22 °C Athens, GR
01/10/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία Διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στο Σύδνεϋ Οι «Θερμοπύλες» του Έβρου 15 ερωτήσεις & απαντήσεις για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Ολοένα και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στον πόλεμο συμμοριών στη Σουηδία Η ανάπλαση από τον δήμο Αθηναίων του πάρκου στα Κουντουριώτικα Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Βουδαπέστη Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την Δήμαρχο Πεντέλης Μητρόπoπολη Καστορίας: Έναρξη Νεανικών δραστηριοτήτων Η Honda παρουσιάζει τον πρώτο της κινητήρα V8 – τη νέα Honda Marine BF350 στο Boat Show της Γένοβας Ομαδική αγωγή κατά του γαλλικού κράτους και του «συστημικού ρατσισμού»

Η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη επισκέφθηκε το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου

Η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη επισκέφθηκε το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 14 / 9 / 2023 , 18:52 από news_room

Η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη πραγματοποίησε το πρωί επίσκεψη στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου.

Στις δηλώσεις της η Δρ Κανάρη ανέφερε πως πρόκειται για μια συμβολική επίσκεψη, καθώς πριν από 28 χρόνια σαν σήμερα, είχε τοποθετηθεί ο θεμέλιος λίθος για τη δημιουργία του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου. Η Δρ Κανάρη σημείωσε πως το Κέντρο αποτελεί Πρότυπο Κέντρου στον Τομέα της Ογκολογίας και «κόσμημα» στον τομέα της υγείας στην Κύπρο. Το Υπουργείο Υγείας, είπε η κα. Υπουργός οφείλει και στηρίζει διαχρονικά το Κέντρο, τόσο με την συμβολή του στο Συμβούλιο Επιτρόπων του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου, στο οποίο συμμετέχει η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, όσο και με πολλούς άλλους τρόπους.

Η Δρ Κανάρη σημείωσε ότι το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου θεωρείται ότι είναι πρότυπο και για το λόγο αυτό θα αναγνωριστεί ως Κέντρο Αναφοράς και Αριστείας μέσω προγράμματος του Υπουργείου Υγείας, έτσι ώστε να έχει μια πρόσθετη οικονομική ενίσχυση. Κέντρα όπως αυτό, είπε η κα. Υπουργός, θα πρέπει να τα βοηθήσουμε να κρατήσουν τον πήχη ψηλά, τόσο στην παροχή υπηρεσιών όσο και στους τομείς της πρόληψης, της θεραπείας, της  πρόγνωσης, της εκπαίδευσης της έρευνας. «Πιστεύω ότι πλαίσια των δυνατοτήτων με τις διαβουλεύσεις και τις συζητήσεις που έχουμε με τον ΟΑΥ θα πρέπει τέτοια Κέντρα -τα οποία μάλιστα είναι και μη κερδοσκοπικά- όπως είναι το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, να τα βλέπουμε με μια διαφορετική σκοπιά και προσέγγιση για να υπάρχουν και οι αντίστοιχες προσεγγίσεις στον τομέα της αμοιβής που δίνει ο ΟΑΥ προς τις θεραπείες που παρέχει αυτό το Κέντρο», ανέφερε η Υπουργός Υγείας.

Η Δρ Κανάρη σημείωσε ότι το Ογκολογικό Κέντρο παρέχει τις υπηρεσίες του τόσο με τη συμβολή του Κράτους όσο και με τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα και δη της Τράπεζας Κύπρου.  Τέτοιες συμπράξεις, δήλωσε η Υπουργός Υγείας, αποτελούν παράδειγμα και στον ευρύτερο ευρωπαϊκό τομέα.

Η Υπουργός Υγείας εξέφρασε την ικανοποίηση της για το έργο που επιτελείται στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου και συνεχάρη τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τους επαγγελματίες υγείας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου και το Συμβούλιο Επιτρόπων για την συνεισφορά τους. Το Υπουργείο Υγείας θα είναι αρωγός και συνεργάτης προς την αναπτυξιακή πορεία του Κέντρου, κατέληξε η Δρ Κανάρη.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου κ. Χρήστος Μ. Τριανταφυλλίδης καλωσόρισε την Υπουργό Υγείας στο Κέντρο και σημείωσε ότι πριν από 28 χρόνια ο τότε Υπουργός Υγείας μαζί με άλλους οραματιστές, υλοποιώντας ένα όραμα, τοποθέτησαν τον θεμέλιο λίθο για τη λειτουργία του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου. «Είμαι βέβαιος ότι αυτοί οι άνθρωποι είτε εν ζωή, είτε όπου κι αν βρίσκονται σήμερα, θα αισθάνονται δικαιωμένοι για την απόφαση τους καθώς το Κέντρο προσπέρασε ενδεχομένως ακόμα και τις πιο αισιόδοξες τους προσδοκίες», είπε ο κύριος Τριανταφυλλίδης και ευχαρίστησε την Υπουργό Υγείας για την διαχρονική στήριξη της πολιτείας προς το Κέντρο.

Σχετικά Άρθρα

Αυστραλίας Μακάριος: Είμαστε πικραμένοι για τα 50 χρόνια σιγής της Χάλκης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 29 / 11 / 2020 , 17:55 από Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, όπως έγινε γνωστό, είχε προσκληθεί ως κεντρικός ομιλητής στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου. Το θέμα το οποίο […]

Το Θέατρο του Λυκαβηττού «γιόρτασε» την αναγέννησή του με μαέστρο τον Σταύρο Ξαρχάκο

Το Θέατρο του Λυκαβηττού «γιόρτασε» την αναγέννησή του με μαέστρο τον Σταύρο Ξαρχάκο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 16 / 9 / 2023 , 1:39 από news_room Ένα Θέατρο με λαμπρή ιστορία επέστρεψε ανανεωμένο στη ζωή των Αθηναίων και οι Αθηναίοι πλημμύρισαν τον χώρο του για να «καλωσορίσουν» την επιστροφή του. Το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού «ζωντάνεψε» και πάλι μετά από 15 χρόνια «σιωπής» και ξεκίνησε τη […]

Pin It on Pinterest