19 °C Athens, GR
02/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος COP28: Συμφώνησαν σε επείγουσα δράση Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” από την Ελλάδα το 2024 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» Απόψεις: Εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση – Ινκόγκνιτο διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο» Πρώτη ιερατική σύναξη κληρικών Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Η Ομοσπονδία Νέας Ιερσέης βράβευσε τον Μητροπολίτη Απόστολο και τον Δρα Ηλία Ηλιάδη

Η Ομοσπονδία Νέας Ιερσέης βράβευσε τον Μητροπολίτη Απόστολο και τον Δρα Ηλία Ηλιάδη

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 25 / 10 / 2023 , 1:53 από news_room

ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ | Μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας εξέπεμψε το 10ο επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης το οποίο παρατέθηκε το βράδυ της Κυριακής 15ης Οκτωβρίου 2023 στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «The Graycliff» στην πόλη Moonachie της Νέας Ιερσέης.

Πρόκειται για την κορυφαία εκδήλωση της εν λόγω Ομοσπονδίας για την απονομή των ετήσιων βραβείων και συγκεκριμένα του Βραβείου «Μέγας Αλέξανδρος» στον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ. Απόστολο και το Ιπποκράτειο Βραβείο στον τέως πρόεδρο της Ομοσπονδίας και διακεκριμένο καρδιολόγο, Δρ. Ηλία Ηλιάδη.

Στο δείπνο παρέστησαν εκπρόσωποι από τις κοινότητες και τους συλλόγους μέλη, καθώς επίσης ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος και η πλειοψηφία της φερόμενης ως πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης με επικεφαλής τον Δημήτριο Καλαμαρά.

Τους εθνικούς ύμνους έψαλλε ο Νικήτας Ταμπάκης, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η κ. Δέσποινα Κολοκυθά, η οποία κατάφερε να διατηρήσει τον ρυθμό της εκδήλωσης και να διατηρήσει καθηλωμένο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου.

Ο σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος λόγω ανειλημμένων δεν μπόρεσε να παραστεί πλην όμως απέστειλε μήνυμα το οποίο ανέγνωσε ο π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος και στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε: «Θερμά συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία Νέας Ιερσέης για τις αξιόλογες προσπάθειες που καταβάλει για τη διαφύλαξη της ελληνικής κληρονομιάς, γλώσσας και ιστορίας. Εύχομαι οι επιτυχίες σας να συνεχίσουν να ανθούν.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα τιμάτε τον αγαπητό μου εν Χριστώ αδελφό, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Απόστολο, έναν αφοσιωμένο ιεράρχη, ένθερμο υποστηρικτή του Ελληνισμού και αγωνιστή των αξιών της Ορθοδοξίας.

Πολλά συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες στον γιατρό Ηλία Ηλιάδη για τη μεγάλη του προσφορά στην Ομογένεια. Προσεύχομαι η φλόγα της πίστης και της κληρονομιάς μας να συνεχίσει να καίει λαμπρά για τις επόμενες γενιές».

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος, ευχαρίστησε θερμά την Ομοσπονδία για την τιμητική διάκριση και επεσήμανε ότι αποκτά ιδιαίτερη σημασία διότι αναγνωρίζει και τιμά το έργο των κληρικών.

«Με ταπεινοσύνη παραλαμβάνω το βραβείο του «Μεγάλου Αλεξάνδρου» εκ μέρους και των 55 ενοριών της Μητρόπολης της Νέας Ιερσέης που εκτός από πνευματική καθοδήγηση διαθέτουν ελληνικά σχολεία, κατηχητικά, προγράμματα χορού, νεολαίας, Φιλόπτωχου Αδελφότητας και άλλα» επεσήμανε ο κ. Απόστολος.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ και μεταξύ άλλων τόνισε: «Σήμερα, όλοι εμείς εδώ οφείλουμε να καταδικάσουμε τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, που ζει ένα δράμα με δολοφονίες παιδιών και αθώων ανθρώπων, να προσευχηθούμε να πρυτανεύσει η ειρήνη και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας των λαών, ομόνοιας και αγάπης».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης, Δρ Πάνος Σταυριανίδης, συνεχάρη τους τιμώμενους και την οργανωτική επιτροπή με συμπροέδρους την Δέσποινα Κολοκυθά και τον Δημήτριο Κοντολιό και συντονίστρια την Δέσποινα Αξιωτάκη, οι οποίοι, όπως είπε, κατέβαλαν άοκνες προσπάθειες για την επιτυχία της εκδήλωσης και αναφέρθηκε στο έργο της Ομοσπονδίας.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους της νέας ηγεσίας και μεταξύ άλλων τόνισε: «Στο διάστημα των ολίγων μηνών που μεσολάβησαν από την εκλογή της νέας ηγεσίας διοργανώθηκαν πολλές εκδηλώσεις που διέφεραν και ενδιέφεραν. Μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του πρώτου εξαμήνου της θητείας μας ήταν η συμμετοχή στην παρέλαση της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, διοργανώσαμε ενημερωτικές και όχι μόνο εκδηλώσεις σε διάφορες κοινότητες της Νέας Ιερσέης».

«Σήμερα τιμάμε δύο εξέχουσες προσωπικότητες της Ομογένειας σε μία εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, φιλανθρωπικών και κοινωνικών δράσεων», επεσήμανε ο Δρ. Πάνος Σταυριανίδης.

Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος, συνεχάρη τα τιμώμενα πρόσωπα και ζήτησε από όλους να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση λόγω, όπως είπε, των δραματικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και την Τουρκία να καραδοκεί για κάθε πιθανή εκμετάλλευση. Ο κ. Τσίβικος αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τόνισε η εξομάλυνση των σχέσεων πρέπει να έχει ως προϋπόθεση της αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και την απελευθέρωση και επανένωση του νησιού.

Ο πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δημήτρης Παπαγεωργίου, εξέφρασε την πλήρη στήριξη του Γενικού Προξενείου στο έργο της Ομοσπονδίας και του Μητροπολίτη κ. Αποστόλου και συνεχάρη τον καρδιολόγο Ηλία Ηλιάδη για τη μεγάλη του προσφορά όχι μόνο στον χώρο της υγείας αλλά γενικά στην Ομογένεια.

Ο επίτιμος πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας, Ανδρέας Κωμοδρόμος, παρουσίασε τους τιμώμενους και εστίασε την προσοχή του στο μείζον θέμα της ενασχόλησης των ομογενών με τα κοινά.

Ο τέως πρόεδρος της Ομοσπονδίας και συνάμα πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Φιλαδέλφειας, Δρ Ηλίας Ηλιάδης, ευχαρίστησε όλους για την τιμή αυτή προς το πρόσωπό του και αναφέρθηκε στη σημασία του εθελοντισμού στην εκκλησία, στην κοινότητα και στην αλληλοβοήθεια μεταξύ των ανθρώπων.

Η Ομοσπονδία Νέας Ιερσέης βράβευσε τον Μητροπολίτη Απόστολο και τον Δρα Ηλία Ηλιάδη

Σχετικά Άρθρα

Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αναφορικά με τα μέτρα στήριξης των ενοικιαστών

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 13 / 1 / 2021 , 22:30 από news_room Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αναφορικά με τα μέτρα στήριξης των ενοικιαστών Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τα πιο κάτω μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από τον Υπουργό Οικονομικών για στήριξη των ενοικιαστών. Α) Δίμηνη Αναστολή (για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο ή Φεβρουάριο και Μάρτιο […]

Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου για την εβδομάδα Ιερατικών κλήσεων

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 5 / 4 / 2021 , 7:32 από news_room Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου για την εβδομάδα Ιερατικών κλήσεων Ἡ Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, κατόπιν εἰσηγήσεως τῆς Συνοδικῆς Ἐπιτροπῆς Ἐκκλησιαστικῆς Ἐκπαιδεύσεως καί Ἐπιμορφώσεως τοῦ Ἐφημεριακοῦ Κλήρου, ἐξαπέστειλε την ὑπ᾿ ἀριθ. 3038 Ἐγκύκλιό Της πρός τον Ὀρθόδοξο Ἑλληνικό Λαό, ἡ ὁποία μέ φροντίδα […]