14 °C Athens, GR
07/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Έφθασε στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Σήμερα η συνεδρίαση του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την Κληρικολαϊκή Συνέλευση του 2024 στη Μητρόπολη Σαν Φρανσίσκο Έναρξη Πανελληνίου Συνεδρίου και Απονομή του πρώτου «Βραβείου Γιάννη Κυριόπουλου» στον Ηλία Μόσιαλο Ο Μητροπολίτης Θήρας Αμφιλόχιος στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Νικολάου στη Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) Νέο Δρομολόγιο της Volotea από Αθήνα για Ανκόνα το προσεχές έτος Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο Απόψεις: Τι έχουμε να δώσουμε στην Τουρκία στην συνάντηση της 7ης Δεκεμβρίου; Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην τελετή υποδοχής πρωτοετών Φοιτητών της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ Ξεκίνησε τις εργασίες του το Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας

Πολυμελή όμιλο ξένων επισκεπτών δέχθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου παλαιού Καίρου

Πολυμελή όμιλο ξένων επισκεπτών δέχθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου παλαιού Καίρου

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 25 / 9 / 2023 , 9:39 από news_room

Την Κυριακή, 24η Σεπτεμβρίου 2023, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β΄, ευρισκόμενος στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου, εδέχθη πολυμελή όμιλο ξένων επισκεπτών, οι οποίοι, πραγματοποιώντας προσκυνηματική επίσκεψη σε χριστιανικά σεβάσματα της Νειλοχώρας, μετέβησαν και στην προειρημένη Ιερά Μονή, την επιλεγομένη και «Ροτόντα της Ανατολής».

Ομιλώντας προς τους επισκέπτες ο Μακαριώτατος, αφού ανέπτυξε την ιστορία της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και του Θεοβαδίστου μοναστικού ενδιαιτήματος, όπου κατά την παράδοση κατέφυγε η Θεοτόκος με τον νηπιάσαντα Κύριο κατά την «φυγήν εις Αίγυπτον», ανεφέρθη στην ανάγκη επικρατήσεως της ειρήνης, λέγοντας μεταξύ άλλων: «… Από την πολυαιώνιο Ιερά Μονή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου Παλαιού Καΐρου, αναπέμπουμε δέηση προς τον Θεό της Αγάπης και κάνουμε έκκληση για παγκόσμια ειρήνη, ώστε να ζήσουμε γαλήνια με κοινωνική αλληλεγγύη και δίκαιη κατανομή αγαθών. Προσευχόμαστε, ώστε οι λαοί της Γης να ζήσουν εν ειρήνη, καθώς αυτό είναι το θέλημα του Θεού.

Σήμερα αισθανόμαστε πιο έντονα την ευθύνη μας για αρμονική συμβίωση, προστατεύοντας ταυτοχρόνως τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τα παιδιά που υποφέρουν, ως αδελφούς μας πραγματικούς.

Καλούμε τους ηγέτες των χωρών του κόσμου, πολιτικούς και θρησκευτικούς, να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση, να εργαστούν από κοινού για να σταματήσει κάθε πολεμική σύγκρουση, ώστε να χρησιμοποιήσουμε τους φυσικούς πόρους, τα δώρα του Θεού, προς εξάλειψη της φτώχειας και αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, προστατεύοντας τα ορφανά και άπορα παιδιά και γενικώς όλους τους συνανθρώπους που υποφέρουν. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τονιστεί η σημασία και της 75ης επετείου από την ίδρυση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, μετά τα δεινά του Β’ Παγκόσμιου Πολέμο.

Κάθε πόλεμος είναι ήττα της ανθρωπότητος, αφού διακινδυνεύει την ασφάλεια για ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα. Τρομερή και αντίθετη προς το Θείο Θέλημα είναι η χρήση όπλων, τα οποία σκοτώνουν πληθυσμούς, σπέρνουν θλίψη, πόνο, δάκρυα και θάνατο, προκαλώντας ακόμη και ολέθριες περιβαλλοντικές συνέπειες.
Ακόμη, οι πανδημίες και η κλιματική αλλαγή, οι πληθυσμιακές μετακινήσεις και οι εν γένει ανισότητες φέρουν μόνον αρνητικές συνέπειες για όλους. Ο άλλος, ο πλησίον, είναι ο αδερφός μας, η ζωντανή εικόνα του Θεού, χωρίς διαχωρισμούς. Χρειαζόμαστε ειρήνη και ενεργή κοινωνική αλληλεγγύη χωρίς διακρίσεις, για την αντιμετώπιση αυτών των σκληρών καταστάσεων.

Ο κόσμος μας, το κοινό μας σπίτι, είναι ένας: μας έχει κληροδοτηθεί και πρέπει να το παραδώσουμε αλώβητο στις επόμενες γενεές. Ας τον λυτρώσουμε από κάθε πολεμικό ή πυρηνικό εφιάλτη. Ας δώσουμε νέα πνοή στον μεταξύ μας διάλογο. Ο τίμιος και ειλικρινής διάλογος δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια νέα δημιουργική και ευλογημένη πορεία.

Ας ξεκινήσουμε επομένως τούτον τον διάλογο, που είναι το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για τη συμφιλίωση των λαών. Η ειρήνη είναι πάντα δυνατή!».
Κατά την επίσκεψη της πολυπληθούς ομάδος στην Ι.Μονή του Αγίου Γεωργίου παρέστη και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ.Σεραφείμ.

Σχετικά Άρθρα

Στα 4,4 δισ. ευρώ το όφελος για τα νοικοκυριά από αυξήσεις μισθών και μειώσεις φόρων

Στα 4,4 δισ. ευρώ το όφελος για τα νοικοκυριά από αυξήσεις μισθών και μειώσεις φόρων

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 7 / 2023 , 21:52 από news_room Στα 4,4 δισ. ευρώ το όφελος για τα νοικοκυριά από αυξήσεις μισθών και μειώσεις φόρων Σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, και μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών με αύξηση του αφορολόγητου, μείωση φόρων και εισοδηματικές […]

Ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών

Ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 13 / 3 / 2022 , 23:11 από news_room Παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου τελέσθηκε σήμερα το πρωί, Α’ Κυριακή των Νηστειών, Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία κα­θι­ε­ρώ­θη­κε το 843 από την […]