34 °C Athens, GR
14/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η εορτή της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στα Ιεροσόλυμα Η εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στους Αγίους Τόπους ΗΠΑ: Πιθανή η απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντ. Τραμπ μετά από πυροβολισμούς στην προεκλογική του εκστρατεία Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τους θανάτους λόγω θερμότητας – Δεκάδες νεκροί λόγω υψηλών θερμοκρασιών στις ΗΠΑ Πραγματοποιήθηκε ο Εορτασμός του Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου, Προστάτη του Όπλου των Διαβιβάσεων Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε την κατασκήνωση του Αγίου Παύλου Δήμος Αθηναίων: Τριήμερος δωρεάν δερματολογικός έλεγχος σε τρία Δημοτικά Ιατρεία Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης Χειροτονία νέου Ιεροδιακόνου στην Μητρόπολη Λέρου την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 Β. Σπανάκης: «Νέοι Πρότυποι Κανονισμοί Λειτουργίας για τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια»

Εγκαίνια του Ινστιτούτου Ψηφιακής Βιοϊατρικής στη Ζάκυνθο με έξι αρχικές συνεργασίες

Εγκαίνια του Ινστιτούτου Ψηφιακής Βιοϊατρικής στη Ζάκυνθο με έξι αρχικές συνεργασίες

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 20 / 10 / 2023 , 23:27 από news_room

Κέρκυρα | Με την παρουσία σημαντικών προσκεκλημένων, συμπεριλαμβανομένων αντιπροσώπων της δημοτικής και περιφερειακής αρχής, του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθ. Ανδρέα Φλώρου, και του Προέδρου του Πανεπιστημιακού Κέντρου ´Ερευνας και Καινοτομίας (ΠΑΚΕΚ), Καθ. Παναγιώτη Βλάμου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ινστιτούτου Ψηφιακής Βιοϊατρικής στη Ζάκυνθο, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, τα οποία σηματοδότησαν την αρχή μιας νέας εποχής στον τομέα της ψηφιακής υγείας και βιοϊατρικής.

Tο Ινστιτούτο ανακοίνωσε έξι αρχικές συνεργασίες με αναγνωρισμένους επιστήμονες και ιδρύματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Oι συνεργασίες αυτές, που αναμένεται να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην προώθηση της έρευνας και της ανάπτυξης στον τομέα της ψηφιακής βιοϊατρικής, περιλαμβάνουν την Ιατρική Σχολή McGovern Medical School του Πανεπιστημίου του Τέξας, (UTHealth Houston), Αμερική, το Πανεπιστήμιο Wilfrid Laurier, Καναδά, το TranslaTUM – Κέντρο Μεταφραστικής Έρευνας Καρκίνου του Πανεπιστημίου του Μονάχου, Γερμανία, το Πάρκο Καινοτομίας JOIST, Ελλάδα, την Ιατρική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος».

H Αντιπρύτανης Καθ. Αικατερίνη Καμπάση, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ψηφιακής Βιοϊατρικής, δήλωσε πως «οι συνεργασίες αυτές συνιστούν ένα βήμα προς την επίτευξη των στρατηγικών στόχων του Ινστιτούτου, περιλαμβανομένης της προώθησης της έρευνας και της διάδοσης της γνώσης στον τομέα της ψηφιακής υγείας». Το πρώτο πρόγραμμα, σε συνεργασία με την ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ και υποστηριζόμενο από το Unesco Institution for Information Technologies in Education, αφορά το πολύ σημαντικό θέμα «Παιδιά, έφηβοι και διαδίκτυο: Δυνατότητες και προκλήσεις του διαδικτυακού κόσμου».

Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, τόνισε ότι: «Η παρουσία του Ιονίου Πανεπιστημίου στην πόλη της Ζακύνθου ενισχύεται σημαντικά, δημιουργώντας έναν πόλο ερευνητικής αριστείας και ένα οικοσύστημα έρευνας, προσανατολισμένο στον μετασχηματισμό των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΚΕΚ, κ. Βλάμος, υπογράμμισε ότι «το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργηθεί τρία νέα ινστιτούτα στο ΠΑΚΕΚ και αυτό είναι το δεύτερο που εγκαινιάζεται. Οι συνεργασίες που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων προετοιμάζουν το έδαφος για την επιτυχημένη πορεία του νέου Ινστιτούτου».

Τέλος, εκ μέρους του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας, ο Αν. Καθηγητής Θεμιστοκλής Έξαρχος επεξήγησε τις δυνατότητες συνεργασίας με το εργαστήριο του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Σε απευθείας σύνδεση από την Κέρκυρα, ο Επίκουρος Καθηγητής Αριστείδης Βραχάτης, παρουσίασε τις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου και τις πιθανές συνέργειες των δύο δομών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου μπορείτε να βρείτε στο https://ucri.ionio.gr/indibio/ .

Σχετικά Άρθρα

Σεπτέμβρης σημαίνει σινεμά...

Σεπτέμβρης σημαίνει σινεμά…

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 28 / 8 / 2022 , 2:05 από news_room Μπορεί να δυσκολευόμαστε να αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι, ωστόσο η αρχή του φθινοπώρου επιφυλάσσει πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα που μάς καλούν να τις ανακαλύψουμε. Εκτός από συναυλίες, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, χορευτικές περφόρμανς και προβολές που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αυτήν την […]

μορφου-ιερος-ναος-κυπρος-

Μόρφου Νεόφυτος: «Θέλω παπάδες που ν’ αγαπούν και να ομολογούν τον Χριστό»

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 16 / 5 / 2022 , 23:58 από news_room Λόγος Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου κατὰ τὴν εἰς πρεσβύτερον χειροτονία τοῦ διακόνου Ἐμμανουὴλ Γεωργίου, ποὺ τελέσθηκε κατὰ τὴ διάρκεια τῆς ἀρχιερατικῆς Θείας Λειτουργίας τὴν Κυριακὴ τοῦ Παραλύτου στὸν ἱερὸ ναὸ Ἁγίου Δημητριανοῦ Ἐπισκόπου Χύτρων (Κυθρέας) τῆς κοινότητος Φλάσου, τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (15.05.2022). […]