Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 23 / 10 / 2023 , 4:51 από news_room
Η αστυνομία στο Τενεσί αναζητούσε την Κυριακή τον εν διαστάσει γιο του αρχηγού της αστυνομίας του Νάσβιλ ως ύποπτο για τον πυροβολισμό κατά δύο αστυνομικών έξω από ένα κατάστημα Dollar General.
Αξιωματικοί στη Λα Βερν, μια πόλη περίπου 20 μίλια (32 χιλιόμετρα) νοτιοανατολικά του Νάσβιλ, ερευνούσαν ένα κλεμμένο όχημα έξω από το κατάστημα το απόγευμα του Σαββάτου όταν τσακώθηκαν με τον ύποπτο, ο οποίος τράβηξε ένα πιστόλι και τους πυροβόλησε, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του ΛαΒέρν, Κρίστοφερ Μόους.
Η αστυνομία αναγνώρισε τον ύποπτο ως τον John C. Drake, Jr., 38 ετών, ο οποίος είναι γιος του αρχηγού της αστυνομίας του Metro Nashville, John Drake.
Ο ένας από τους αστυνομικούς πυροβολήθηκε δύο φορές, στη βουβωνική χώρα και στο δεξί αντιβράχιονιο, ενώ ο άλλος αστυνομικός χτυπήθηκε στον πίσω αριστερό ώμο. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt στο Νάσβιλ. Ένας από τους αστυνομικούς βγήκε από το νοσοκομείο το βράδυ του Σαββάτου. Ο άλλος αξιωματικός κρατήθηκε όλη τη νύχτα για παρατήρηση και ήταν σε σταθερή κατάσταση, είπε η Αν Σμιθ, εκπρόσωπος της πόλης Λα Βερν. Οι ταυτότητές τους δεν έχουν γίνει γνωστές.
Ο αρχηγός της αστυνομίας εξέδωσε δήλωση το Σάββατο επιβεβαιώνοντας ότι ο γιος του ήταν ο ύποπτος για τον πυροβολισμό. Ο Drake είπε ότι ήταν αποξενωμένοι και εδώ και πολλά χρόνια είχε ελάχιστη επαφή με τον γιο του. Ο νεότερος Drake είναι ένας καταδικασμένος εγκληματίας που «κατέφυγε σε χρόνια εγκληματικής δραστηριότητας», είπε.
«Πρέπει τώρα να βρεθεί και να λογοδοτήσει για τις πράξεις του σήμερα. Ελπίζω ότι όποιος τον δει ή έχει πληροφορίες για αυτόν θα επικοινωνήσει αμέσως με τις αρχές επιβολής του νόμου», είπε ο Ντρέικ στη δήλωση.
Το Γραφείο Ερευνών του Τενεσί ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είχε εκδοθεί προειδοποίηση σε όλη την πολιτεία για τον Ντρέικ, ο οποίος καταζητείται για δύο κατηγορίες απόπειρας δολοφονίας πρώτου βαθμού. Ο Σμιθ είπε ότι περίπου δώδεκα υπηρεσίες επιβολής του νόμου εμπλέκονται στην έρευνα.
Μετά τον πυροβολισμό, η αστυνομία της La Vergne εξέδωσε εντολή στέγασης για τους κατοίκους της πόλης. Η παραγγελία του καταφυγίου ακυρώθηκε αργότερα, ενώ η έρευνα για τον Ντρέικ συνεχίστηκε, ανέφερε το τμήμα σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο δήμαρχος Freddie O’Connell εξέδωσε δήλωση για την υποστήριξη του αρχηγού της αστυνομίας.
«Η καρδιά μου είναι με τον αρχηγό Ντρέικ, την οικογένειά του και τους δύο τραυματισμένους αστυνομικούς του ΛαΒέρν. Γνωρίζω ότι, παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας – ακόμη και στα πρώτα τους χρόνια – δεν μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι για τις επιλογές των μελών της οικογένειας», είπε ο O’Connell. «Υποστηρίζω τον Αρχηγό Ντρέικ και στέκομαι δίπλα του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. ”
Πηγή: Assosiated Press