38 °C Athens, GR
13/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Εορτασμός του Αγίου Βαρθολομαίου στην Εκκλησία του Αγίου Βαρθολομαίου στη Νέα Υόρκη O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών εντάσσεται στην Pharma.Aero Οικουμενικός στην Θεία Λειτουργία των Ονομαστηρίων του: Η ελληνορθόδοξη παράδοση μας, αποτελεί πηγή εμπνεύσεως Μήνυση πρ. Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου στη Μονή Χρυσοβαλάντου Το πρότυπο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπέδειξε σε νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αρχαία Μεσσήνη με τον Λεωνίδα Καβάκο Σε κλοιό καύσωνα η χώρα – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού ΥΠΕΣ: Μέτρα προστασίας των δημοσίων υπαλλήλων κατά τις ημέρες του καύσωνα Δήλωση Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών στην Θράκη Πειραιώς Σεραφείμ: «Τα διαχρονικά εγκλήματα του Παπισμού κατά της Ανθρωπότητας είναι αδιαμφισβήτητα»

Επίσκοπος Φωτικής εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μηλιώνης

Επίσκοπος Φωτικής εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μηλιώνης

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 10 / 2023 , 23:27 από news_room

Φωτογραφία άρθρου: Βαγγέλης Καρπαθάκης ©

Συνεδρίασε σήμερα στη Δεύτερη Τακτική Συνεδρία της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της οποίας το Σώμα της Ιεραρχίας προέβη στην εκλογή του Βοηθού Επισκόπου παρά τη Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Φωτικής .

Μετά την ψηφοφορία η Ιεραρχία εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριος Μηλιώνης Επίσκοπο Φωτικής. Ο εψηφισμένος επίσκοπος Φωτικής είναι προϊστάμενος του Ιερού Νοσοκομειακού Ναού του Αγίου Σάββα στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Αθηνών.

 

Σχετικά Άρθρα

Επιβεβαίωση κρουσμάτων κορωνοϊού από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης για την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Γοργολαΐνι

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 23 / 4 / 2021 , 16:47 από news_room Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης ανακοινώνει την επιβεβαίωση κρουσμάτων κορωνοϊού κατά το τελευταίο διήμερο στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Γοργολαΐνι. Γιά το λόγο αυτό, η Ιερά Μονή θα παραμείνει κλειστή για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Παρακαλούμε, εάν τυχόν υπάρχουν άνθρωποι που βρέθηκαν στούς χώρους της […]

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων 40 εμπλεκόμενων φορέων της χώρας μας, με την στήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας-Περιφέρεια Ευρώπης και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυναικολογίας και Μαιευτικής (FIGO), ολοκληρώθηκε χθες στη Λευκωσία διήμερο εργαστήρι που είχε ως στόχο την ανάπτυξη στρατηγικής για την προώθηση του Φυσιολογικού Τοκετού και την πρόληψη της προωρότητας. Η Υπουργός Υγείας Δρ. Πόπη Κανάρη, κηρύσσοντας την έναρξη του Συνεδρίου, τόνισε πως η προώθηση του φυσιολογικού τοκετού, η πρόληψη του πρόωρου τοκετού και η μείωση της προωρότητας αποτελούν σημαντικές προτεραιότητες για τη δημόσια υγεία που απαιτούν μια πολύπλευρη προσέγγιση. Με βάση τα δεδομένα της Μονάδας Παρακολούθησης Υγείας του Υπουργείου Υγείας, το ποσοστό των Καισαρικών Τομών στην Κύπρο ανήλθε στο 58,9% του συνόλου των γεννήσεων το 2021, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. δεν ξεπερνά το 30%. Σύμφωνα με την ίδια πηγή δεδομένων, η Κύπρος βρίσκεται επίσης στις πρώτες θέσεις όσον αφορά την προωρότητα και τις πολύδυμες κυήσεις στην Ευρώπη. Ποσοστό περίπου 11.3% των ζώντων νεογνών στην Κύπρο γεννιούνται πρόωρα. Η στρατηγική για την προώθηση του φυσιολογικού τοκετού και την πρόληψη της προωρότητας έχει ως στόχο την προαγωγή και προστασία της υγείας μητέρας και παιδιού σε όλη τη χώρα μέσω υιοθέτησης τεκμηριωμένων πρακτικών, βάσει κατευθυντήριων οδηγιών και κλινικών πρωτοκόλλων, για την προώθηση και υποστήριξη του φυσιολογικού τοκετού, τη μείωση των καισαρικών τομών, της προωρότητας και των επιπλοκών τους. Κάτι τέτοιο μπορεί να υλοποιηθεί με παρεμβάσεις στο πλαίσιο του Συστήματος Υγείας και των υφιστάμενων νομοθεσιών, με τη στοχευμένη εκπαίδευση και συνεχιζόμενη επαγγελματική ανάπτυξη των επαγγελματιών υγείας καθώς και με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Η εν λόγω προσπάθεια μπορεί να ενισχυθεί παράλληλα, με την παρακολούθηση των σχετικών δεδομένων περιγεννητικής υγείας σε επίπεδο μονάδων και σε εθνικό επίπεδο και αντίστοιχα προώθηση της έρευνας στον τομέα. Στο πλαίσιο των εργασιών του εργαστηρίου η Υπουργός Υγείας Δρ. Πόπη Κανάρη είχε συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας-Περιφέρεια Ευρώπης και τους εκπροσώπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυναικολογίας και Μαιευτικής (FIGO). Η κα υπουργός, διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο Υγείας, θα παρέχει κάθε δυνατή στήριξη για την υλοποίηση της στρατηγικής για την προώθηση του φυσιολογικού τοκετού και την πρόληψη της προωρότητας.

Προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας η ανάπτυξη στρατηγικής για την προώθηση του φυσιολογικού τοκετού

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 5 / 4 / 2023 , 9:07 από news_room Με τη συμμετοχή εκπροσώπων 40 εμπλεκόμενων φορέων της χώρας μας, με την στήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας-Περιφέρεια Ευρώπης και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυναικολογίας και Μαιευτικής (FIGO), ολοκληρώθηκε χθες στη Λευκωσία διήμερο εργαστήρι που είχε ως στόχο την ανάπτυξη στρατηγικής για την προώθηση του Φυσιολογικού […]