20 °C Athens, GR
01/10/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία Διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στο Σύδνεϋ Οι «Θερμοπύλες» του Έβρου 15 ερωτήσεις & απαντήσεις για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Ολοένα και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στον πόλεμο συμμοριών στη Σουηδία Η ανάπλαση από τον δήμο Αθηναίων του πάρκου στα Κουντουριώτικα Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Βουδαπέστη Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την Δήμαρχο Πεντέλης Μητρόπoπολη Καστορίας: Έναρξη Νεανικών δραστηριοτήτων Η Honda παρουσιάζει τον πρώτο της κινητήρα V8 – τη νέα Honda Marine BF350 στο Boat Show της Γένοβας Ομαδική αγωγή κατά του γαλλικού κράτους και του «συστημικού ρατσισμού»

Συνάντηση του Δήμαρχου Ρεθύμνου με την πρόεδρο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής Διαμάντα (Ντάιαν) Κουναλάκη

Συνάντηση του Δήμαρχου Ρεθύμνου με την πρόεδρο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής Διαμάντα (Ντάιαν) Κουναλάκη

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 8 / 9 / 2023 , 14:08 από news_room

Η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και η βιωματική επαφή της νέας γενιάς των Κρητών Ομογενών της Αμερικής, με την παράδοση και των πολιτισμό της Κρήτης, αποτέλεσαν το επίκεντρο συνεργασίας που είχε ο δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης με την πρόεδρο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής Διαμάντα (Ντάιαν) Κουναλάκη και τον αντιπρόσωπο της Ένωσης στην Κρήτη Ιάκωβο Καλοειδά, παρουσία της αντιπεριφερειάρχου Ρεθύμνου, Μαίρης Λιονή.

Όπως τονίστηκε και από τα δύο μέρη, δόθηκε η ευκαιρία ενός γόνιμου διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών και προτάσεων για την εγκαθίδρυση μιας πιο γόνιμης αλληλεπίδρασης της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής με τους θεσμούς και τις δομές του νησιού, αλλά και γνωριμίας των Κρητικών με το κοινωνικό της έργο το οποίο αποτυπώνεται στις υποτροφίες που χορηγεί, στην ενίσχυση κοινωνικών δομών του νησιού κ.ά.

Επιπλέον, διερευνήθηκαν αποτελεσματικοί τρόποι ισχυροποίησης ενίσχυσης κι αναζωογόνησης των δεσμών των 3.500 μελών της Παγκρητικής Ένωσης με την Κρήτη και κυρίως, η μύηση των νέων ομογενών της 3ης γενιάς στην ιστορία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης για τα οποία άλλωστε, οι απόγονοι των αποδήμων συμπατριωτών μας εκδηλώνουν ζωηρό ενδιαφέρον κάθε φορά που επισκέπτονται το γενέθλιο τόπο των προγόνων τους.

Ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε την πάγια θέση του για τον καταλυτικό ρόλο της ελληνικής γλώσσας στη διατήρηση αυτών των δεσμών, επισημαίνοντας πως «η διδασκαλία της στους νέους ομογενείς μπορεί να καταστεί εφικτή μέσα από τη διοργάνωση θερινών σχολείων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων αλλά και διαδικτυακών συνομιλιών φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πανεπιστημιακών, στελεχών των Επιμελητηρίων του νησιού με τα παιδιά μας στην Αμερική». Την επιτυχία υλοποίησης δράσεων με αυτό το περιεχόμενο μπορεί να εγγυηθεί η αγαστή συνέργεια του Δήμου Ρεθύμνης, της Περιφέρειας Κρήτης και της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, τα Επιμελητήρια και η Εκκλησία με την Παγκρητική Ενωση Αμερικής.

Από πλευράς του δημάρχου και της προέδρου της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, συμφωνήθηκε να εξεταστούν τα ζητήματα που συζητήθηκαν και μέσα από την επικοινωνία και τη συνεργασία των συμμετεχόντων στη σύσκεψη, να προκύψουν οι ανάλογες δράσεις για την επίτευξη των κοινών στόχων που τέθηκαν, ενώ υπήρξε εκατέρωθεν διαβεβαίωση για διατήρηση στενής επαφής και γόνιμης επικοινωνίας.

Φωτογραφία: Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργης Μαρινάκης, Διαμάντα (Ντάιαν) Κουναλάκη, Μαίρη Λιονή και Ιάκωβος Καλοειδάς.

Σχετικά Άρθρα

Σε Βρυξέλλες και Βερολίνο ο Αλέξης Τσίπρας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 24 / 6 / 2021 , 7:40 από news_room Τις Βρυξέλλες επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει με το καθεστώς του παρατηρητή στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο της Ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών-PES. Παράλληλα, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, David Sassoli, τον […]

«Το νησί που μάγεψε τον κόσμο – Η Μύκονος του ’50»: Φωτογραφική έκθεση του Αμερικανού R. McCabe

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 4 / 8 / 2021 , 0:27 από news_room «Το νησί που μάγεψε τον κόσμο – Η Μύκονος του ’50»: Φωτογραφική έκθεση του Αμερικανού R. McCabe Μια ξεχωριστή φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Το Νησί που Μάγεψε τον Κόσμο-Η Μύκονος του 50’», του διεθνούς φήμης Αμερικανού φωτογράφου Robert McCabe, […]

Pin It on Pinterest