31 °C Athens, GR
20/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Πενήντα χρόνια κατοχής. Χρόνια εγκαρτέρησης Χαιρετισμός Επισκόπου Μεσαορίας στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου DEELforHOST Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Τραμπ Kυβερνοεπίθεση στο Κτηματολόγιο Συναντήσεις με συνδέσμους του τομέα της οινογαστρονομίας πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Τουρισμού Πλήθος πιστών από την Λέρο στον πρώτο εορτασμό της Οσίας Γαβριήλιας της Κωνσταντινουπολίτιδος Ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος στη Λιθουανία Λιτανέυτηκε ο Άγιος Αιμιλιανός στον Λόφο Σκουζέ Μνημόσυνο πεσόντων κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος Λαμπρός Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ

Λαμπερά τα εγκαίνια της έκθεσης του Μενελάου Λιόντου στην ελληνική γκαλερί του Μανχάταν

Η γκαλερί βρίσκεται στην καρδιά του Manhattan, στη γειτονιά του Soho της Νέας Υόρκης, γωνία Broome & Thomson street, στον πρώτο όροφο (519 Broome Street). Ερωτηθείς για την έκθεση ο κ. Ιωάννης Σφιγγόπουλος επεσήμανε ότι η έκθεση με τίτλο «Industrial» εμπεριέχει ασπρόμαυρες φωτογραφίες διαφορετικών διαστάσεων, οι οποίες προβάλλουν την αλληλεπίδραση του ανθρώπινου παράγοντα με την πόλη και μάλιστα μέσα από κάθε αστικό τοπίο προβάλλεται ο άνθρωπος». Αναφερόμενος στους στόχους της γκάλερι ο κ. Σφιγγόπουλος επεσήμανε ότι παράλληλα με τις εκθέσεις – ατομικές είτε και συλλογικές – θα διοργανώνουν παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο την εξοικείωση του κοινού με την καλλιτεχνική φωτογραφία και γενικότερα με τις τέχνες και τον πολιτισμό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση και την ίδια την γκάλερι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.broomestreetart.com

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 31 / 10 / 2023 , 4:53 από news_room

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ | Λαμπερά ήταν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Industrial» του Μενελάου Λιόντου τα οποία έλαβαν χώρα το βράδυ της Παρασκευής, 20ης Οκτωβρίου 2023 στην ελληνικής ιδιοκτησίας γκάλερι «Broome Street Art Gallery» στην περιοχή Σόχο του Μανχάταν.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το φιλότεχνο κοινό μέχρι και το βράδυ της 20ης Δεκεμβρίου 2023. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η έκθεση θα λειτουργεί τις καθημερινές (Δ. – Π.) από τις 9.00 π.μ. μέχρι και τις 5.00 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα από τις 10.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.

Όλα τα έργα της έκθεσης είναι υπογεγραμμένα από τον καλλιτέχνη, με πιστοποιητικό γνησιότητας, κορνιζαρισμένα και έτοιμα για τοποθέτηση στο τοίχο και σε προσιτές τιμές.

Η γκαλερί είναι προϊόν της αγάπης των επιχειρηματιών Ιωάννη Σφιγγόπουλου και του Αντώνη Μαρόπουλου για την τέχνη και για τον πολιτισμό με την γενικότερη έννοια του όρου. Οι ιδρυτές της διείδαν την ανάγκη που υπήρχε στην ομογένεια για μια ελληνικής ιδιοκτησίας γκαλερί, η οποία θα παρείχε την δυνατότητα σε Έλληνες, Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς να εκθέτουν τα έργα τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Η αυλαία των εκθέσεων, όπως επεσήμαναν οι ιδρυτές της γκάλερι κατά την διάρκεια της συνομιλίας με τις «Αναμνήσεις» άνοιξε με τον πολυτάλαντο και συνάμα διακεκριμένο φωτογράφο Μενέλαο Λιόντο που κατάγεται από την Άρτα και έχει κάνει καριέρα στην Αθήνα, στο Βερολίνο και τώρα στη Νέα Υόρκη.

Η έκθεση συνδυάζει το τερπνό μετά του ωφέλιμου καθώς τα 10% των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ελληνικού απογευματινού σχολείου του Καθεδρικού στο Μανχάταν. «Θελήσαμε με αυτόν τον τρόπο να αναγνωρίζουμε το πολύ σημαντικό έργο του σχολείου στην ομογένεια και να εκφράσουμε εμπράκτως την υποστήριξή μας στην Ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης», επεσήμανε ο κ. Ιωάννης Σφιγγόπουλος.

Η γκαλερί βρίσκεται στην καρδιά του Μανχάταν, στη γειτονιά του σόχο της Νέας Υόρκης, γωνία Broome & Thomson street, στον πρώτο όροφο (519 Broome Street).

Ερωτηθείς για την έκθεση ο κ. Ιωάννης Σφιγγόπουλος επεσήμανε ότι η έκθεση με τίτλο «Industrial» εμπεριέχει ασπρόμαυρες φωτογραφίες διαφορετικών διαστάσεων, οι οποίες προβάλλουν την αλληλεπίδραση του ανθρώπινου παράγοντα με την πόλη και μάλιστα μέσα από κάθε αστικό τοπίο προβάλλεται ο άνθρωπος».

Αναφερόμενος στους στόχους της γκάλερι ο κ. Σφιγγόπουλος επεσήμανε ότι παράλληλα με τις εκθέσεις – ατομικές είτε και συλλογικές – θα διοργανώνουν παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο την εξοικείωση του κοινού με την καλλιτεχνική φωτογραφία και γενικότερα με τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση και την ίδια την γκάλερι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.broomestreetart.com

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση του Επιτρόπου Προεδρίας της Κύπρου με ομογενείς νέους ηλικίας 14-17 ετών της Διασποράς των ΗΠΑ

Συνάντηση του Επιτρόπου Προεδρίας της Κύπρου με ομογενείς νέους ηλικίας 14-17 ετών της Διασποράς των ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 7 / 7 / 2022 , 14:41 από news_room Ο Επίτροπος Προεδρίας κ.Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με νέους Κύπριους της Διασποράς μας, ηλικίας 14-17 ετών από τις Η.Π.Α, οι οποίοι πραγματοποιούν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κύπρο αυτές τις ημέρες, στο πλαίσιο προγράμματος φιλοξενίας Νέων Αποδήμων στην Κύπρο. Το πρόγραμμα φιλοξενίας εντάσσεται […]

Μέλη της παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο

Μέλη της παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 9 / 1 / 2022 , 17:42 από news_room Μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Ο Αρχιεπίσκοπος με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκε τα μέλη και αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο και σπουδαίο έργο που επιτελούν. Από την πλευρά τους ο πρόεδρος της ΠΑΔΕΕ κ. […]