11 °C Athens, GR
11/12/2023

Τελευταια Νέα
Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ H I.M. Νέας Ιωνίας τίμησε την επέτειο των 100 ετών από τα εγκαίνια της πόλεως Νέας Ιωνίας Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην βασιλική του Αγίου Νικολάου στα Μύρα της Λυκίας Τους έταζε αυτοκίνητα και δεν τα παρέδιδε ποτέ – Έκλεψε χιλιάδες ευρώ Ανασκαφή στη Ιερά Μονή Βατοπεδίου αποκαλύπτει ίχνη του 4ου αιώνα Γιατί χιλιάδες Τούρκοι συρρέουν στη Γερμανία Ξεκινούν καλάθια Χριστουγέννων και Αϊ Βασίλη Ιερό Λείψανο του Αποστόλου Λουκά στον Άγιο Σπυρίδωνα Πειραιώς Λαμπρός ο εορτασμός του Πολιούχου του Βόλου Αγίου Νικολάου Μνημόσυνο και συναυλία Θρακιώτικης Μουσικής στη μνήμη του Χρόνη Αηδονίδη Διαβεβαιώσεις αξιωματούχων για δράσεις που βελτιώνουν ποιότητα ζωής ηλικιωμένων

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Κινδυνεύει ο θεσμός της Οικογένειας στην πατρίδα μας»

Δημητριάδος Ιγνάτιος «Κινδυνεύει ο θεσμός της Οικογένειας στην πατρίδα μας»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 26 / 10 / 2023 , 22:17 από news_room

Με λαμπρότητα, η Εκκλησία της Δημητριάδος εόρτασε την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου. Την παραμονή της εορτής ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, όπου τον πλαισίωσαν οι Κληρικοί της εκεί επαρχίας, παρουσία του Δημάρχου κ. Ευαγγέλου Χατζηκυριάκου, του νεοεκλεγέντος Δημάρχου κ. Δημητρίου Εσερίδη και πλήθους ευλαβούς λαού. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος προεχείρησε σε Αναγνώστη τον μαθητή Β΄ Λυκείου Στέργιο – Στυλιανό Τσαντίδη.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, όπου τον πλαισίωσαν πολλοί Κληρικοί μας, παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του π. Νεκταρίου Μαρμαρά, εγγάμου και πατρός ενός τέκνου, ο οποίος είναι Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και κάτοχος master της ιδίας Σχολής.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι ο νέος Κληρικός εισέρχεται σε ένα στάδιο αγώνος απέναντι στον παραλογισμό του σύγχρονου κόσμου, όπου δεν θα είναι μόνος, αλλά θα έχει συμπαραστάτες του τους πνευματικούς του Πατέρες και όλη την Εκκλησιαστική Κοινότητα. Αναφέρθηκε στην πορεία του νέου Διακόνου στην Τοπική μας Εκκλησία, ο οποίος προέρχεται από οικογένεια πίστεως και εκκλησιαστικής ζωής, «που όπως και πολλές άλλες, αποτελούν τον ζωντανό πυρήνα μιας ζωντανής Εκκλησίας». Μίλησε για την παρουσία του στην χορεία των Αναγνωστών και Ιεροπαίδων και την προσφορά του στο κατηχητικό έργο της Εκκλησίας μας. Χαιρέτησε την ωριμότητα της ηλικίας, την πορεία του στην τοπική κοινωνία, την δημιουργία δικής του οικογένειας, μαζί με την εκλεκτή του σύζυγο: «Αυτή η οικογένεια θα είναι, πλέον, μια μαρτυρία, γιατί έχουμε ανάγκη από οικογένειες με πνεύμα Θεού, αφού, στις μέρες μας κινδυνεύει ο θεσμός της οικογένειας στην πατρίδα μας. Αλίμονο, την ώρα που όλα γκρεμίζονται γύρω μας, από την βία και τον πόλεμο, στην πατρίδα μας βαλθήκαμε ν’ αλλάξουμε το κύτταρο της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας. Όμως, θα παραμείνουμε σταθεροί. Ο αγώνας μας δεν θα πάει χαμένος».

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τον νέο Διάκονο να διακονήσει την ενότητα των πιστών με τον Χριστό και μεταξύ μας, την ζωντανή Ελληνορθόδοξη οικογένεια, τον κάθε άνθρωπο, ως ζωντανή εικόνα του Θεού.

Η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Νεκταρίου θα τελεστεί την Κυριακή 29/10, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Δημητριάδος Ιγνάτιος «Κινδυνεύει ο θεσμός της Οικογένειας στην πατρίδα μας» Δημητριάδος Ιγνάτιος «Κινδυνεύει ο θεσμός της Οικογένειας στην πατρίδα μας» Δημητριάδος Ιγνάτιος «Κινδυνεύει ο θεσμός της Οικογένειας στην πατρίδα μας» Δημητριάδος Ιγνάτιος «Κινδυνεύει ο θεσμός της Οικογένειας στην πατρίδα μας» Δημητριάδος Ιγνάτιος «Κινδυνεύει ο θεσμός της Οικογένειας στην πατρίδα μας» Δημητριάδος Ιγνάτιος «Κινδυνεύει ο θεσμός της Οικογένειας στην πατρίδα μας» Δημητριάδος Ιγνάτιος «Κινδυνεύει ο θεσμός της Οικογένειας στην πατρίδα μας» Δημητριάδος Ιγνάτιος «Κινδυνεύει ο θεσμός της Οικογένειας στην πατρίδα μας» Δημητριάδος Ιγνάτιος «Κινδυνεύει ο θεσμός της Οικογένειας στην πατρίδα μας» Δημητριάδος Ιγνάτιος «Κινδυνεύει ο θεσμός της Οικογένειας στην πατρίδα μας» Δημητριάδος Ιγνάτιος «Κινδυνεύει ο θεσμός της Οικογένειας στην πατρίδα μας» Δημητριάδος Ιγνάτιος «Κινδυνεύει ο θεσμός της Οικογένειας στην πατρίδα μας» Δημητριάδος Ιγνάτιος «Κινδυνεύει ο θεσμός της Οικογένειας στην πατρίδα μας» Δημητριάδος Ιγνάτιος «Κινδυνεύει ο θεσμός της Οικογένειας στην πατρίδα μας» Δημητριάδος Ιγνάτιος «Κινδυνεύει ο θεσμός της Οικογένειας στην πατρίδα μας» Δημητριάδος Ιγνάτιος «Κινδυνεύει ο θεσμός της Οικογένειας στην πατρίδα μας» Δημητριάδος Ιγνάτιος «Κινδυνεύει ο θεσμός της Οικογένειας στην πατρίδα μας» Δημητριάδος Ιγνάτιος «Κινδυνεύει ο θεσμός της Οικογένειας στην πατρίδα μας» Δημητριάδος Ιγνάτιος «Κινδυνεύει ο θεσμός της Οικογένειας στην πατρίδα μας» Δημητριάδος Ιγνάτιος «Κινδυνεύει ο θεσμός της Οικογένειας στην πατρίδα μας»

Σχετικά Άρθρα

ΚΗ΄ Παύλεια στην Ι.Μ. Βεροίας - Aποκαλυπτήρια του μνημείου των Ηρωΐδων Αγίων Γυναικών της Αράπιτσας - Adologala.gr

ΚΗ΄ Παύλεια στην Ι.Μ. Βεροίας – Aποκαλυπτήρια του μνημείου των Ηρωΐδων Αγίων Γυναικών της Αράπιτσας – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 30 / 6 / 2022 , 2:02 από news_room ΚΗ΄ Παύλεια στην Ι.Μ. Βεροίας – Aποκαλυπτήρια του μνημείου των Ηρωΐδων Αγίων Γυναικών της Αράπιτσας – Adologala.gr Την Τετάρτη 29 Ιουνίου το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των ΚΗ΄ Παυλείων, τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των Ηρωΐδων Αγίων Γυναικών και παίδων της Αράπιτσας στο Χώρο Θυσίας […]

Το Facebook ανέστειλε τους λογαριασμούς του Τραμπ για δύο χρόνια

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 5 / 6 / 2021 , 7:51 από news_room To Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο του 2023 κι ότι στις πολιτικές προσωπικότητες θα επιβάλλονται κυρώσεις, όπως στους άλλους χρήστες, όταν παραβιάζουν τους κανονισμούς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως στην περίπτωση της παραπληροφόρησης. Ο πρώην […]