21 °C Athens, GR
01/10/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία Διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στο Σύδνεϋ Οι «Θερμοπύλες» του Έβρου 15 ερωτήσεις & απαντήσεις για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Ολοένα και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στον πόλεμο συμμοριών στη Σουηδία Η ανάπλαση από τον δήμο Αθηναίων του πάρκου στα Κουντουριώτικα Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Βουδαπέστη Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την Δήμαρχο Πεντέλης Μητρόπoπολη Καστορίας: Έναρξη Νεανικών δραστηριοτήτων Η Honda παρουσιάζει τον πρώτο της κινητήρα V8 – τη νέα Honda Marine BF350 στο Boat Show της Γένοβας Ομαδική αγωγή κατά του γαλλικού κράτους και του «συστημικού ρατσισμού»

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην εορτάζουσα Ενορία – Κοινότητα Αγίου Νεκταρίου στο Σύδνεϋ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην εορτάζουσα Ενορία - Κοινότητα Αγίου Νεκταρίου στο Σύδνεϋ

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 10 / 9 / 2023 , 15:28 από news_room

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, κορυφώθηκαν την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου, στην Ενορία – Κοινότητα Αγίου Νεκταρίου στο προάστιο Burwood του Σύδνεϋ, οι εορτασμοί για την επέτειο των 70 χρόνων από την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του μεγάλου σύγχρονου Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στο τέλος της οποίας ομίλησε καταλλήλως για τη βιοτή του Αγίου Νεκταρίου και απηύθυνε λόγους πνευματικής οικοδομής προς το πολυπληθές εκκλησίασμα. Συγκεκριμένα, αφορμώμενος αφενός από τις πολλές δοκιμασίες που είχε βιώσει ο Άγιος Νεκτάριος εξαιτίας του μίσους, του φθόνου και της συκοφαντίας που δέχθηκε, και αφετέρου από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας: «οὐ γὰρ ἀπέστειλεν ὁ Θεὸς τὸν υἱὸν αὐτοῦ εἰς τὸν κόσμον ἵνα κρίνῃ τὸν κόσμον, ἀλλ’ ἵνα σωθῇ ὁ κόσμος δι’ αὐτοῦ», ο Σεβασμιώτατος εστίασε την προσοχή του στο πάθος της κατακρίσεως, το οποίο ταλανίζει τον σύγχρονο κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων της Εκκλησίας.

«Συχνά νομίζουμε ότι είναι αρκετό που ερχόμαστε στην εκκλησία», παρατήρησε, μεταξύ άλλων, και προσέθεσε: «Επαναπαυόμαστε που εκκλησιαζόμαστε, που προσευχόμαστε, που ανάβουμε το κερί μας ή που κάνουμε κάποια ελεημοσύνη». «Αλλά αυτά δεν είναι τίποτα», επισήμανε, «εάν η καρδιά μας έχει πνεύμα κατακριτικό προς τον πλησίον». Προσέθεσε δε ότι η κατάκριση αποτελεί επιτυχία του διαβόλου, καθώς «μας βάζει όλους να ασχολούμαστε με τον άλλον και παράλληλα νομίζουμε ότι είμαστε μέσα στην Εκκλησία και ότι επιτελούμε έργο θεάρεστο».

Εξάλλου, ο Αρχιεπίσκοπος υπενθύμισε ότι ο Άγιος Νεκτάριος, ο οποίος υπέμεινε την κατάκριση, την αδικία και τη συκοφαντία, εν τέλει δικαιώθηκε πρωτίστως ενώπιον του Θεού, όσο και ενώπιον της ιστορίας και της συνειδήσεως των απανταχού Ορθοδόξων Χριστιανών. Στον αντίποδα, εκείνοι που τον κατέκριναν και τον αδίκησαν «το μόνο που κατάφεραν να κάνουν, ήταν να γεμίσουν την ψυχή τους με δηλητήριο και να χάσουν τη Βασιλεία των Ουρανών».

Κατακλείοντας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το έργο που επιτελείται στην Ενορία – Κοινότητα Αγίου Νεκταρίου Burwood, συνεχάρη θερμά την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ ευχήθηκε σε όλους να έχουν την ευλογία του προστάτη της Ενορίας τους.

Σημειώνεται ότι στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, ο Δήμαρχος του Burwood, κ. John Faker, και οι Βουλευτές κ.κ. Jason Yat-sen Li, Stephanie Di Pasqua και Sally Sitou.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην εορτάζουσα Ενορία - Κοινότητα Αγίου Νεκταρίου στο Σύδνεϋ Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην εορτάζουσα Ενορία - Κοινότητα Αγίου Νεκταρίου στο Σύδνεϋ Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην εορτάζουσα Ενορία - Κοινότητα Αγίου Νεκταρίου στο Σύδνεϋ Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην εορτάζουσα Ενορία - Κοινότητα Αγίου Νεκταρίου στο Σύδνεϋ Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην εορτάζουσα Ενορία - Κοινότητα Αγίου Νεκταρίου στο Σύδνεϋ Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην εορτάζουσα Ενορία - Κοινότητα Αγίου Νεκταρίου στο Σύδνεϋ Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην εορτάζουσα Ενορία - Κοινότητα Αγίου Νεκταρίου στο Σύδνεϋ Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην εορτάζουσα Ενορία - Κοινότητα Αγίου Νεκταρίου στο Σύδνεϋ Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην εορτάζουσα Ενορία - Κοινότητα Αγίου Νεκταρίου στο Σύδνεϋ

Σχετικά Άρθρα

Στη δημοσιότητα η Έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής σε σχέση με το σφαγείο της εταιρείας CYPRA Ltd

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 7 / 2021 , 23:59 από news_room Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Γιώργο Σαββίδη, η Έκθεση του Προέδρου και των Μελών της Ερευνητικής Επιτροπής που συστάθηκε δυνάμει του άρθρου 2 του Κεφ. 44 του περί Ερευνητικών Επιτροπών Νόμου, για τη […]

Λαμπρά πανηγύρισε η Νάξος την εορτή του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτη

Λαμπρά πανηγύρισε η Νάξος την εορτή του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 17 / 7 / 2023 , 6:04 από news_room Λαμπρά πανηγύρισε η Νάξος την εορτή του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτη Νάξος  | Με την δέουσα λαμπρότητα τελέστηκε η φετινή ιερά Πανήγυρη, 13 και 14 Ιουλίου 2023, του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτη στον ομώνυμο περικαλλή ιερό ναό της νήσου […]

Pin It on Pinterest