20 °C Athens, GR
01/10/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία Διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στο Σύδνεϋ Οι «Θερμοπύλες» του Έβρου 15 ερωτήσεις & απαντήσεις για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Ολοένα και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στον πόλεμο συμμοριών στη Σουηδία Η ανάπλαση από τον δήμο Αθηναίων του πάρκου στα Κουντουριώτικα Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Βουδαπέστη Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την Δήμαρχο Πεντέλης Μητρόπoπολη Καστορίας: Έναρξη Νεανικών δραστηριοτήτων Η Honda παρουσιάζει τον πρώτο της κινητήρα V8 – τη νέα Honda Marine BF350 στο Boat Show της Γένοβας Ομαδική αγωγή κατά του γαλλικού κράτους και του «συστημικού ρατσισμού»

Μία μοναδική συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά στο «Queens Theatre» στις 23 του Σεπτέμβρη

Μία μοναδική συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά στο «Queens Theatre» στις 23 του Σεπτέμβρη

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 13 / 9 / 2023 , 2:24 από news_room

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ| Δωρεάν αποφασίστηκε πως θα διατεθούν τα εισιτήρια της συναυλίας «50 Χρόνια Χρυσάφι» με τον θρυλικό Μανώλη Μητσιά και την Νάνα Μπινοπούλου, που θα λάβει χώρα το βράδυ του Σαββάτου, 23 Σεπτεμβρίου 2023 στο Queens Theater.

Η συναυλία, διοργανώνεται από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αμερικής, την ΠΣΕΚΑ, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, την AHEPA και άλλες ομογενειακές οργανώσεις, τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού και όπως πλείστες άλλες συναυλίες του Μανώλη Μητσιά στην Αμερική θα έχει έντονο εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Τα έσοδα από τις δωρεές των χορηγών θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών, καθώς επίσης και του Κέντρου Έρευνας και Αρχείου Ελληνικής Διασποράς (Hellenic American Project) του Κολλεγίου του Κουίνς (Queens College).

Η οργανωτική επιτροπή αρχικά είχε αποφασίσει να διαθέσει τα εισιτήρια έναντι $60.00 προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα της συναυλίας και να εξασφαλιστεί ένα εισόδημα, το οποίο σε συνδυασμό με τις δωρεές των χορηγών θα καθιστούσε την συναυλία ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά και συνάμα ερανικά γεγονότα υπέρ των ελληνικών σπουδών.

Ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής Φίλιπ Κρίστοφερ το βράδυ της Δευτέρας, 11 Σεπτεμβρίου 2023 παραχώρησε συνέντευξη τύπου προς τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης στο εστιατόριο «Διόνυσος» στην Αστόρια προκειμένου να τους ενημερώσει ότι τα εισιτήρια θα διατεθούν δωρεάν και να ζητήσει την σύμπραξη όλων ούτως ώστε να μην υπάρξει ούτε μία θέση κενή.

«Αρχικά είχαμε πει ότι θα πωλούσαμε τα εισιτήρια έναντι 60 δολαρίων. Όμως, στην πορεία δημιουργήθηκε πρόβλημα, καθότι η Ελληνική Δημοκρατία είχε αναλάβει τα έξοδα του ταξιδιού για να έρθει από την Ελλάδα αυτό το γκρουπ καλλιτεχνών, ενώ ο Παγκύπριος έχει αναλάβει τη διαμονή τους, αλλά και τα έξοδα της παραγωγής. Για να πάρουμε βίζα από την πρεσβεία, τα εισιτήρια της εκδήλωσης θα πρέπει να διατεθούν δωρεάν», επεσήμανε ο κ. Κρίστοφερ.

Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο θα διατεθούν τα εισιτήρια επεσήμανε: «Εμείς καθορίσαμε ότι κάθε οργανισμός που θα δίνει δωρεά θα μπορεί να παραλαμβάνει και έναν συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων. Ασφαλώς, ο κίνδυνος όταν κάποιος παίρνει δωρεάν εισιτήριο είναι ότι ενδέχεται να αποφασίσει πιο εύκολα να μην έρθει. Εμείς θέλουμε το θέατρο να είναι γεμάτο και αυτοί που θα έχουν τα εισιτήρια να είναι σίγουροι πως θα παρουσιαστούν εκεί».

Ο Φίλιπ Κρίστοφερ επεσήμανε ότι είναι οι πρώτη φορά για τα δεδομένα των δύο τελευταίων δεκαετιών που η συναυλία είναι προϊόν συνεργασίας τόσων πολλών πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανισμών, οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να προσφέρουν πέντε έως δέκα χιλιάδες δολάρια εκάστου προκειμένου να προσφέρουν το οξυγόνο που χρειάζονται το Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών, καθώς επίσης και το Κέντρο Έρευνας και Αρχείο Ελληνικής Διασποράς (Hellenic American Project) του Κολλεγίου του Κουίνς (Queens College).

Η Τουρκία, όπως επεσήμανε χρηματοδοτεί αδρά με κρατικά κονδύλια πάνω από 80 έδρες και κέντρα τουρκικών σπουδών, ενώ τα Κέντρα Ελληνικών Σπουδών στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο στον οβολό των ομογενών.

Αναφερόμενος στην συναυλία επεσήμανε ότι είναι ιστορική καθώς συμπληρώνονται πενήντα χρόνια προσφοράς του Μανώλη Μητσιά στο ελληνικό πεντάγραμμο και συνάμα πενήντα χρόνια προσφοράς του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Κολεγίου του Κουίνς.

Ειδική μνεία έκανε και στην ένθερμη υποστήριξη του επιχειρηματία και πρώην προέδρου του Πανθεσσαλικού Συλλόγου «Ασκληπιός» της Νέας Υόρκης, Χρήστου Ρίζου που διατηρεί πολυετείς σχέσεις αδελφικής φιλίας με τον Μανώλη Μητσιά.

Ο Δρ. Γεράσιμος Κατσάν και η Δρ. Μαρία Αθανασοπούλου, διευθυντής και αναπληρώτρια διευθύντρια του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Κολεγίου του Κουίνς, αντίστοιχα, αναφέρθηκαν στην ιστορία του Κέντρου και στον ρόλο του ιδρυτή του, του αειμνήστου Χάρη Ψωμιάδη που λίγους μήνες μετά την τουρκική εισβολή συνέλαβε την ιδέα για την δημιουργία του Κέντρου και την συνέβαλε τα μέγιστα στην μετατροπή του ως προτύπου για την δημιουργία όλων των υπολοίπων κέντρων ανά την Αμερική.

Ο καθηγητής Νίκος Αλεξίου αναφέρθηκε στον Μανώλη Μητσιά και τον παρομοίασε με τον Φρανκ Σινάτρα. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους του Κέντρου Έρευνας και Αρχείου Ελληνικής Διασποράς και τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγράψει πάνω από 200 ιστορίες Ελλήνων και Ελληνοαμερικανών και ότι σε συνεργασία με τις κυπριακές οργανώσεις θα καταγράψουν και τις ιστορίες των Κυπρίων της Αμερικής.

Φωτογραφία: Δημήτρης Τσάκας / Anamniseis.net – Στην φωτογραφία ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου και της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ

Σχετικά Άρθρα

Αποστολή από την Ουγγαρία δέχθηκε στους Αγίους Τόπους ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος

Αποστολή από την Ουγγαρία δέχθηκε στους Αγίους Τόπους ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 18 / 5 / 2023 , 23:25 από news_room Τήν πρωΐαν τῆς Τετάρτης, 4ης/17ης Μαΐου 2023, τά μέλη τοῦ Οἰκουμενικοῦ Συμβουλίου τῆς Οὑγγαρίας ἐκ διαφόρων Ὁμολογιῶν, ἐπεσκέφθησαν τόν Μακαριώτατον. Εἰς τήν συνάντησιν ταύτην ἡ Ἀντιπροσωπεία εἶπε πρός τόν Μακαριώτατον ὅτι: «εἶναι τιμή δι’ ἡμᾶς νά εὑρισκώμεθα εἰς τήν […]

Επίσκεψη του Προέδρου της Ουκρανίας κ. Volodymyr Zelenskyy στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 10 / 2020 , 16:46 από Προσεκάλεσε τον Παναγιώτατο να επισκεφθεί επισήμως την Ουκρανία, το 2021, με αφορμή την επέτειο 30 ετών από την ανεξαρτησία της χώρας του Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, […]

Pin It on Pinterest