19 °C Athens, GR
02/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος COP28: Συμφώνησαν σε επείγουσα δράση Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” από την Ελλάδα το 2024 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» Απόψεις: Εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση – Ινκόγκνιτο διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο» Πρώτη ιερατική σύναξη κληρικών Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Λαμπερά τα εγκαίνια της έκθεσης του Μενελάου Λιόντου στην ελληνική γκαλερί του Μανχάταν

Η γκαλερί βρίσκεται στην καρδιά του Manhattan, στη γειτονιά του Soho της Νέας Υόρκης, γωνία Broome & Thomson street, στον πρώτο όροφο (519 Broome Street). Ερωτηθείς για την έκθεση ο κ. Ιωάννης Σφιγγόπουλος επεσήμανε ότι η έκθεση με τίτλο «Industrial» εμπεριέχει ασπρόμαυρες φωτογραφίες διαφορετικών διαστάσεων, οι οποίες προβάλλουν την αλληλεπίδραση του ανθρώπινου παράγοντα με την πόλη και μάλιστα μέσα από κάθε αστικό τοπίο προβάλλεται ο άνθρωπος». Αναφερόμενος στους στόχους της γκάλερι ο κ. Σφιγγόπουλος επεσήμανε ότι παράλληλα με τις εκθέσεις – ατομικές είτε και συλλογικές – θα διοργανώνουν παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο την εξοικείωση του κοινού με την καλλιτεχνική φωτογραφία και γενικότερα με τις τέχνες και τον πολιτισμό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση και την ίδια την γκάλερι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.broomestreetart.com

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 31 / 10 / 2023 , 4:53 από news_room

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ | Λαμπερά ήταν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Industrial» του Μενελάου Λιόντου τα οποία έλαβαν χώρα το βράδυ της Παρασκευής, 20ης Οκτωβρίου 2023 στην ελληνικής ιδιοκτησίας γκάλερι «Broome Street Art Gallery» στην περιοχή Σόχο του Μανχάταν.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το φιλότεχνο κοινό μέχρι και το βράδυ της 20ης Δεκεμβρίου 2023. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η έκθεση θα λειτουργεί τις καθημερινές (Δ. – Π.) από τις 9.00 π.μ. μέχρι και τις 5.00 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα από τις 10.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.

Όλα τα έργα της έκθεσης είναι υπογεγραμμένα από τον καλλιτέχνη, με πιστοποιητικό γνησιότητας, κορνιζαρισμένα και έτοιμα για τοποθέτηση στο τοίχο και σε προσιτές τιμές.

Η γκαλερί είναι προϊόν της αγάπης των επιχειρηματιών Ιωάννη Σφιγγόπουλου και του Αντώνη Μαρόπουλου για την τέχνη και για τον πολιτισμό με την γενικότερη έννοια του όρου. Οι ιδρυτές της διείδαν την ανάγκη που υπήρχε στην ομογένεια για μια ελληνικής ιδιοκτησίας γκαλερί, η οποία θα παρείχε την δυνατότητα σε Έλληνες, Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς να εκθέτουν τα έργα τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Η αυλαία των εκθέσεων, όπως επεσήμαναν οι ιδρυτές της γκάλερι κατά την διάρκεια της συνομιλίας με τις «Αναμνήσεις» άνοιξε με τον πολυτάλαντο και συνάμα διακεκριμένο φωτογράφο Μενέλαο Λιόντο που κατάγεται από την Άρτα και έχει κάνει καριέρα στην Αθήνα, στο Βερολίνο και τώρα στη Νέα Υόρκη.

Η έκθεση συνδυάζει το τερπνό μετά του ωφέλιμου καθώς τα 10% των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ελληνικού απογευματινού σχολείου του Καθεδρικού στο Μανχάταν. «Θελήσαμε με αυτόν τον τρόπο να αναγνωρίζουμε το πολύ σημαντικό έργο του σχολείου στην ομογένεια και να εκφράσουμε εμπράκτως την υποστήριξή μας στην Ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης», επεσήμανε ο κ. Ιωάννης Σφιγγόπουλος.

Η γκαλερί βρίσκεται στην καρδιά του Μανχάταν, στη γειτονιά του σόχο της Νέας Υόρκης, γωνία Broome & Thomson street, στον πρώτο όροφο (519 Broome Street).

Ερωτηθείς για την έκθεση ο κ. Ιωάννης Σφιγγόπουλος επεσήμανε ότι η έκθεση με τίτλο «Industrial» εμπεριέχει ασπρόμαυρες φωτογραφίες διαφορετικών διαστάσεων, οι οποίες προβάλλουν την αλληλεπίδραση του ανθρώπινου παράγοντα με την πόλη και μάλιστα μέσα από κάθε αστικό τοπίο προβάλλεται ο άνθρωπος».

Αναφερόμενος στους στόχους της γκάλερι ο κ. Σφιγγόπουλος επεσήμανε ότι παράλληλα με τις εκθέσεις – ατομικές είτε και συλλογικές – θα διοργανώνουν παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο την εξοικείωση του κοινού με την καλλιτεχνική φωτογραφία και γενικότερα με τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση και την ίδια την γκάλερι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.broomestreetart.com

Σχετικά Άρθρα

Στον Ιερό Ναό παναγίας Ελεούσης Ποταμού Κέρκυρας λειτούργησε ο Μητροπολίτης Κερκύρας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 / 9 / 2021 , 23:28 από news_room Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας στον Ιερό Ναό Υ.Θ. Ελεούσης Ποταμού Κέρκυρας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος λειτούργησε και ομίλησε, στον Ιερό Ναό Υ.Θ. Ελεούσης στο προάστιο Ποταμού, της πόλης της Κέρκυρας. Στο πολυπληθές εκκλησίασμα, που μάλιστα εξέφρασε την χαρά […]

Τον Άγιο Παντελεήμονα θα εορτάσει ο ομώνυμος Ιερός Ναός της οδού Καλλιρρόης στην Αθήνα

Τον Άγιο Παντελεήμονα θα εορτάσει ο ομώνυμος Ιερός Ναός της οδού Καλλιρρόης στην Αθήνα

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 24 / 7 / 2023 , 0:01 από news_room Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα θα πανηγυρίσει και φέτος ο ιερός ναός του αγίου Παντελεήμονος Ιλισσού (οδού Καλλιρρόης) την ιερά μνήμη του αγίου. Στον ιερό ναό θα τελεστούν ακολουθίες χοροστατούντος αρχιερέως. Ο ιερός ναός βρίσκεται στην Αθήνα κοντά στο ύψος Μακρυγιάννη επί τις Λεωφόρου […]