24 °C Athens, GR
01/10/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία Διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στο Σύδνεϋ Οι «Θερμοπύλες» του Έβρου 15 ερωτήσεις & απαντήσεις για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Ολοένα και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στον πόλεμο συμμοριών στη Σουηδία Η ανάπλαση από τον δήμο Αθηναίων του πάρκου στα Κουντουριώτικα Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Βουδαπέστη Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την Δήμαρχο Πεντέλης Μητρόπoπολη Καστορίας: Έναρξη Νεανικών δραστηριοτήτων Η Honda παρουσιάζει τον πρώτο της κινητήρα V8 – τη νέα Honda Marine BF350 στο Boat Show της Γένοβας Ομαδική αγωγή κατά του γαλλικού κράτους και του «συστημικού ρατσισμού»

Με τον Πρέσβη της Τσεχίας στην Κύπρο συναντήθηκε ο Υπουργός Γεωργίας

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ξενοφώντος είχε σήμερα στο γραφείο του συνάντηση με τον Πρέσβη της Τσεχίας στην Κύπρο κ. Vladimir Nemec. Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, δόθηκε η ευκαιρία να επιβεβαιωθούν οι διαχρονικά εξαίρετες σχέσεις των δύο χωρών, καθώς και να συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για περαιτέρω ενίσχυση της άριστης σχέσης με την Τσεχία. Συγκεκριμένα, ο κ. Ξενοφώντος ενημέρωσε τον κ. Nemec για το αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στην ποιότητα και διαθεσιμότητα των υδάτινων πόρων, όχι μόνο στην περιοχή της Μεσογείου, όπου βρίσκεται η Κύπρος, αλλά και στην κεντρική Ευρώπη, όπου βρίσκεται η Τσεχία. Η Κύπρος διαχρονικά εφαρμόζει πολιτικές χρηστής διαχείρισης του νερού καθώς και μέτρα που στοχεύουν στην αύξηση της διαθεσιμότητας νερού και της ασφάλειας του νερού. Στόχος είναι η ικανοποίηση της ζήτησης νερού για οικιακές, γεωργικές, βιομηχανικές, περιβαλλοντικές και άλλες χρήσεις, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, είπε ο κ. Ξενοφώντος. Συζητήθηκε, επίσης, η πρόσφατη συμμετοχή του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στο πρόγραμμα «Καινοτόμα και Βιώσιμα Μέτρα Διατήρησης του Νερού στο Γεωργικό Τοπίο - AGRIWATER (ERASMUS+)», το οποίο συντόνισε ο Σύνδεσμος Ιδιωτικής Γεωργίας της Τσεχικής Δημοκρατίας, καθώς και πιθανή συνεργασία του Ινστιτούτου με το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το οποίο αποτελεί ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια στην Ευρώπη. Από την πλευρά του, ο κ. Nemec εξέφρασε την ευαρέσκειά του και την επιθυμία του για ενδυνάμωση της συνεργασίας και επέκταση της σε νέους τομείς και ευχαρίστησε τον Υπουργό για την εποικοδομητική συνάντηση και συνεργασία.

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 12 / 9 / 2023 , 15:53 από news_room

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ξενοφώντος είχε σήμερα στο γραφείο του συνάντηση με τον Πρέσβη της Τσεχίας στην Κύπρο κ. Vladimir Nemec.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, δόθηκε η ευκαιρία να επιβεβαιωθούν οι διαχρονικά εξαίρετες σχέσεις των δύο χωρών, καθώς και να συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για περαιτέρω ενίσχυση της άριστης σχέσης με την Τσεχία. Συγκεκριμένα, ο κ. Ξενοφώντος ενημέρωσε τον κ. Nemec για το αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στην ποιότητα και διαθεσιμότητα των υδάτινων πόρων, όχι μόνο στην περιοχή της Μεσογείου, όπου βρίσκεται η Κύπρος, αλλά και στην κεντρική Ευρώπη, όπου βρίσκεται η Τσεχία. Η Κύπρος διαχρονικά εφαρμόζει πολιτικές χρηστής διαχείρισης του νερού καθώς και μέτρα που στοχεύουν στην αύξηση της διαθεσιμότητας νερού και της ασφάλειας του νερού. Στόχος είναι η ικανοποίηση της ζήτησης νερού για οικιακές, γεωργικές, βιομηχανικές, περιβαλλοντικές και άλλες χρήσεις, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, είπε ο κ. Ξενοφώντος.

Συζητήθηκε, επίσης, η πρόσφατη συμμετοχή του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στο πρόγραμμα «Καινοτόμα και Βιώσιμα Μέτρα Διατήρησης του Νερού στο Γεωργικό Τοπίο – AGRIWATER (ERASMUS+)», το οποίο συντόνισε ο Σύνδεσμος Ιδιωτικής Γεωργίας της Τσεχικής Δημοκρατίας, καθώς και πιθανή συνεργασία του Ινστιτούτου με το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το οποίο αποτελεί ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο κ. Nemec εξέφρασε την ευαρέσκειά του και την επιθυμία του για ενδυνάμωση της συνεργασίας και επέκταση της σε νέους τομείς και ευχαρίστησε τον Υπουργό για την εποικοδομητική συνάντηση και συνεργασία.

Σχετικά Άρθρα

Ρουμανίας Δανιήλ : «Ο σεβασμός και η βοήθεια προς τους ηλικιωμένους είναι εκφράσεις πνευματικής και κοινωνικής ωριμότητας»

Ρουμανίας Δανιήλ : «Ο σεβασμός και η βοήθεια προς τους ηλικιωμένους είναι εκφράσεις πνευματικής και κοινωνικής ωριμότητας»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 13 / 1 / 2023 , 1:17 από news_room Ρουμανίας Δανιήλ : «Ο σεβασμός και η βοήθεια προς τους ηλικιωμένους είναι εκφράσεις πνευματικής και κοινωνικής ωριμότητας» Κατά τη διάρκεια τελετής την Πρωτοχρονιά στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό στο Βουκουρέστι, όταν το 2023 ανακηρύχθηκε επίσημα ως Έτος ποιμαντικής φροντίδας ηλικιωμένων […]

Ypourgio-prostasias-tou-politi-ekdilosi-ellada-nea-enimerosi-politiki-kyvernisi-adologala-adolo-gala (1)

Εκδήλωση του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 19 / 10 / 2022 , 22:04 από news_room Εκδήλωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας Τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε εκδήλωση για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας που πραγματοποιήθηκε […]

Pin It on Pinterest