19 °C Athens, GR
02/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος COP28: Συμφώνησαν σε επείγουσα δράση Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” από την Ελλάδα το 2024 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» Απόψεις: Εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση – Ινκόγκνιτο διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο» Πρώτη ιερατική σύναξη κληρικών Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

11η Σεπτεμβρίου μία μέρα που άλλαξε τη Ρότα των διεθνών πραγμάτων

11η Σεπτεμβρίου μία μέρα που άλλαξε τη Ρότα των διεθνών πραγμάτων

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 11 / 9 / 2023 , 17:38 από news_room

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θυμούνται την 11η Σεπτεμβρίου σαν ημέρα που σημάδεψε την ιστορία αφού σαν σήμερα το 2001 συνέβη μία διεθνής τραγωδία που πλέον θα μιλά για πολλά χρόνια ο κόσμος και που μετά από αυτή θα αρχίσουν να αλλάζουν πολλά στην ανθρωπότητα.

Οι επιθέσεις εκείνης της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 ήταν σειρά τεσσάρων συντονισμένων τρομοκρατικών επιθέσεων από την ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής όπου διαδοχικά συνέβησαν το πρωί εκείνο της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Τέσσερα επιβατηγά αεροσκάφη που ταξίδευαν από τις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες τέθηκαν υπό την πειρατεία 19 ατόμων της τρομοκρατικής οργάνωσης και οδηγήθηκαν το πρώτο και το δεύτερο προς το Παγκόσμιο Πύργο του Εμπορίου δηλαδή του Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης. Το αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης των αεροσκαφών στου παραπάνω πύργους ήταν η κατάρρευση τους και η ανεπανόρθωτη τραγωδία και ζημία ήρθε για να προκαλέσει δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες εκ των οποίων ανάμεσα τους και Έλληνες.

Το τρίτο αεροπλάνο που τέθηκε υπό αεροπειρατεία κατευθύνθηκε στο Πεντάγωνο όπου προσέκρουσε σε μία πλευρά αυτού προκαλώντας τη μερική κατάρρευση της πλευράς του κτιρίου. Η τέταρτη πτήση παρότι ήταν καθορισμένη να βάλλει κατά στόχου της τρομοκρατικής οργάνωσης τελικά δεν θα προωθηθεί αλλά αντί αυτού θα συντριβεί σε κάποιο χωράφι της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Οι επιβάτες του αεροπλάνου αυτού προσπάθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους από τους αεροπειρατές και τελικά απομάκρυναν την πτήση από τον επιδιωκόμενο στόχο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στόχος της πτήσης 93 ήταν είτε ο Λευκός Οίκος είτε το Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

11η Σεπτεμβρίου μία μέρα που άλλαξε τη Ρότα των διεθνών πραγμάτων

Η καταστροφή των δίδυμων πύργο ήτοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στην Νέα Υόρκη καθώς και των κοντινών δομών έβλαψε σοβαρά την οικονομία της Νέας Υόρκης και δημιούργησε παγκόσμια οικονομική ύφεση. Πολλές χώρες ενίσχυσαν την αντιτρομοκρατική νομοθεσία τους και διεύρυναν τις εξουσίες των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και των υπηρεσιών πληροφοριών για την πρόληψη των τρομοκρατικών επιθέσεων ενώ η Ρότα της ιστορίας άλλαξε πλήρως αφού τέθηκαν τεράστιες αλλαγές στις ταξιδιωτικές επισκέψεις στις ΗΠΑ αλλά και σε όλον τον κόσμο αφού ξεκίνησαν εξονυχιστικοί έλεγχοι των επιβατών, οι περιορισμοί στην μεταφορά υγρών, αιχμηρών αντικειμένων την ώρα που διεθνώς ξεκινούν οι μεταφορές δεδομένων όλων των επιβατών προς τις αστυνομίες των χωρών αλλά και έλεγχος των επιβιβασμένων σε αεροσκάφη που πετούν προς τις ΗΠΑ και την Νέα Υόρκη. Επίσης άρχισαν οι περιορισμοί στην ελεύθερη διέλευση των επιβατικών και άλλων αεροσκαφών που μπορούν να ίπτανται πάνω από τον Ουρανό της Νέας Υόρκης.

11η Σεπτεμβρίου μία μέρα που άλλαξε τη Ρότα των διεθνών πραγμάτων

Επιστρέφοντας σε εκείνη την ημέρα οι αρχές αποφάσισαν πως ο πολιτικός εναέριος χώρος των ΗΠΑ και του Καναδά θα κλείσει μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ οι συναλλαγές στη Γουόλ Στριτ διεκόπηκαν μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου. Ακολούθησαν πολλά κλεισίματα, εκκενώσεις και ακυρώσεις, από σεβασμό ή φόβο για περαιτέρω επιθέσεις. Ο καθαρισμός του χώρου του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2002 και το Πεντάγωνο επισκευάστηκε μέσα σε ένα χρόνο. Η κατασκευή του συγκροτήματος που αντικατέστησε το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2006 και το κτίριο άνοιξε τον Νοέμβριο του 2014.

Η ρότα της ιστορίας άλλαξε τα δεδομένα στις διεθνής μετακινήσεις με αεροσκάφη αφού μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν περιορισμοί και οι έλεγχοι ήταν μέν αυστηροί όχι όμως όπως είναι μέχρι και σήμερα. Η 11η Σεπτεμβρίου έμελλε να αλλάξει τις πτήσεις, τους κανόνες αλλά και να θέσει νέους στόχους για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

11η Σεπτεμβρίου μία μέρα που άλλαξε τη Ρότα των διεθνών πραγμάτων

Οι επιθέσεις στους δίδυμους πύργους οδήγησαν σε 2.977 θανάτους, πάνω από 25.000 τραυματισμούς και προκάλεσαν σημαντικές μακροπρόθεσμες συνέπειες για την υγεία των κατοίκων της Νέας Υόρκης, και τουλάχιστον $ 10 δισεκατομμύρια ζημιές σε υποδομές και ιδιοκτησίες.

Η συντριβή των αεροσκαφών και η επίθεση αυτή προς τον πολιτισμό παραμένει η πιο θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στην ανθρώπινη ιστορία.

Οι τέσσερις πτήσεις ήταν:

  1. Πτήση 11 της American Airlines: το αεροσκάφος Boeing 767, αναχώρησε από το αεροδρόμιο Λόγκαν στις 7:59 π.μ. καθ ‘οδόν για το Λος Άντζελες με 11 άτομα πλήρωμα και 76 επιβάτες, χωρίς να περιλαμβάνονται πέντε αεροπειρατές. Οι αεροπειρατές πέταξαν το αεροπλάνο στη βόρεια πρόσοψη του Βόρειου Πύργου του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη στις 8:46 π.μ..
  2. Πτήση 175 της United Airlines : το αεροσκάφος Boeing 767, αναχώρησε από το αεροδρόμιο Λόγκαν στις 8:14 π.μ. καθ ‘οδόν για το Λος Άντζελες με πλήρωμα εννέα ατόμων και 51 επιβάτες, χωρίς να περιλαμβάνονται οι πέντε αεροπειρατές. Οι αεροπειρατές πέταξαν το αεροπλάνο στη νότια πρόσοψη του Νότιου Πύργου του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη στις 9:03 π.μ.
  3. Πτήση 77 της American Airlines: το αεροσκάφος Boeing 757, αναχώρησε από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ουάσινγκτον Ντάλες στις 8:20 π.μ. καθ ‘οδόν για το Λος Άντζελες με πλήρωμα έξι ατόμων και 53 επιβάτες, χωρίς να περιλαμβάνονται οι πέντε αεροπειρατές. Οι αεροπειρατές πέταξαν το αεροπλάνο στη δυτική πρόσοψη του Πενταγώνου στην κομητεία Άρλινγκτον της Βιρτζίνια, στις 9:37 π.μ.
  4. Πτήση 93 της United Airlines: το αεροσκάφος Boeing 757, αναχώρησε από το Διεθνές Αεροδρόμιο Νιούαρκ στις 8:42 π.μ. καθ ‘οδόν για το Σαν Φρανσίσκο, με πλήρωμα επτά ατόμων και 33 επιβάτες, χωρίς να περιλαμβάνονται οι τέσσερις αεροπειρατές. Καθώς οι επιβάτες προσπαθούσαν να υποτάξουν τους αεροπειρατές, το αεροσκάφος συνετρίβη σε ένα χωράφι στο Στόνικρικ Τάουνσιπ κοντά στο Σάκβιλ, Πενσιλβάνια, στις 10:03 π.μ.

Οι τέσσερις προσκρούσεις:

  1. Στις 8:46 πμ, πέντε αεροπειρατές κατέρριψαν την πτήση 11 της American Airlines στη βόρεια πρόσοψη του Βόρειου Πύργου του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.
  2. Στις 9:03 π.μ., άλλοι πέντε αεροπειρατές κατέρριψαν την πτήση 175 της United Airlines στη νότια πρόσοψη του Νότιου Πύργου.
  3. Πέντε αεροπειρατές έριξαν την πτήση 77 της American Airlines στο Πεντάγωνο στις 9:37 π.μ.
  4. Η τέταρτη πτήση, η πτήση 93 της United Airlines, συνετρίβη κοντά στο Σάνκσβιλ της Πενσυλβάνια, νοτιοανατολικά του Πίτσμπουργκ, στις 10:03 το πρωί αφού οι επιβάτες πολέμησαν με τους τέσσερις αεροπειρατές.

Το FBI κατάφερε γρήγορα να εντοπίσει τους αεροπειρατές, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη Μοχάμεντ Ατά.

Στις ΗΠΑ Έχουν κατασκευαστεί πολυάριθμα μνημεία που να υπενθυμίζουν τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2023, όπως το Εθνικό Μνημείο και Μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, το Μνημείο του Πενταγώνου στην κομέτεία Άρλινγκτον της Βιρτζίνια και το Εθνικό Μνημείο Πτήσης 93 στο σημείο συντριβής στην Πενσυλβάνια ενώ στο σημείο «μηδέν» χτίστηκε ο Ελληνορθόδοξος Ναός του Αγίου Νικολάου.

Η αποδοχή του τρομοκρατικού χτυπήματος ήρθε αρκετά αργότερα, λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2004, ο Μπιν Λάντεν χρησιμοποίησε μια ηχογραφημένη δήλωση για να αναγνωρίσει δημόσια τη συμμετοχή της Αλ Κάιντα στις επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παραδέχτηκε την άμεση σχέση του με τις επιθέσεις.

11η Σεπτεμβρίου μία μέρα που άλλαξε τη Ρότα των διεθνών πραγμάτων

Η δήλωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν για ιερό πόλεμο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και ο ένας φετφάς που υπέγραψε το 1998 ο Μπιν Λάντεν και άλλοι, που ζητούσε τη δολοφονία των Αμερικανών, θεωρούνται από τους ερευνητές ως απόδειξη του κινήτρου του.

Τον Νοέμβριο του 2002 στην «Επιστολή στην Αμερική» ο Μπιν Λάντεν δήλωνε ρητά ότι τα κίνητρα της Αλ Κάιντα για τις επιθέσεις περιλαμβάνουν:

Υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ
Υποστήριξη για τις «επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων» στη Σομαλία
Υποστήριξη των Φιλιππίνων εναντίον Μουσουλμάνων στην εξέγερση των Μόρο
Υποστήριξη της ισραηλινής «επιθετικότητας» κατά των μουσουλμάνων στον Λίβανο
Υποστήριξη των ρωσικών «θηριωδιών κατά μουσουλμάνων» στην Τσετσενία
Οι φιλοαμερικανικές κυβερνήσεις στη Μέση Ανατολή (που «ενεργούν ως πράκτορές σας») είναι ενάντια στα μουσουλμανικά συμφέροντα
Υποστήριξη της ινδικής «καταπίεσης κατά των μουσουλμάνων» στο Κασμίρ
Η παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στη Σαουδική Αραβία[37]
Κυρώσεις κατά του Ιράκ

Ο πόλεμος των ΗΠΑ κατά της Τρομοκρατίας συνεχίζεται προς το Αφγανιστάν

Το συμβούλιο του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν επίθεση σε όλα τα έθνη του ΝΑΤΟ που πληρούσαν το άρθρο 5 του χάρτη του ΝΑΤΟ. Αυτό σηματοδότησε την πρώτη επίκληση του άρθρου 5, το οποίο είχε γραφτεί κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου έχοντας υπόψιν επίθεση της Σοβιετικής Ένωσης. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζον Χάουαρντ, ο οποίος βρισκόταν στην Ουάσινγκτον, κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, επικαλέστηκε το άρθρο IV της συνθήκης ANZUS. Η κυβέρνηση Μπους ανακοίνωσε πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, με τους δηλωμένους στόχους να φέρουν τον Μπιν Λάντεν και την Αλ Κάιντα ενώπιον της δικαιοσύνης και να αποτρέψουν την εμφάνιση άλλων τρομοκρατικών δικτύων. Αυτοί οι στόχοι θα επιτυγχάνονταν με την επιβολή οικονομικών και στρατιωτικών κυρώσεων εναντίον κρατών που φιλοξενούν τρομοκράτες και την αύξηση της παγκόσμιας επιτήρησης και ανταλλαγής πληροφοριών.

11η Σεπτεμβρίου μία μέρα που άλλαξε τη Ρότα των διεθνών πραγμάτων

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2001, το Κογκρέσο των ΗΠΑ εξέδωσε την Άδεια Χρήσης Στρατιωτικής Δύναμης κατά των Τρομοκρατών. Εξακολουθεί να ισχύει και δίνει στον Πρόεδρο την εξουσία να χρησιμοποιήσει όλη την «απαραίτητη και κατάλληλη δύναμη» εναντίον εκείνων που αποφάσισε ότι «σχεδίασαν, εξουσιοδότησαν, διέπραξαν ή βοήθησαν» τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ή που φιλοξένησαν τα εν λόγω πρόσωπα ή ομάδες.

Στις 7 Οκτωβρίου 2001, ο Πόλεμος στο Αφγανιστάν ξεκίνησε όταν οι αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις ξεκίνησαν εκστρατείες αεροπορικών βομβαρδισμών με στόχο τους Ταλιμπάν και τα στρατόπεδα της Αλ Κάιντα, και στη συνέχεια εισέβαλαν στο Αφγανιστάν με χερσαία στρατεύματα των Ειδικών Δυνάμεων. Αυτό οδήγησε τελικά στην ανατροπή της κυριαρχίας των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν με την Άλωση της Κανταχάρ στις 7 Δεκεμβρίου 2001, από τις δυνάμεις του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Τελικά 20 χρόνια μετά οι ΗΠΑ ανέλαβαν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους μέχρι το καλοκαίρι του 2021, και οι Ταλιμπάν να απέχουν από οποιαδήποτε ένοπλη ενέργεια εναντίον των αμερικανικών και αφγανικών δυνάμεων. Ο πόλεμος έληξε, και τυπικά, στις 30 Αυγούστου 2021. Στο Αφγανιστάν οι ΗΠΑ άφησαν κάποια αεροσκάφη πολεμικού τύπου και άρματα μάχης. Στην συνέχεια οι Ταλιμπάν ζήτησαν οικονομική βοήθεια καθώς οι πολίτες της χώρας δεν μπορούσαν να ζήσουν.

Τα αποτελέσματα των επιθέσεων

Ως αποτέλεσμα των τρομοκρατικών αυτών επιθέσεων, πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ψήφισαν πλέον νομοθεσία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Στη Γερμανία, όπου αρκετοί από τους τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου διέμεναν και εκμεταλλεύτηκαν τις φιλελεύθερες πολιτικές ασύλου της χώρας αυτής, θεσπίστηκαν δύο μεγάλα αντιτρομοκρατικά πακέτα νόμων. Το πρώτο κατάργησε τα νομικά κενά που επέτρεψαν στους τρομοκράτες να ζήσουν και να συγκεντρώσουν χρήματα στη Γερμανία. Το δεύτερο αφορούσε στην αποτελεσματικότητα και στην επικοινωνία των πληροφοριών και της επιβολής του νόμου. Ο Καναδάς ψήφισε τον καναδικό νόμο κατά της τρομοκρατίας, τον πρώτο αντιτρομοκρατικό νόμο. Το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισε τον νόμο κατά της τρομοκρατίας, του εγκλήματος και της ασφάλειας το 2001 και τον νόμο για την πρόληψη της τρομοκρατίας το 2005. Η Νέα Ζηλανδία θέσπισε τον νόμο καταστολής της τρομοκρατίας το 2002.

11η Σεπτεμβρίου μία μέρα που άλλαξε τη Ρότα των διεθνών πραγμάτων

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας δημιουργήθηκε με τον Νόμο Εσωτερικής Ασφάλειας του 2002 για να συντονίσει τις εγχώριες προσπάθειες κατά της τρομοκρατίας. Ο Πατριωτικός Νόμος των ΗΠΑ έδωσε στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση μεγαλύτερες εξουσίες, συμπεριλαμβανομένης της εξουσίας να κρατά ξένους υπόπτους για τρομοκρατία για μια εβδομάδα χωρίς κατηγορία, να παρακολουθεί τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τη χρήση του Διαδικτύου υπόπτων για τρομοκρατία· και τη δίωξη υπόπτων τρομοκρατών χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Η FAA διέταξε να ενισχυθούν τα πιλοτήρια των αεροπλάνων ώστε οι τρομοκράτες να αποτρέπονται να αποκτήσουν τον έλεγχο των αεροπλάνων και τοποθέτηση πράκτορες ασφαλείας στις πτήσεις.

Επιπλέον, ο νόμος για την ασφάλεια της αεροπορίας και των μεταφορών κατέστησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, και όχι τα αεροδρόμια, υπεύθυνη για την ασφάλεια των αεροδρομίων. Ο νόμος δημιούργησε τη Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών για να επιθεωρεί τους επιβάτες και τις αποσκευές, προκαλώντας μεγάλες καθυστερήσεις και ανησυχία για το απόρρητο των επιβατών. Ύποπτες καταχρήσεις του Πατριωτικού Νόμου ήρθαν στο φως τον Ιούνιο του 2013 με άρθρα σχετικά με τη συλλογή αμερικανικών αρχείων κλήσεων από την NSA και το πρόγραμμα PRISM, ο αντιπρόσωπος Τζιμ Σενσενμπρένερ που εισήγαγε τον Πατριωτικό Νόμο το 2001, είπε ότι η NSA ξεπέρασε τα όριά της.

Σχετικά Άρθρα

Τα τελευταία 7 χρόνια θα καταγραφούν ως τα θερμότερα - Ο πλανήτης οδεύει προς ένα «αχαρτογράφητο έδαφος»

Τα τελευταία 7 χρόνια θα καταγραφούν ως τα θερμότερα – Ο πλανήτης οδεύει προς ένα «αχαρτογράφητο έδαφος»

Τα τελευταία 7 χρόνια θα καταγραφούν ως τα θερμότερα – Ο πλανήτης οδεύει προς ένα «αχαρτογράφητο έδαφος» Τα χρόνια από το 2015 ως το 2021 θα καταγραφούν ως τα επτά θερμότερα χρόνια που έχουν καταγραφεί από τότε που ξεκίνησαν να υπάρχουν αρχεία, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας (WMO) και προειδοποίησε ότι ο πλανήτης οδεύει προς […]

Τα Βραβεία του 22ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος

Τα Βραβεία του 22ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 7 / 4 / 2022 , 21:47 από news_room Με την απονομή των βραβείων ολοκληρώθηκε την Τετάρτη (6/4) το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος στον κινηματογράφο Δαναό. Την τελετή λήξης, στην οποία παρευρέθηκαν πολλοί πρέσβεις ξένων χωρών και προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου, παρουσίασαν οι ηθοποιοί Άλκηστις Πουλοπούλου και Πολύδωρος Βογιατζής. H κριτική […]