19 °C Athens, GR
02/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος COP28: Συμφώνησαν σε επείγουσα δράση Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” από την Ελλάδα το 2024 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» Απόψεις: Εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση – Ινκόγκνιτο διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο» Πρώτη ιερατική σύναξη κληρικών Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Εγκύκλιος της Εκκλησίας της Κύπρου για τον Έρανο ενίσχυσης των πλημμυροπαθών της Ελλάδας

Εγκύκλιος της Εκκλησίας της Κύπρου για τον Έρανο ενίσχυσης των πλημμυροπαθών της Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 22 / 9 / 2023 , 5:33 από news_room

Εγκύκλιο για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών του Θεσαλικού Κάμπου εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου η οποία συγκεκριμένα διοργανώνει Έρανο συγκέντρωσης – ενίσχυσης των πλημμυροπαθών της Ελλάδας. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Προς τους ευσεβείς Χριστιανούς

της καθ’ ημάς Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου.

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Όλοι είμαστε αυτές τις μέρες μάρτυρες του ανείπωτου πόνου και της οδύνης των Ελλήνων αδελφών μας που προήλθε από τη φοβερή τραγωδία, την οποία προκάλεσαν στη Μητέρα Πατρίδα τόσο οι πολυάριθμες πυρκαγιές όσο και οι καταστροφικές πλήμμυρες που έπληξαν κυρίως τη Θεσσαλία.

Οι εικόνες των καταστροφών είναι πράγματι συγκλονιστικές. Ασύλληπτο είναι το μέγεθος της συμφοράς. Εκτός από τους νεκρούς, τεράστιες και ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές, αφού ολόκληρα χωριά, φυτείες και ποιμνιοστάσια, εξαφανίστηκαν. Από την καταστροφή δεν χάθηκε μόνο η φετινή παραγωγή αλλά καταστράφηκε ολόκληρη η γεωργική και κτηνοτροφική υποδομή της περιοχής, ολόκληρου του Θεσσαλικού κάμπου, η οποία θα χρειαστεί τεράστιες πολυετείς προσπάθειες και έξοδα για να ξαναδημιουργηθεί.

Ομολογουμένως, βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη εθνική τραγωδία και ένα βαρύτατο εθνικό πένθος. Και, όπως αντιλαμβάνεστε, ως Εκκλησία και ως Κυπριακός Ελληνισμός δεν μπορούμε, και δεν είναι δυνατό, να σταθούμε αδιάφοροι και απαθείς. Αντίθετα, έχουμε χριστιανικό, αλλά μαζί και εθνικό χρέος, να επιδείξουμε, για μια ακόμη φορά, την έμπρακτη αγάπη μας προς τη σκληρά δοκιμαζόμενη σήμερα Μητέρα Πατρίδα και να προσφέρουμε την ολόψυχη βοήθεια και συμπαράστασή μας προς τους πληγέντες Έλληνες αδελφούς μας, οι οποίοι από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Ως εκ τούτου, η Ιερά Σύνοδος της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου αποφάσισε, κατά τη Συνεδρία της στις 18 Σεπτεμβρίου, όπως προκηρύξει έρανο για τους πληγέντες, ο οποίος θα διεξαχθεί σε όλους τους ιερούς Ναούς της ελεύθερης Κύπρου, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Δια τούτο και απευθυνόμεθα θερμά προς τα αισθήματα της φιλανθρωπίας όλων σας, όπως συνεισφέρετε από καρδιάς σε αυτόν τον έρανο, του οποίου τα συνολικά έσοδα, μαζί με τις συνεισφορές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των Ιερών Μητροπόλεων θα αποσταλούν προς ενίσχυση των Ελλήνων αδελφών μας, οι οποίοι τούτες τις ώρες σηκώνουν το βάρος φοβερής τραγωδίας.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι μας, για μια ακόμη φορά, θα επιδείξουμε έμπρακτα τα αισθήματα της απέραντης αγάπης μας προς τη Μητέρα Πατρίδα και προς τους πληγέντες, καταθέτοντας πρόθυμα και πλουσιοπάροχα τον οβολό της αγάπης μας στον δίσκο, που θα περιαχθεί σε λίγο.

Ευχόμαστε, όπως ο Θεός ευλογεί εσάς και τους οικείους σας, όπως προστατεύει την Ελλάδα και τον όπου γης Ελληνισμό από κάθε κακό και όπως ενισχύει και στηρίζει όλους τους σκληρά δοκιμαζόμενους από τις καταστροφές.

 

Ευχέτες προς Κύριον

+ Ο Κύπρου Γεώργιος

και άπαντα τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου

Σχετικά Άρθρα

Αναβολή επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας, Subrahmanyam Jaishankar

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 14 / 11 / 2020 , 21:47 από Αναφορικά με την προγραμματισμένη, για τις 30 Νοεμβρίου, επίσκεψη του Ινδού Υπουργού Εξωτερικών κ. Subrahmanyam Jaishankar στην Αθήνα επισημαίνεται ότι η εν λόγω επίσκεψη θα αναβληθεί και θα λάβει χώρα σε μεταγενέστερο στάδιο στο άμεσο μέλλον. Η νέα ημερομηνία θα ορισθεί δια της διπλωματικής οδού. […]

Η συνεργασία ΕΕ και Αφρικής στο «μενού» του δείπνου Μισέλ με τη συμμετοχή του Κυρ. Μητσοτάκη

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 22 / 9 / 2021 , 20:42 από news_room Η εμβάθυνση της διμερούς και της περιφερειακής συνεργασίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αφρική αναμένεται να κυριαρχήσει στο δείπνο, που διοργανώνει απόψε στις 8 το βράδυ τοπική ώρα στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, για επιλεγμένους ηγέτες της Ε.Ε. […]