24 °C Athens, GR
20/05/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Λαμπρός εσπερινός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Γλυφάδας Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί Συνάντηση Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια με Επίτιμους Αρχηγούς Π.Σ. Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αλβανία επέδωσε τα διαπιστευτήριά του Πρόσκληση παρέδωσε αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Βουλγαρίας στον Οικουμενικό Πατριάρχη 20 Μαϊου Παγκόσμια ημέρα κλινικών μελετών Με λαμπρότητα εορτάστηκε η σύναξη πάντων των εν Θεσσαλονίκη αγίων στη Πυλαία Πατριαρχικό και Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την Κυριακή των Μυροφόρων στην Ιερά Μονή Βαλουκλή Λαμπρό συλλείτουργο για τα πενήντα χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης Τουλάχιστον 35 χιλιάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα

Συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς στη Διεθνή Διακλαδική ΄Ασκηση ΤΑΜΣ «BRIGHT STAR 2023»

Συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς στη Διεθνή Διακλαδική ΄Ασκηση ΤΑΜΣ «BRIGHT STAR 2023»

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 2 / 9 / 2023 , 8:19 από news_room

Από τις 31 Αυγούστου έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2023, η Εθνική Φρουρά συμμετέχει με προσωπικό και μέσα, στη Διεθνή Διακλαδική Άσκηση «BRIGHT STAR 2023», η οποία πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου. Στην άσκηση συμμετέχουν με προσωπικό και μέσα πέραν της διοργανώτριας χώρας, 34 χώρες.

Η φετινή συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς είναι αναβαθμισμένη τόσο σε μέσα όσο και σε προσωπικό, που υπερβαίνει τα 70 άτομα. Ειδικότερα, μετέβηκαν στην Αίγυπτο για συμμετοχή στην άσκηση το ΠΓΥ ΑΛΑΣΙΑ, δύο Ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Καταδρομών, μία Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, για πρώτη φορά τμήμα Μηχανοκίνητου Πεζικού, τέσσερις Αξιωματικοί στο Διεθνές Διακλαδικό Επιτελείο Διοίκησης της άσκησης, τρεις Αξιωματικοί Σύνδεσμοι της Διοίκησης Ναυτικού και τρεις Αξιωματικοί που λαμβάνουν μέρος σε σεμινάρια επιχειρησιακού ενδιαφέροντος.

Σκοπός της άσκησης, είναι η συνεκπαίδευση του προσωπικού των συμμετεχουσών χωρών, η ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και της δυνατότητας διεξαγωγής διεθνών διακλαδικών επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας. Ειδικότερα, θα εξεταστούν αντικείμενα επιχειρήσεων χερσαίων δυνάμεων ελιγμού, ειδικών και αεροναυτικών επιχειρήσεων, που θα εστιάζουν κυρίως στην αντιμετώπιση τρομοκρατικών απειλών, μη επανδρωμένων συστημάτων και γενικότερα μη συμβατικού πολέμου. Η άσκηση θα κορυφωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου 2023 με τη διεξαγωγή της ημέρας διακεκριμένων επισκεπτών (DVDay).

Στο πλαίσιο της άσκησης «BRIGHT STAR 2023» την Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023, πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Αλεξάνδρειας, διεθνής άσκηση μικρής κλίμακας (PASSEX) «CYP/EGY – 01/2023», μεταξύ της Διοίκησης Ναυτικού (ΔΝ) και του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) της Αιγύπτου, με τη συμμετοχή του ΠΓΥ ΑΛΑΣΙΑ και του ΠΑΘ ABU BAKR ALSEDDEQ.

Το σενάριο περιελάβανε Τακτικές Κινήσεις και Προχωρητικούς Ελιγμούς, πραγματοποίηση τεχνικών γυμνασίων, ασκήσεις επικοινωνιών και ολοκληρώθηκε με διέλευση απονομής χαιρετισμού.

Οι συγκεκριμένες ασκήσεις, κρίνονται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρέχουν τη δυνατότητα στο προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, να συνεκπαιδευτεί με αντίστοιχες Μονάδες φίλων κρατών, προάγοντας με αυτό τον τρόπο το επίπεδο εκπαίδευσης, τη διαλειτουργικότητα και αναδεικνύοντας τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχόντων δύο χωρών. Επιπλέον, αντανακλούν το ευρύ πλέγμα συνεργασιών στις οποίες συμμετέχει η Εθνική Φρουρά, συμβάλλοντας ενεργά στην κοινή επιδίωξη για την εμπέδωση της ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης στο πλαίσιο των τακτικών επαφών με τον Αιγύπτιο ομόλογό του την Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιστράτηγο Osama Askar, όπου συζητήθηκε η συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς στην άσκηση «BRIGHT STAR 2023», οι γεωστρατηγικές προκλήσεις που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο, θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, καθώς και τρόποι αναβάθμισης και διεύρυνσης της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών και αποχαιρετώντας τον, τον ευχαρίστησε για την ειλικρινή συνεργασία κατά τη διάρκεια της Αρχηγίας του.

Σχετικά Άρθρα

Δωρεά υγειονομικού υλικού στο Νοσοκομείο Βόλου από την Μητρόπολη Δημητριάδος 

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 18 / 5 / 2021 , 12:58 από news_room Δωρεά υγειονομικού υλικού στο Νοσοκομείο Βόλου από την Μητρόπολη Δημητριάδος  Σε δωρεά σημαντικού υγειονομικού υλικού προς το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου προχώρησε το Ίδρυμα «Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με πρωτοβουλία του Προέδρου του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου. Συγκεκριμένα, δωρίθηκαν χίλιες (1000) στολές […]

Ρωσία: Η χώρα βρίσκεται σε "περιεκτική" αμυντική συνεργασία με τη Βόρεια Κορέα

Ρωσία: Η χώρα βρίσκεται σε “περιεκτική” αμυντική συνεργασία με τη Βόρεια Κορέα

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 21 / 12 / 2023 , 18:00 από news_room Η Ρωσία έχει εγκαθιδρύσει “περιεκτική” αμυντική συνεργασία με τη Βόρεια Κορέα συνεχίζοντας παράλληλα τις στρατηγικές συμπράξεις της με την Ινδία και την Κίνα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ρωσικού γενικού επιτελείου στρατού, Βαλέρι Γκεράσιμοφ, σε ξένους στρατιωτικούς ακολούθους. Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού επισκέφθηκε […]