10 °C Athens, GR
09/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Αίγυπτος ετοιμάζεται για μια προεδρική εκλογή χωρίς εκπλήξεις Στο 3% «έπεσε» ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο, από 3,4% τον Οκτώβριο Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην ομώνυμη κοινότητα της Αρχιεπισκοπής Καναδά Ολοκληρώθηκε η Δεύτερη Ημέρα του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2023 Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου Η εορτή του Αγίου Γερασίμου του Μικραγιαννανίτου του υμνογράφου στους Αγίους Τόπους Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη: «Επιτακτική η ανάγκη για μια νέα φαρμακευτική πολιτική» Τα ονομαστήρια του Επισκόπου Αμαθούντος Νικόλαου στη Λεμεσό Έφθασε στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Σήμερα η συνεδρίαση του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο

Ο στρατός του Λιβάνου εμπόδισε 1.200 Σύρους να εισέλθουν παράτυπα στη χώρα

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι από την αρχή της εβδομάδας έχει εμποδίσει περίπου 1.200 Σύρους να εισέλθουν παράτυπα στη χώρα, καθώς αυξάνονται οι εισροές προσφύγων από τη γειτονική χώρα. Ο Λίβανος έχει το μεγαλύτερο ποσοστό προσφύγων αναλογικά με τον πληθυσμό του, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), με σχεδόν δύο εκατομμύρια Σύρους να ζουν στη χώρα, με βάση τις επίσημες εκτιμήσεις. Περίπου 830.000 από αυτούς είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΗΕ. Ο στρατός του Λιβάνου «εμπόδισε την προηγούμενη εβδομάδα περίπου 1.200 Σύρους να περάσουν τα συρολιβανέζικα σύνορα», ανακοίνωσε. Στις 23 Αυγούστου η ίδια πηγή είχε επισημάνει ότι εμπόδισε 700 Σύρους να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. «Τα συρολιβανέζικα σύνορα είναι πορώδη και ο αριθμός των στρατιωτών που είναι ανεπτυγμένοι εκεί δεν αρκεί», δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. «Οι περισσότεροι Σύροι έρχονται στον Λίβανο με την ελπίδα να βρουν δουλειά, λόγω της πρωτοφανούς επιδείνωσης των συνθηκών ζωής στη χώρα τους», πρόσθεσε. Η Συρία σπαράσσεται από το 2011 από εμφύλιο πόλεμο εξαιτίας του οποίου έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι, ενώ εκατομμύρια άλλοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Τα πρώτα χρόνια του πολέμου ο Λίβανος υποδέχθηκε εκατοντάδες χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες, μέχρι το 2015 όταν τους απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός του. Έκτοτε πολλοί Σύροι προσπαθούν να περάσουν με τη βοήθεια διακινητών στον Λίβανο. Κάποιοι Σύροι φτάνουν στον Λίβανο - μια χώρα που είναι αντιμέτωπη και η ίδια με οικονομική κατάρρευση-- με την ελπίδα να περάσουν στη συνέχεια στην Ευρώπη. Στις 12 Αυγούστου ο λιβανέζικος στρατός είχε συλλάβει 130 Σύρους και τέσσερις Λιβανέζους που προσπάθησαν να φτάσουν παράτυπα στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου.

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 7 / 9 / 2023 , 14:00 από news_room

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι από την αρχή αυτής της εβδομάδας έχει εμποδίσει περισσότερους από 1.200 Σύρους που προσπάθησαν να εισέλθουν παράτυπα στη χώρα, καθώς αυξάνονται οι εισροές προσφύγων από τη γειτονική χώρα.

Ο Λίβανος έχει το μεγαλύτερο ποσοστό προσφύγων αναλογικά με τον πληθυσμό του, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), με σχεδόν δύο εκατομμύρια Σύρους να ζουν στη χώρα, με βάση τις επίσημες εκτιμήσεις. Περίπου 830.000 από αυτούς είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΗΕ.

Ο στρατός του Λιβάνου «εμπόδισε την προηγούμενη εβδομάδα περίπου 1.200 Σύρους να περάσουν τα συρολιβανέζικα σύνορα», ανακοίνωσε. Στις 23 Αυγούστου η ίδια πηγή είχε επισημάνει ότι εμπόδισε 700 Σύρους να εισέλθουν παράνομα στη χώρα.

«Τα συρολιβανέζικα σύνορα είναι πορώδη και ο αριθμός των στρατιωτών που είναι ανεπτυγμένοι εκεί δεν αρκεί», δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. «Οι περισσότεροι Σύροι έρχονται στον Λίβανο με την ελπίδα να βρουν δουλειά, λόγω της πρωτοφανούς επιδείνωσης των συνθηκών ζωής στη χώρα τους», πρόσθεσε.

Η Συρία σπαράσσεται από το 2011 από εμφύλιο πόλεμο εξαιτίας του οποίου έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι, ενώ εκατομμύρια άλλοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Τα πρώτα χρόνια του πολέμου ο Λίβανος υποδέχθηκε εκατοντάδες χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες, μέχρι το 2015 όταν τους απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός του. Έκτοτε πολλοί Σύροι προσπαθούν να περάσουν με τη βοήθεια διακινητών στον Λίβανο.

Κάποιοι Σύροι φτάνουν στον Λίβανο – μια χώρα που είναι αντιμέτωπη και η ίδια με οικονομική κατάρρευση– με την ελπίδα να περάσουν στη συνέχεια στην Ευρώπη. Στις 12 Αυγούστου ο λιβανέζικος στρατός είχε συλλάβει 130 Σύρους και τέσσερις Λιβανέζους που προσπάθησαν να φτάσουν παράτυπα στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 25 / 12 / 2020 , 14:42 από news_room Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επέλεξε για συμβολικούς λόγους να ευχηθεί σε όλους τους πολίτες χρόνια πολλά από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής. Το μήνυμα της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειάρχη για καλές γιορτές με υγεία και […]

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 14 / 11 / 2020 , 14:52 από O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα 14 Νοεμβρίου 2020 το πρωί, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής. Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την πορεία της πανδημίας και για τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπισή […]