20 °C Athens, GR
01/10/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία Διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στο Σύδνεϋ Οι «Θερμοπύλες» του Έβρου 15 ερωτήσεις & απαντήσεις για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Ολοένα και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στον πόλεμο συμμοριών στη Σουηδία Η ανάπλαση από τον δήμο Αθηναίων του πάρκου στα Κουντουριώτικα Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Βουδαπέστη Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την Δήμαρχο Πεντέλης Μητρόπoπολη Καστορίας: Έναρξη Νεανικών δραστηριοτήτων Η Honda παρουσιάζει τον πρώτο της κινητήρα V8 – τη νέα Honda Marine BF350 στο Boat Show της Γένοβας Ομαδική αγωγή κατά του γαλλικού κράτους και του «συστημικού ρατσισμού»

Εγκαίνια Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη

Εγκαίνια Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 19 / 9 / 2023 , 21:01 από news_room

Η Α.Θ.Μ. Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης εγκαινίασε τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Σάγια της Μητρόπολης Λαττακίας στην Περιφέρεια Ταρτούς το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Πατριάρχης Ιωάννης Ο ποιμένας της ενορίας υποδέχθηκε αρχικά τον Μακαριώτατο στο χωριό Μαρκία, όπου πλήθος κόσμου από την ενορία αυτή βρισκόταν στην υποδοχή.

Κατά την άφιξή του στη νέα εκκλησία στη Σάγια, ο Μακαριώτατος έτυχε μιας τεράστιας λαϊκής υποδοχής, στην οποία συγκεντρώθηκαν οι κάτοικοι του χωριού και υποδέχθηκαν τον Μακαριώτατο μέσα σε υμνήσεις και λαϊκές ψαλμωδίες.

Ο Μακαριώτατος βοηθήθηκε στη λειτουργία από τους επισκόπους: Αθανάσιο (Λατάκια), Βασίλειο (Ακκάρ), Νικόλαο (Χάμα), Αβράμ (Χαλέπι) και τους επισκόπους: Ρωμανός (Αλ-Χάνα), Δημήτριος (Σαρμπάκ), Αρσάνιος (Νταχντάλ). ), Μούσα (ο ευνούχος), και Λβιβ. Από τους σεβαστούς πατέρες.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας παρέστη ο Υπουργός Κληροδοτημάτων κ. Muhammad Abdel Sattar Al-Sayyid, συνοδευόμενος από τους ακόλουθους κυρίους:
Ο κ. Firas Ahmed Al-Hamid, Κυβερνήτης Tartous. Ο κ. Muhammad Hussein, Γραμματέας του Παραρτήματος του Κόμματος. Ο κ. Abdullah Al-Sayed, Διευθυντής των Κληροδοτημάτων της Tartous. Ο Αρχιεπίσκοπος Λατάκειας εκφώνησε ομιλία στην οποία καλωσόρισε τον Μακαριώτατο, Σεβασμιώτατο Υπουργό Κληροδοτημάτων, ηγεμόνες και αξιωματούχους και μίλησε για τη σημασία αυτού του γεγονότος στη ζωή της ενορίας, τονίζοντας ότι η οικοδόμηση του λίθου είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση των ανθρώπων. .

Με τη σειρά του, ο Μακαριώτατος εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται ανάμεσα στους ενορίτες της ενορίας Saya, συνεχάρη τον εφημέριο της Μητρόπολης και την ενορία στο νέο ναό, ευχόμενος σε όλους ευλογία.

Κλείνοντας, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν σκληρά για την ανοικοδόμηση του ναού, απονέμοντας το Τάγμα των Αγίων Πέτρου και Παύλου, το Τάγμα των Αποστόλων και τους ιδρυτές της Αποστολικής Έδρας Αντιοχείας, με τον βαθμό του Ιππότη κ. Shadi Qatrib, κ. Οσάμα Νταμπούλ, κ. Ιμπραήμ Τζαμπούρ

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος μετέβη με τους επισκόπους στην αίθουσα της εκκλησίας, συγκεντρώθηκε με τους πιστούς και τους έδωσε την ευλογία του.

Εγκαίνια Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Εγκαίνια Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Εγκαίνια Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Εγκαίνια Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Εγκαίνια Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Εγκαίνια Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Εγκαίνια Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Εγκαίνια Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Εγκαίνια Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Εγκαίνια Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Εγκαίνια Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Εγκαίνια Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη

Σχετικά Άρθρα

Λαμπρός πανηγυρικός εσπερινός στην ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος στο Σύδνεϋ

Λαμπρός πανηγυρικός εσπερινός στην ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος στο Kingsford

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 12 / 12 / 2022 , 5:52 από news_room Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών, τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής, 11 Δεκεμβρίου, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού, στον εορτάζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό στο προάστιο Kingsford του Σύδνεϋ. Στην Ακολουθία […]

Γαλλία: Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18.00, αυστηρότεροι έλεγχοι στα σύνορα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 14 / 1 / 2021 , 22:30 από news_room Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να επεκτείνει στο σύνολο της χώρας το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) από αυτό το Σάββατο και «για τουλάχιστον 15 ημέρες», ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας […]

Pin It on Pinterest