23 °C Athens, GR
27/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Λέρος: Συλλείτουργο και Δοξολογία για την 80η επέτειο βυθίσεως του Αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» Επίσκεψη πληρωμάτων του ΠΝ στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Θεσσαλονίκη: Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό μητροπολίτης και πρωτοσύγκελος για υπεξαίρεση μνημείων από ναό Α’ Συνέδριο Στελεχών Νεότητος Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας «Κουβαλούσε» στο πορτ μπαγκάζ 22 κιλά κάνναβης αλλοδαπός που συνελήφθη Τη δυναμική της συμπόρευσης στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, ανάδειξε η 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση Διάσκεψη για την Κοινή Αγροτική Πολιτική στο Ζάγκρεμπ – Ομιλητής ο βουλευτής Γιαννάκης Γαβριήλ Απαγορευτικό σε νέες παροχές από το οικονομικό επιτελείο 26 Σεπτεμβρίου 1943: Η μάχη της Λέρου και η βύθιση του αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» Εκατομμύρια Ευρώ στο λαβύρινθο των Περιφερειών

Μεγάλη Μαθητική Συναυλία στο ΚΠΙΣΝ με Συμφωνική και Παραδοσιακή Μουσική

Μεγάλη Μαθητική Συναυλία στο ΚΠΙΣΝ με Συμφωνική και Παραδοσιακή Μουσική

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 1 / 9 / 2023 , 6:44 από news_room

Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις 19.00, η Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα υποδεχτεί τους μαθητές και τις μαθήτριες των πέντε Μουσικών Σχολείων Αττικής, που θα παρουσιάσουν, σε μία μεγάλη καταληκτική συναυλία, το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας «1η Συνάντηση Μουσικών Σχολείων».

Η εν λόγω πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), από τις 3 έως τις 7 Σεπτεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ. Στο πλαίσιο αυτής, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Μουσικών Σχολείων Αθήνας, Αλίμου, Ιλίου, Παλλήνης και Πειραιά θα παρακολουθήσουν μία σειρά μαθημάτων, στην παραδοσιακή και τη συμφωνική μουσική, από επαγγελματίες καταξιωμένους μουσικούς. Την τελευταία μέρα, τα παιδιά, μαζί με τους δασκάλους τους, θα παίξουν, θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν σε μια εκδήλωση με έμπνευση και δημιουργικότητα που στόχο έχει να γίνει ετήσιος θεσμός.

Η «1η Συνάντηση Μουσικών Σχολείων» και η συναυλία πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Συμφωνική Μουσική
Οι μαθητές/τριες θα είναι υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση των μελών της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αλέξη Θεοφυλάκτου, Νικόλα Καβάκου, Κωνσταντίνου Νίκα, Μαρίνου Τρανουδάκη και Γιώργου Φαρούγγια. Επίσης, θα κάνουν πρόβες και θα συμπράξουν στη συναυλία με την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων – ΑΣΟΝ.

Επιμελητής του τομέα Συμφωνικής Μουσικής και Διευθυντής Ορχήστρας: Παύλος Σεργίου, Μαέστρος, Καθηγητής στο τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών

Παραδοσιακή Μουσική
Οι μαθητές/ήτριες που θα συμμετάσχουν στα μαθήματα παραδοσιακής μουσικής θα δημιουργήσουν τρεις ομάδες οι οποίες θα ασχοληθούν: η πρώτη ομάδα με την παράδοση των νησιών του Αιγαίου και της Μικράς Ασίας, η δεύτερη, με την παράδοση της Μακεδονίας και της Θράκης και η τρίτη, με την παράδοση της Ηπείρου και της Θεσσαλίας.

Κύριο άξονα του σεμιναρίου και της καταληκτικής συναυλίας θα αποτελέσει η σύνδεση μουσικής, τραγουδιού και χορού. Οι μαθητές/ήτριες θα παρακολουθήσουν μαθήματα και θα συμπράξουν στην καταληκτική συναυλία με τους: Αυγερινή Γάτση, Κυριάκο Γκουβέντα, Κατερίνα Δούκα, Γιώργο Κοντογιάννη, Μάρθα Μαυροειδή, Δημήτρη Μπρέντα.

Επιμελητής του τομέα Παραδοσιακής Μουσικής: Χάρης Λαμπράκης, Μουσικός

Σχετικά Άρθρα

Τα νέα μέτρα για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων παρουσίασε η Δ. Μιχαηλίδου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 29 / 8 / 2020 , 1:57 από Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την προστασία των ηλικιωμένων που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας παρουσίασε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, που ξεκίνησε ευχαριστώντας τους εργαζόμενους στις δομές αυτές για την φροντίδα που έδειξαν και συνεχίζουν να […]

Δήλωση του Μητροπολίτη Αυστρίας Αρσένιου για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 15 / 8 / 2021 , 1:00 από news_room Ἡ Ἕλλάδα δοκιμάζεται καὶ πάλι ἀπὸ πολλές, μεγάλες, καταστροφικὲς πυρκαϊές. Ὁ ἐξαιρετικῆς ἐντάσεως καὶ διαρκείας καύσωνας ἐπιτείνει τὸ ὀλέθριο φαινόμενο καὶ καθιστᾷ ἀπρόβλεπτη τὴν ὁριστικὴ ἐξαφάνισή του. Ἐκτὸς ἀπὸ τὸ φυσικὸ περιβάλλον, οἱ καταστροφὲς ἀγγίζουν τὴ ζωή, τὶς περιουσίες […]

Pin It on Pinterest