28 °C Athens, GR
13/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε την κατασκήνωση του Αγίου Παύλου Δήμος Αθηναίων: Τριήμερος δωρεάν δερματολογικός έλεγχος σε τρία Δημοτικά Ιατρεία Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης Χειροτονία νέου Ιεροδιακόνου στην Μητρόπολη Λέρου την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 Β. Σπανάκης: «Νέοι Πρότυποι Κανονισμοί Λειτουργίας για τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια» Επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιρλανδίας στην Κύπρο Επίσκεψη ρωμαιοκαθολικών φοιτητών-στελεχών του Βατικανού στην Ιερά Σύνοδο Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην επετειακή εκδήλωση: «50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο» Στα ύψη ο υδράργυρος την ερχόμενη εβδομάδα – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας εγκαινίασε τον πρώτο Ι. Ναό του Αγίου Παϊσίου στην πέμπτη ήπειρο

Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο επισκέφθηκαν ο στόλος της Φ/Γ «Έλλη» και του Α/Γ «Χίος»

Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο επισκέφθηκαν ο στόλος της ΦΓ «Έλλη» και του ΑΓ «Χίος»

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 6 / 9 / 2023 , 16:18 από news_room

Επίσκεψη στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας πραγματοποίησαν την Τετάρτη, 6η Σεπτεμβίου 2023, οι κυβερνήτες, οι αξιωματικοί και τα πληρώματα των ελληνικών πολεμικών πλοίων Φ/Γ «Έλλη» και Α/Γ «Χίος», τα οποία κατέπλευσε στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας στα πλαίσια της πολυεθνικής ασκήσεως Bright Star’ 23.

Κατά την υποδοχή των ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού o Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ ανεφέρθη στην ιστορική διαδρομή της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και στην σύγχρονη καρποφόρο παρουσία και ιεραποστολική δράση Της στην Αφρική.

Από την πλευρά τους οι Κυβερνήτες των πολεμικών πλοίων Φ/Γ «Έλλη» και Α/Γ «Χίος» Αντιπλοίαρχοι Π.Ν. κ.κ. Γεώργιος Λαïνάκης και Θεόδωρος Μπουγιουκλής, αντιστοίχως, εξέφρασαν την χαρά και την ευλογία, την οποία αισθάνθηκαν επισκεπτόμενοι την Πατριαρχική Καθέδρα, ενώ επήνεσαν την θυσιαστικώς και αθορύβως επιτελουμένη διακονία της Δευτεροθρόνου Εκκλησίας στην Αφρικανική ήπειρο, την οποία πάντοτε το Πολεμικό Ναυτικό θα τιμά και θα συνδράμει με τις δυνάμεις του. Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και περιήγηση στους χώρους του Πατριαρχικού Μεγάρου.

Παρέστησαν επίσης, ο Εντιμολογιώτατος κ.Αθανάσιος Κοτσιώνης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια και ο Πλοίαρχος Π.Ν. κ.Μιχαήλ Τσιλιγκάκης, Ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδος στο Κάϊρο.

Ακόμη, την Τρίτη 5η Σεπτεμβρίου ε.ε. ο Μακαριώτατος εδέχθη την επίσκεψη των μελών του «Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών». Η Πρόεδρο του Λογοτεχνικού Κύκλου κα. Σοφία Λιγνού ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Προκαθήμενο του Πατριαρχικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου για την ευγενική υποδοχή, εκφράζοντας τα ευγνώμονα αισθήματα όλων των παρευρισκόμενων μελών. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γενικός Γραμματέας του «Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών», κ. Δημήτριος Ορφανίδης, ο οποίος προσέφερε βιβλία του στον Μακαριώτατο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο καβαφικό πρόσφατο έργο του, «Τρίτος Κύκλος Αρδεύσεων».

Ακολούθησε περιήγηση των επισκεπτών στους χώρους του Πατριαρχικού Οίκου.

Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο επισκέφθηκαν ο στόλος της ΦΓ «Έλλη» και του ΑΓ «Χίος» Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο επισκέφθηκαν ο στόλος της ΦΓ «Έλλη» και του ΑΓ «Χίος» Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο επισκέφθηκαν ο στόλος της ΦΓ «Έλλη» και του ΑΓ «Χίος» Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο επισκέφθηκαν ο στόλος της ΦΓ «Έλλη» και του ΑΓ «Χίος» Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο επισκέφθηκαν ο στόλος της ΦΓ «Έλλη» και του ΑΓ «Χίος» Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο επισκέφθηκαν ο στόλος της ΦΓ «Έλλη» και του ΑΓ «Χίος» Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο επισκέφθηκαν ο στόλος της ΦΓ «Έλλη» και του ΑΓ «Χίος» Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο επισκέφθηκαν ο στόλος της ΦΓ «Έλλη» και του ΑΓ «Χίος» Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο επισκέφθηκαν ο στόλος της ΦΓ «Έλλη» και του ΑΓ «Χίος» Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο επισκέφθηκαν ο στόλος της ΦΓ «Έλλη» και του ΑΓ «Χίος» Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο επισκέφθηκαν ο στόλος της ΦΓ «Έλλη» και του ΑΓ «Χίος» Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο επισκέφθηκαν ο στόλος της ΦΓ «Έλλη» και του ΑΓ «Χίος»

Σχετικά Άρθρα

Χειροτονία διακόνου από τον Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα

Χειροτονία διακόνου από τον Μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 24 / 2 / 2023 , 20:15 από news_room Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, κατόπιν κανονικής αδείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σταδίου στην Αθήνα όπου ετέλεσε την χειροτονία του μοναχού […]

Ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στη Μητρόπολη Φθιώτιδος

Ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στη Μητρόπολη Φθιώτιδος

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 4 / 4 / 2023 , 21:18 από news_room Με την παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών τελέσθηκε απόψε στην Λαμία και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας ο ΣΤ΄ και τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός για την φετινή Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των […]