11 °C Athens, GR
11/12/2023

Τελευταια Νέα
Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ H I.M. Νέας Ιωνίας τίμησε την επέτειο των 100 ετών από τα εγκαίνια της πόλεως Νέας Ιωνίας Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην βασιλική του Αγίου Νικολάου στα Μύρα της Λυκίας Τους έταζε αυτοκίνητα και δεν τα παρέδιδε ποτέ – Έκλεψε χιλιάδες ευρώ Ανασκαφή στη Ιερά Μονή Βατοπεδίου αποκαλύπτει ίχνη του 4ου αιώνα Γιατί χιλιάδες Τούρκοι συρρέουν στη Γερμανία Ξεκινούν καλάθια Χριστουγέννων και Αϊ Βασίλη Ιερό Λείψανο του Αποστόλου Λουκά στον Άγιο Σπυρίδωνα Πειραιώς Λαμπρός ο εορτασμός του Πολιούχου του Βόλου Αγίου Νικολάου Μνημόσυνο και συναυλία Θρακιώτικης Μουσικής στη μνήμη του Χρόνη Αηδονίδη Διαβεβαιώσεις αξιωματούχων για δράσεις που βελτιώνουν ποιότητα ζωής ηλικιωμένων

Εγκαίνια του Ινστιτούτου Ψηφιακής Βιοϊατρικής στη Ζάκυνθο με έξι αρχικές συνεργασίες

Εγκαίνια του Ινστιτούτου Ψηφιακής Βιοϊατρικής στη Ζάκυνθο με έξι αρχικές συνεργασίες

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 20 / 10 / 2023 , 23:27 από news_room

Κέρκυρα | Με την παρουσία σημαντικών προσκεκλημένων, συμπεριλαμβανομένων αντιπροσώπων της δημοτικής και περιφερειακής αρχής, του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθ. Ανδρέα Φλώρου, και του Προέδρου του Πανεπιστημιακού Κέντρου ´Ερευνας και Καινοτομίας (ΠΑΚΕΚ), Καθ. Παναγιώτη Βλάμου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ινστιτούτου Ψηφιακής Βιοϊατρικής στη Ζάκυνθο, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, τα οποία σηματοδότησαν την αρχή μιας νέας εποχής στον τομέα της ψηφιακής υγείας και βιοϊατρικής.

Tο Ινστιτούτο ανακοίνωσε έξι αρχικές συνεργασίες με αναγνωρισμένους επιστήμονες και ιδρύματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Oι συνεργασίες αυτές, που αναμένεται να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην προώθηση της έρευνας και της ανάπτυξης στον τομέα της ψηφιακής βιοϊατρικής, περιλαμβάνουν την Ιατρική Σχολή McGovern Medical School του Πανεπιστημίου του Τέξας, (UTHealth Houston), Αμερική, το Πανεπιστήμιο Wilfrid Laurier, Καναδά, το TranslaTUM – Κέντρο Μεταφραστικής Έρευνας Καρκίνου του Πανεπιστημίου του Μονάχου, Γερμανία, το Πάρκο Καινοτομίας JOIST, Ελλάδα, την Ιατρική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος».

H Αντιπρύτανης Καθ. Αικατερίνη Καμπάση, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ψηφιακής Βιοϊατρικής, δήλωσε πως «οι συνεργασίες αυτές συνιστούν ένα βήμα προς την επίτευξη των στρατηγικών στόχων του Ινστιτούτου, περιλαμβανομένης της προώθησης της έρευνας και της διάδοσης της γνώσης στον τομέα της ψηφιακής υγείας». Το πρώτο πρόγραμμα, σε συνεργασία με την ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ και υποστηριζόμενο από το Unesco Institution for Information Technologies in Education, αφορά το πολύ σημαντικό θέμα «Παιδιά, έφηβοι και διαδίκτυο: Δυνατότητες και προκλήσεις του διαδικτυακού κόσμου».

Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, τόνισε ότι: «Η παρουσία του Ιονίου Πανεπιστημίου στην πόλη της Ζακύνθου ενισχύεται σημαντικά, δημιουργώντας έναν πόλο ερευνητικής αριστείας και ένα οικοσύστημα έρευνας, προσανατολισμένο στον μετασχηματισμό των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΚΕΚ, κ. Βλάμος, υπογράμμισε ότι «το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργηθεί τρία νέα ινστιτούτα στο ΠΑΚΕΚ και αυτό είναι το δεύτερο που εγκαινιάζεται. Οι συνεργασίες που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων προετοιμάζουν το έδαφος για την επιτυχημένη πορεία του νέου Ινστιτούτου».

Τέλος, εκ μέρους του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας, ο Αν. Καθηγητής Θεμιστοκλής Έξαρχος επεξήγησε τις δυνατότητες συνεργασίας με το εργαστήριο του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Σε απευθείας σύνδεση από την Κέρκυρα, ο Επίκουρος Καθηγητής Αριστείδης Βραχάτης, παρουσίασε τις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου και τις πιθανές συνέργειες των δύο δομών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου μπορείτε να βρείτε στο https://ucri.ionio.gr/indibio/ .

Σχετικά Άρθρα

Ο πίνακας «Έξοδος» του Χρήστου Μποκόρου κοσμεί από σήμερα την Προεδρία της Δημοκρατίας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 22 / 12 / 2021 , 21:25 από news_room Σε περίοπτη θέση του Προεδρικού Μεγάρου, προσιτή στο κοινό, βρίσκεται από σήμερα ο πίνακας «Έξοδος» του καταξιωμένου καλλιτέχνη Χρήστου Μποκόρου, τον οποίο δώρισε στην Προεδρία ο γνωστός συλλέκτης Σωτήρης Φέλιος. Κατά την τελετή παράδοσης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία και του ζωγράφου Χρήστου Μποκόρου και του […]

9.000 ευρώ βρήκαν και παρέδωσαν εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Μεγάλο χρηματικό ποσό, περίπου 9.000 ευρώ, σε μια… ξεχασμένη σακούλα εντός λεωφορείου του ΟΑΣΘ, βρήκαν και παρέδωσαν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι υπάρχει και στις μέρες μας τιμιότητα και ανθρωπιά. Είχε προηγηθεί επικοινωνία ηλικιωμένου με τον ΟΑΣΘ, αναφέροντας ότι ξέχασε μία σακούλα με προσωπικά αντικείμενα, σε λεωφορείο της γραμμής 10, που εκτελεί το […]