21 °C Athens, GR
03/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος COP28: Συμφώνησαν σε επείγουσα δράση Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” από την Ελλάδα το 2024 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» Απόψεις: Εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση – Ινκόγκνιτο διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Όσο έχουμε παιδιά σαν αυτά, έχουμε ελπίδα!»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Όσο έχουμε παιδιά σαν αυτά, έχουμε ελπίδα!»

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 30 / 10 / 2023 , 7:14 από news_room

Την επετειακή εκδήλωση την οποία οργάνωσαν οι ομάδες των Χαρούμενων Αγωνιστών και των Χελιδονιών, στην Αίθουσα της “Χριστιανικής Αγωγής” της ΓΕΧΑ Βόλου, τίμησε με την ευλογητή παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, το απόγευμα της Κυριακής 29 Οκτωβρίου. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο Έπος του 1940 και κυρίως στο πρόσωπο του «Λεωνίδα» του ’40, του διοικητή της 8ης Μεραρχίας Ηπείρου, του ηρωικού στρατηγού Χαράλαμπου Κατσιμήτρου.

Το πλούσιο πρόγραμμα ξεκίνησε με προσευχή, τραγούδια, ταμπλό χελιδονιών, απαγγελίες, επίκαιρη ομιλία από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως μας, και υπεύθυνο του έργου σε Βόλο και Αλμυρό, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Πάμφιλο Κοιλιά. Στη συνέχεια, οι Χαρούμενοι Αγωνιστές, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, παρουσίασαν το θεατρικό σκετς: “Χαράλαμπος Κατσιμήτρος. Ο «Λεωνίδας» του 1940.”, αφιερωμένο στον μεγάλο ήρωα στρατηγό της 8ης Μεραρχίας Ηπείρου.

Κατακλείοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.Ιγνάτιος, απευθυνόμενος σε μικρούς και μεγάλους που είχαν κατακλύσει τη μεγάλη αίθουσα της Χριστιανικής Αγωγής, επεσήμανε: «Ένα απ’τα συνεκτικά στοιχεία του έθνους μας εκείνη την εποχή, ήταν η ύπαρξη της οικογένειας, με ισχυρότατους δεσμούς, κι αυτό ήταν το μεγαλύτερο όπλο των Ελλήνων εκείνη την εποχή. Και εν τέλει, και τα πρόσωπα. Αυτό που είδαμε από τα παιδιά, είναι η πραγματικότητα, μας μετέφεραν τους αυθεντικούς διαλόγους εκείνης της εποχής, δεν είναι κάτι της φαντασίας. Και βέβαια, κατέδειξαν τι σημαίνει, ένα πρόσωπο, ένας άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή, στην κατάλληλη θέση. Σας είμαι ευγνώμων γιατί τονώνετε το θρησκευτικό συναίσθημα στα παιδιά μας, διδάσκετε την ορθοδοξία μας, δημιουργείτε την αληθινή αγάπη στην πατρίδα των ηρώων και των αγίων και ταυτόχρονα δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να διαδραματίσουν και να υποδυθούν αυτούς τους ρόλους, ετοιμάζονται τα πρόσωπα του μέλλοντος. Γιατί αυτά τα παιδιά θα αναδειχθούν και θα μας διαδεχθούν. Κι αν ποτέ χρειαστεί, -σε οποιαδήποτε περίπτωση και όχι απαραίτητα σε πόλεμο- θα αναδείξουν τις αρετές που παίρνουν εδώ, ως χαρούμενοι αγωνιστές και αγωνίστριες. Δεν απελπιζόμαστε. Ξέρουμε ποιοι είμαστε».

Και συνέχισε: «Σας συγχαίρω όλους από την καρδιά μου και σας ευλογώ. Για μένα είστε μεγάλη χαρά και ανακούφιση! Έχουμε ένα κοινό έργο να επιτελέσουμε στον τόπο μας. Οι μέρες είναι κρίσιμες και δύσκολες και γι’αυτά που συνέβησαν με τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα, που όμως όλοι μαζί τα αντιμετωπίσαμε, αλλά και γενικότερα αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή μας και σ΄όλον τον κόσμο. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο και δεδομένο για την επόμενη ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε κι εμείς, όπως τότε οι Έλληνες, σε ετοιμότητα. Ετοιμότητα με ενότητα. Με αγάπη στην Πατρίδα, με πίστη στον Χριστό και στην Ορθοδοξία μας και βεβαίως στηρίζοντας την οικογένεια, αυτόν ιερό θεσμό που κάποιοι θέλουν να τον ευτελίσουν στις μέρες μας και ειλικρινά πονάει η ψυχή μου. Θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή. Θα πρέπει το ΟΧΙ να είναι βίωμά μας! Σε ό,τι αντιστέκεται, σε ό,τι θέλει να επιβουλευτεί την πίστη μας, την Πατρίδα μας, την οικογένεια, τους θεσμούς μας, τα ιδανικά μας, τις αξίες μας. Κρατήστε αυτές τις δυνάμεις, κατηχήστε τα παιδιά, κρατήστε την ενότητα, προσεύχεστε για όλους μας, έχετε την ευλογία μου. Όσο έχουμε παιδιά σαν αυτά, έχουμε ελπίδα!»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Όσο έχουμε παιδιά σαν αυτά, έχουμε ελπίδα!»

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ Στο έλεος χειμερινής καταιγίδας το ανατολικό τμήμα της χώρας

ΗΠΑ: Στο έλεος χειμερινής καταιγίδας το ανατολικό τμήμα της χώρας

Το ανατολικό τμήμα των ΗΠΑ και του Καναδά παραμένουν σήμερα στο έλεος μιας χειμερινής καταιγίδας, με τις σφοδρές χιονοπτώσεις να προκαλούν εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ σε ορισμένες επαρχίες του Καναδά έχει εκδοθεί συναγερμός για μια χιονοθύελλα. Περισσότερα από 215.000 αμερικανικά νοικοκυριά βρίσκονταν στο σκοτάδι στις 17.00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με τον ιστότοπο poweroutage.us, κυρίως […]

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον πανηγυρίζοντα Απόστολο Λουκά Στροβόλου

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 18 / 10 / 2021 , 7:49 από news_room “Λουκᾶς ἔστι μόνος μετ᾿ ἐμοῦ”. Με επίκεντρο την μέχρι τέλους υποδειγματική αφοσίωση τού Αποστόλου Λουκά προς τον Απόστολο Παύλο, ο Μακαριώτατος, εξήρε, κατά το σημερινό του κήρυγμα, το πνευματικό ύψος στο οποίο έφθασε ο εορταζόμενος μεγάλος αυτός απόστολος και ευαγγελιστής τής Εκκλησίας μας, κατά […]