21 °C Athens, GR
03/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος COP28: Συμφώνησαν σε επείγουσα δράση Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” από την Ελλάδα το 2024 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» Απόψεις: Εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση – Ινκόγκνιτο διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο»

Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στην πανηγυρίζουσα γυναικεία Ιερά Μονή στο χωριό Άγιοι Δούλοι της Βόρειας Κέρκυρας

Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στην πανηγυρίζουσα γυναικεία Ιερά Μονή στο χωριό Άγιοι Δούλοι της Βόρειας Κέρκυρας

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 29 / 10 / 2023 , 1:39 από news_room

Στην πανηγυρίζουσα γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου στο χωριό Άγιοι Δούλοι της Βόρειας Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι στην παράδοση της πίστεώς μας υπάρχουν δύο μαρτύρια: το ένα είναι το σωματικό, στο οποίο οι μάρτυρες προτιμούσαν την οδό της βασάνου και του σωματικού θανάτου, παρά να απαρνηθούν την πίστη στον Σωτήρα Χριστό. Το δεύτερο είναι το μαρτύριο της συνειδήσεως. Οι χριστιανοί επιλέγουν την οδό της ελευθερίας από τις ψυχικές πιέσεις στις οποίες υποβάλλονται από το πνεύμα του κόσμου τούτου, αρνούνται να υποκύψουν στα θέλγητρα αυτής της πραγματικότητας, στις ηδονές του βίου, στην δύναμη της εξουσίας, στον πλούτο, στην υποταγή σε καθεστώτα που καταπιέζουν την πνευματική τους ελευθερία, για να πετύχουν την εγκόσμια δόξα. Αρνούνται ακόμη να θεοποιήσουν και το δικό τους θέλημα και επιλέγουν την οδό της υπακοής στο θέλημα του Θεού, ακόμη κι αν αυτή προϋποθέτει την απάρνηση των εγκοσμίων, τον αγώνα της ασκήσεως και της αρετής, χάριν της αγάπης προς τον Θεό.

Ο Άγιος Δημήτριος έζησε και τους δύο τρόπους. Έμεινε πιστός στον Χριστό άχρι θανάτου και έλαβε τον στέφανο της ζωής, καθότι δεν λογάριασε τον πόνο και τα σωματικά μαρτύρια και δέχτηκε τη λόγχευση από τους στρατιώτες ενός καθεστώτος, το οποίο επέλεγε να λατρεύει την εξουσία και τον αυτοκράτορα ως θεό. Το μαρτύριό του όμως τον καταξίωσε στην αιωνιότητα και έγινε ομολογητής του ίδιου του Χριστού. Ο άγιος Δημήτριος όμως έζησε και το μαρτύριο της συνειδήσεως.

Δεν φοβήθηκε να αφήσει πίσω τη νεότητα, το σωματικό κάλλος, την επίζηλη θέση του στον ρωμαϊκό στρατό, την αναγνώριση των χαρισμάτων του, την εγκόσμια δόξα. Διάλεξε την οδό της πίστεως. Την οδό της διδασκαλίας της αλήθειας του Χριστού στους άλλους ανθρώπους. Την οδό της φυλακίσεως για τον Χριστό. Την οδό της απορρίψεως και της ταπεινώσεως.. Παρέμεινε όμως όντως ελεύθερος και λάτρεψε τον αληθινό Θεό, καθιστάμενος και με αυτόν τον τρόπο ομολογητής του Χριστού μας.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι στους καιρούς μας καλούμαστε να ζήσουμε αυτό το μαρτύριο της συνειδήσεως. Επικαλούμενοι τις πρεσβείες των αγίων μας, όμως, ας μη διστάσουμε να ομολογούμε τον Χριστό με την πίστη, τον αγώνα της αρετής και της ασκήσεως, την προσπάθειά μας να μείνουμε ανέγγιχτοι από το κοσμικό φρόνημα, καθώς και να κρατήσουμε την ελευθερία μας αδιαλώβητη από την κοσμική νοοτροπία, από την αίσθηση ότι υπάρχουμε για να ζούμε μόνο στον παρόντα καιρό. Αυτό το μαρτύριο της συνειδήσεως ακολουθούν και οι μοναχοί και οι μοναχές της πίστεώς μας και γι’ αυτό ο άγιος Δημήτριος προστατεύει και το μοναστήρι του και όλους όσους αθλούνται πνευματικά.

Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στην πανηγυρίζουσα γυναικεία Ιερά Μονή στο χωριό Άγιοι Δούλοι της Βόρειας Κέρκυρας

Σχετικά Άρθρα

Πάνω από 560 εκατομμύρια (συγκεκριμένα 566.962.980) φορές τα συστήματα του Δημοσίου παρείχαν ψηφιακές υπηρεσίες προς

Περισσότερες από 566 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2021

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 8 / 1 / 2022 , 23:20 από news_room Πάνω από 560 εκατομμύρια (συγκεκριμένα 566.962.980) φορές τα συστήματα του Δημοσίου παρείχαν ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες, είτε «μίλησαν μεταξύ τους» σε διάστημα ενός χρόνου, από την 1η Ιανουαρίου 2021 μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής […]

16η Επέτειος Εκλογής στον Πατριαρχικό Θρόνο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 16 / 10 / 2020 , 17:27 από Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε την 9η Οκτωβρίου 2020 Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄. «Το μήνυμα της ειρήνης στη Μεσόγειο, που με όλες τους τις δυνάμεις στηρίζουν η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Κύπρος», έδωσε […]