίου), η δάδα παρουσιάστηκε ώρες αργότερα σε αθλητές και άλλους επισκέπτες σε ένα σκάφος στον […]