22 °C Athens, GR
01/10/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία Διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στο Σύδνεϋ Οι «Θερμοπύλες» του Έβρου 15 ερωτήσεις & απαντήσεις για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Ολοένα και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στον πόλεμο συμμοριών στη Σουηδία Η ανάπλαση από τον δήμο Αθηναίων του πάρκου στα Κουντουριώτικα Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Βουδαπέστη Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την Δήμαρχο Πεντέλης Μητρόπoπολη Καστορίας: Έναρξη Νεανικών δραστηριοτήτων Η Honda παρουσιάζει τον πρώτο της κινητήρα V8 – τη νέα Honda Marine BF350 στο Boat Show της Γένοβας Ομαδική αγωγή κατά του γαλλικού κράτους και του «συστημικού ρατσισμού»

Η Υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Προκοπίου στη παραλαβή 9 νέων οχημάτων της Πυροσβεστικής

Η Υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Προκοπίου στη παραλαβή 9 νέων οχημάτων της Πυροσβεστικής

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 15 / 9 / 2023 , 19:02 από news_room

Υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Προκοπίου στη παραλαβή 9 νέων οχημάτων της Πυροσβεστικής : Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει επιδείξει σημαντικό έργο

Στην παραλαβή Πυροσβεστικών Οχημάτων παρευρέθηκε η Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Άννα Προκοπίου. Η κ. Προκοπίου στην ομιλία της σημείωσε:

Είναι με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που χαιρετίζω τη σημερινή τελετή παραλαβής των εννέα σύγχρονων οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Αναμφίβολα, το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, το οποίο είναι πλέον ορατό σε όλους μας, και η αύξηση της συχνότητας και της έντασης των πυρκαγιών που εκδηλώνονται τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε χώρες οι οποίες δεν αντιμετώπιζαν στο παρελθόν ιδιαίτερα προβλήματα από την εκδήλωση πυρκαγιών, καθιστούν αδήριτη την ανάγκη της συνεχούς αξιολόγησης και ενίσχυσης του τομέα της πυροπροστασίας, της πρόληψης, της αντιμετώπισης και της καταστολής των πυρκαγιών της χώρας. Αυτό θα επιτευχθεί τόσο μέσω της ενίσχυσης και αναβάθμισης των υλικοτεχνικών υποδομών και του εξοπλισμού των Υπηρεσιών Πυρόσβεσης, όσο και μέσω της εισαγωγής τεχνολογικών συστημάτων και μέσων επιτήρησης, ανίχνευσης και έγκαιρου εντοπισμού δασικών και παραδασόβιων πυρκαγιών.

Δυστυχώς, το τίμημα των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας ήταν τεράστιο, κόστισε ακόμη και σε ανθρώπινες ζωές, ενώ οι απώλειες ήταν ανυπολόγιστες για το περιβάλλον, τις γεωργικές δραστηριότητες, την οικονομία και τη ζωή όλων μας.

Έχοντας, λοιπόν, αυτά υπόψη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως έχει θέσει ψηλά στις προτεραιότητές του τη συνεχή ενίσχυση και αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τόσο σε ό,τι αφορά τις υλικοτεχνικές της υποδομές, όσο και τον πυροσβεστικό στόλο και εξοπλισμό που διαθέτει.

Τα εννέα οχήματα που παραλαμβάνουμε σήμερα θα συμβάλουν τόσο στη βελτίωση του βαθμού ανταπόκρισης, όσο και στην ενίσχυση της κατασταλτικής ικανότητας και δυνατότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Η πλήρης αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει δημιουργήσει, πλέον, νέα δεδομένα και υψηλότερες προσδοκίες, οι οποίες ασφαλώς θα πρέπει να ικανοποιηθούν.

Είμαι βέβαιη ότι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, περιλαμβανομένου του εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού και των μέσων που διαθέτει, σε συνδυασμό με τη συνεχή εκπαίδευση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακατέχει τα μέλη της, θα συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση, με απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας σύγχρονης Υπηρεσίας, η οποία να μπορεί να ανταποκριθεί στο όποιο περιστατικό προκύψει, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό, ανά πάσα στιγμή, επτά μέρες την εβδομάδα 24 ώρες το 24ωρο.

Ήδη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει επιδείξει σημαντικό έργο και η ανταπόκρισή της με μεγάλη επιτυχία σε δύσκολα περιστατικά που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ως χώρα, αλλά και η συμμετοχή της σε αποστολές στο εξωτερικό, σκιαγραφούν σε μεγάλο βαθμό το υψηλό επίπεδο της επαγγελματικής κατάρτισης και αφοσίωσης των μελών της.

Θα ολοκληρώσω διαβεβαιώνοντάς σας ότι η προσπάθεια της Πολιτείας για την περαιτέρω ενίσχυση και εκσυγχρονισμό του μηχανοκίνητου και άλλου εξοπλισμού και μέσων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα είναι συνεχής.

Όπως έχει ήδη αναφέρει και ο Αρχιπύραρχος, υπάρχει προγραμματισμός για παραλαβή μέχρι το 2026, σημαντικού αριθμού νέων πυροσβεστικών οχημάτων, διαφόρων τύπων.

Σχετικά Άρθρα

В Нью-Йорке состоялась интронизация главы Антиохийской Архиепископии Северной Америки

Πατριαρχείο Αντιοχείας: Ενθρονίστηκε ο επικεφαλής της Αρχιεπισκοπής Βορείου Αμερικής Μητροπολίτης Σάββας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 18 / 5 / 2023 , 6:09 από news_room Στις 13 Μαΐου 2023 τελέσθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου του Πατριαρχείου Αντιοχείας, που ευρίσκεται στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, η ενθρόνιση του νεοεκλεγέντος επικεφαλής της Αντιοχειανής Αρχιεπισκοπής στις ΗΠΑ και τον Καναδά μητροπολίτη Σάββα. Ο επικεφαλής της […]

O Μητροπολίτης Ναυπάκτου ευλόγησε και έκοψε βασιλόπιτες στη Ναύπακτο

O Μητροπολίτης Ναυπάκτου ευλόγησε και έκοψε βασιλόπιτες στη Ναύπακτο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 29 / 1 / 2023 , 10:34 από news_room Βασιλόπιτα 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου Τό πρωΐ τῆς 26ης Ἰανουαρίου ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου εὐλόγησε καί ἔκοψε τήν βασιλόπιτα γιά τούς μαθητές καί τούς ἐκπαιδευτικούς τοῦ 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου κατόπιν προσκλήσεως τοῦ Διευθυντῆ τοῦ Σχολείου κ. Χρήστου Ἰωάννου. Ὁ Σεβασμιώτατος […]

Pin It on Pinterest