20 °C Athens, GR
01/10/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία Διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στο Σύδνεϋ Οι «Θερμοπύλες» του Έβρου 15 ερωτήσεις & απαντήσεις για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Ολοένα και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στον πόλεμο συμμοριών στη Σουηδία Η ανάπλαση από τον δήμο Αθηναίων του πάρκου στα Κουντουριώτικα Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Βουδαπέστη Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την Δήμαρχο Πεντέλης Μητρόπoπολη Καστορίας: Έναρξη Νεανικών δραστηριοτήτων Η Honda παρουσιάζει τον πρώτο της κινητήρα V8 – τη νέα Honda Marine BF350 στο Boat Show της Γένοβας Ομαδική αγωγή κατά του γαλλικού κράτους και του «συστημικού ρατσισμού»

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: Η εκκλησία μας κάνει ότι είναι δυνατόν για να επουλώσει τις βαθιές πληγές που άνοιξαν

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: Η εκκλησία μας κάνει ότι είναι δυνατόν για να επουλώσει τις βαθιές πληγές που άνοιξαν

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 10 / 9 / 2023 , 0:04 από news_room

«Αυτές τις στιγμές, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, η πατρίδα μας ζει μια ανείπωτη τραγωδία και θρηνεί γοερά. Θρηνεί για τους συνανθρώπους μας, που, κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, που ποτέ στο παρελθόν δεν έχουμε ζήσει, έφυγαν τόσο άδικα από τη ζωή. Θρηνεί για τις πόλεις μας και για τα χωριά μας, που πλήττονται ανελέητα από τη μανία της φύσης -την οποία όλοι μας, δυστυχώς, σε κάθε γωνιά του πλανήτη έχουμε βιάσει επανειλημμένα με συμπεριφορές που προκαλεί η τάση μας να βλέπουμε τη δημιουργία του Θεού ως πηγή κέρδους και όχι ως πηγή ζωής- χθες από τις φωτιές, σήμερα από τις πλημμύρες», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, για το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας από τη χώρα μας.

Εν συνεχεία, τονίζει: «Η Εκκλησία μας κάνει ό,τι είναι δυνατόν, στο μέτρο των δυνατοτήτων Της, και με κάθε τρόπο που υπάρχει και με κάθε μέσο που διαθέτει, για να επουλώσει, όσο μπορεί, τις βαθιές πληγές που άνοιξαν, πληγές, που, δυστυχώς, θα πάρουν πολύ χρόνο και τεράστια προσπάθεια για να κλείσουν. Στις ψυχές κυρίως και στις ζωές, αλλά και στις περιουσίες των συνανθρώπων μας. Η ΑΜΚΕ (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία)

‘’Αποστολή” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και όλες οι κοινωνικές δομές και όλοι οι φιλανθρωπικοί οργανισμοί των Ιερών Μητροπόλεων που επλήγησαν είναι από την πρώτη στιγμή, και θα είναι πάντα, στο πλευρό των συνανθρώπων μας, ιδιαίτερα την επώδυνη ώρα της μεγάλης δοκιμασίας τους. Οι Μητροπολίτες μας, γέννημα-θρέμμα του λαού μας, είναι από την πρώτη στιγμή κοντά στον λαό μας, όπως άλλωστε πάντα είναι, έχοντας θέσει στη διάθεση της αρμόδιας Πολιτείας κάθε υποδομή που έχουν και κάθε διαθέσιμο πόρο που διαθέτουν.

Αλλά και όλος ο κόσμος της Εκκλησίας σπεύδει άμεσα, ενδιαφέρεται απόλυτα και δίνει τον καλύτερο του εαυτό για να βοηθήσει, όπως και όπου μπορεί, διά των υπηρεσιών της Εκκλησίας μας. Όμως, μπροστά στη μανία της φύσης, μπροστά σε αυτήν τη βιβλική καταστροφή, δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. Είναι ώρα όλοι ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε, όσο πιο αποτελεσματικά μπορούμε, τη δραματική αυτή κατάσταση, δίνοντας άμεσες λύσεις, να προσευχηθούμε για την ανάπαυση των ψυχών των συνανθρώπων μας που χάνουμε και να βοηθήσουμε έμπρακτα όλους όσοι δοκιμάζονται τόσο σκληρά αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες. Προσωπικά, είμαι σε ανοιχτή γραμμή διαρκώς τόσο με τους Μητροπολίτες μας όσο και με τους αρμόδιους παράγοντες της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς κάθε λεπτό είναι πολύτιμο».

Σχετικά Άρθρα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Καλυφτάκη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 20 / 9 / 2021 , 20:07 από news_room Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Καλυφτάκη Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Καλυφτάκη του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε, με στόχο την εκτέλεση εργασιών φύτευσης και άρδευσης επί των κλάδων και των κάθετων οδών του Κόμβου. Ειδικότερα, από τη Δευτέρα […]

Δημόσια Διοίκηση & Ψηφιακή Διακυβέρνηση Πρώτη επιστημονική ημερίδα του προγράμματος της Δημόσιας Διοίκησης του ΕΑΠ

Δημόσια Διοίκηση & Ψηφιακή Διακυβέρνηση: Πρώτη επιστημονική ημερίδα του προγράμματος της Δημόσιας Διοίκησης του ΕΑΠ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 22 / 2 / 2022 , 23:24 από news_room Δημόσια Διοίκηση & Ψηφιακή Διακυβέρνηση: Πρώτη επιστημονική ημερίδα του προγράμματος της Δημόσιας Διοίκησης του ΕΑΠ Ο Σύλλογος Φοιτητών ΔΗΔ-ΕΑΠ διοργανώνει και σας προσκαλεί στην πρώτη επιστημονική ημερίδα του προγράμματος της Δημόσιας Διοίκησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με θέμα “Δημόσια […]

Pin It on Pinterest