20 °C Athens, GR
01/10/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία Διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στο Σύδνεϋ Οι «Θερμοπύλες» του Έβρου 15 ερωτήσεις & απαντήσεις για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Ολοένα και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στον πόλεμο συμμοριών στη Σουηδία Η ανάπλαση από τον δήμο Αθηναίων του πάρκου στα Κουντουριώτικα Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Βουδαπέστη Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την Δήμαρχο Πεντέλης Μητρόπoπολη Καστορίας: Έναρξη Νεανικών δραστηριοτήτων Η Honda παρουσιάζει τον πρώτο της κινητήρα V8 – τη νέα Honda Marine BF350 στο Boat Show της Γένοβας Ομαδική αγωγή κατά του γαλλικού κράτους και του «συστημικού ρατσισμού»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης Η Κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 6 / 9 / 2023 , 10:08 από news_room

Ο Προέδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης παρευρέθηκε στα εγκαίνια της νέας μονάδας της Alambra Fresh Milk στη Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου. Στα εγκαίνια τα οποία παρευρέθηκε ο Πρόεδρος δήλωσε πως η συνολική επένδυση της Alambra Fresh Milk αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ ενώ η ενίσχυση που θα λάβει για το νέο σύγχρονο εξοπλισμό που έχει αγγίζει το πόσο της τάξης των 5 εκ. ευρώ.  Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη:

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι στη σημερινή εκδήλωση της γαλακτοβιομηχανίας «ΑΛΑΜΠΡΑ» για την τέλεση των εγκαινίων της νέας υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης φρέσκου γάλακτος και χυμού.

Η Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά, δεν μπορούμε παρά να είμαστε περήφανοι όταν βλέπουμε οικογενειακές επιχειρήσεις του τόπου μας να ευημερούν, να προοδεύουν και να εκσυγχρονίζονται. Και επειδή γνωρίζω εδώ και πάρα πολλά χρόνια την οικογένεια Πέτρου και την καθημερινή και σκληρή δουλειά τους, επιτρέψτε μου να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά μου για τη διαχρονική τους πορεία, ως αποτέλεσμα πολύ σκληρής, συστηματικής δουλειάς και αφοσίωσης. Ξεκινώντας από τις ταπεινές καταβολές στο χωριό και τις συνταγές της γιαγιάς Κακουλλούς, η «ΑΛΑΜΠΡΑ», με 40 χρόνια εμπειρίας στην παραγωγή και επεξεργασία γάλακτος, έχει καταστεί πλέον μια από τις πιο πρωτοπόρους εταιρείες στον κλάδο, στηρίζοντας την κυπριακή οικονομία ποικιλοτρόπως.

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης Η Κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μας

Αξίζει να αναφερθεί ότι, μέσω της δραστηριοποίησής της συμβάλλει ουσιαστικά στην αυξητική πορεία των εξαγωγών κυπριακών προϊόντων, οι οποίες, παρά τις όποιες προκλήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, ανήλθαν το 2022 σε 1.7 δισεκατομμύρια ευρώ, μια αύξηση δηλαδή της τάξης του 14,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, 2021. Τα 284 εκατομμύρια ευρώ αφορούν σε εξαγωγές χαλουμιού, εκ των κύριων εξαγωγικών προϊόντων της Κύπρου, με την «ΑΛΑΜΠΡΑ» να κατέχει σημαντικό μερίδιο της αγοράς, εξάγοντας σήμερα χαλούμι ΠΟΠ σε συνολικά 40 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, η εταιρεία παρέχει και στηρίζει, άμεσα και έμμεσα, μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας στη χώρα μας, αφού, για παράδειγμα, συλλέγει γάλα από περισσότερους από 400 παραγωγούς που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο.

Η μονάδα που εγκαινιάζουμε σήμερα στη Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου και η οποία αφορά μια επένδυση 10 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, αποτελεί τη νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία της οικογένειας Πέτρου. Μέσα σε ομολογουμένως δύσκολες συνθήκες, με έντονο ανταγωνισμό εντός και εκτός Κύπρου, αλλά και τις επιπτώσεις της πρωτόγνωρης ενεργειακής κρίσης που διανύουμε, και γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι σας απασχολεί, η σημαντική αυτή επένδυση επιβεβαιώνει πως ο τομέας της μεταποιητικής βιομηχανίας κατέχει ηγετική θέση στο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας μας και παρουσιάζει μια τεράστια δυναμική για περαιτέρω ανάπτυξη, ιδιαίτερα στον τομέα των τροφίμων.

Με την αρωγή πάντα της Πολιτείας διαχρονικά, γιατί βρίσκομαι εδώ εκπροσωπώντας και όλους τους προκατόχους μου, οι βιομηχανίες μας επιβάλλεται να εργαστούν για τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητάς τους, αναβαθμίζοντας πρωτίστως τον τεχνολογικό τους εξοπλισμό, καινοτομώντας στην παραγωγική τους διαδικασία και δημιουργώντας νέα ανταγωνιστικά προϊόντα, τόσο με εξαγωγικό προσανατολισμό όσο και για αντικατάσταση εισαγόμενων προϊόντων.

Η στήριξη και αρωγή της Πολιτείας είναι ουσιαστική και έμπρακτη και η μονάδα της «ALAMBRA FRESH MILK», αποτελεί παράδειγμα, αφού η εταιρεία έχει εγκριθεί για χορηγία ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ για τον καινούργιο, υπερσύγχρονο εξοπλισμό που έχει εγκαταστήσει, στο πλαίσιο του Σχεδίου Χορηγιών του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας για τη Δημιουργία, Εκσυγχρονισμό και Ψηφιακή Αναβάθμιση Μονάδων Μεταποίησης ή/και Εμπορίας Γεωργικών Προϊόντων. Με προϋπολογισμό που ανέρχεται περίπου στα 25 εκατομμύρια ευρώ, το εν λόγω Σχέδιο υλοποιείται στο πλαίσιο του Σχεδίου «Κύπρος – το Αύριο» και χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ. Έχουν εγκριθεί 122 αιτήσεις για συνολικές χορηγίες 21.7 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης Η Κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μας

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Κυβέρνηση έχει πάντα έγνοια και βρίσκεται δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μας, παρέχοντας σε όλους εσάς έμπρακτη στήριξη σε όλες τις προσπάθειες που καταβάλλουν για ανάπτυξη και πρόοδο. Σε αυτό το πλαίσιο, ενθαρρύνουμε τη δημιουργία σύγχρονων και τεχνολογικά αναβαθμισμένων μονάδων, όπως αυτή που εγκαινιάζουμε απόψε, εφαρμόζοντας εξειδικευμένα Σχέδια ενίσχυσης, με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους τόσο στην εγχώρια όσο και στην ξένη αγορά. Και θεωρώ ιδιαίτερης σημασίας, και πιστεύω ότι όλοι συμφωνούμε σε αυτό, ότι η αύξηση των εξαγωγών, των προϊόντων της χώρας μας, είναι ένα εθνικό στοίχημα για την Κυβέρνηση. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ήταν με ιδιαίτερη ικανοποίηση που άκουσα από τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό σε συνέχεια των διαβουλεύσεων μας, κάτι που αφορά και την «ALAMBRA», ότι πλέον η ισραηλινή αγορά θα ανοίξει για γαλακτοκομικά προϊόντα, με ιδιαίτερη έμφαση, σε προϊόντα που παράγονται στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Συγχαίρω, λοιπόν, ξανά την εταιρεία «ΑLAMBRA» για το νέο της επιχειρηματικό βήμα, συγχαίρω ιδιαίτερα τον φίλο μου Γιώργο για την τόλμη, διότι ήθελε τόλμη και θράσος να ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια πριν τόσα χρόνια, αλλά επίσης κάτι που τον χαρακτηρίζει είναι που δίνει ουσιαστικό χώρο και πρωτοβουλίες στη νέα γενιά που τη βλέπουμε απόψε μαζί μας. Φυσικά όλοι θα πρέπει να συγχαρούμε τη Μαρία που είναι η ραχοκοκαλιά της εταιρείας και τους στηρίζει όλους.

 

Σχετικά Άρθρα

Θεία Λειτουργία στο «Πάτημα του Αγίου Ανδρέα» στο Λεόντιο Πατρών

Θεία Λειτουργία στο «Πάτημα του Αγίου Ανδρέα» στο Λεόντιο Πατρών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 5 / 7 / 2023 , 18:35 από news_room Θεία Λειτουργία στο «Πάτημα του Αγίου Ανδρέα» στο Λεόντιο Πατρών Κάθε χρόνο τήν πρώτη Κυριακή τοῦ Ἰουλίου, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος, ἒχει ὁρίσει νά πραγματοποιοῦνται λατρευτικές ἐκδηλώσεις πρός τιμήν τοῦ Ἀποστόλου Ἀνδρέου στό Λεόντιο Πατρῶν (παλαιά Γουρδούμιζα) […]

Δέκα μεγάλα ευρωπαϊκά δημόσια MME συστρατεύονται στη μάχη κατά της παραπληροφόρησης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 27 / 1 / 2021 , 23:09 από news_room Για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, δέκα μεγάλα ευρωπαϊκά δημόσια μέσα μαζικής ενημέρωσης, ανάμεσα τους η France Télévisions, θα κοινοποιούν διαδικτυακό ειδησεογραφικό περιεχόμενο που θα μεταφράζεται σε διάφορες γλώσσες, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας που παρουσιάστηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική […]

Pin It on Pinterest