22 °C Athens, GR
26/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εκατομμύρια Ευρώ στο λαβύρινθο των Περιφερειών Το Γενέθλιο της Θεοτόκου στη πόλη Μπετζάλλα Παρασημοφόρηση του νέου Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα από τον Πατριάρχη Θεόφιλο Οικουμενικός Πατριάρχης: Το αξίωμα του κληρικού είναι κατάθεση ψυχής και απαιτεί θυσία και αυτοπροσφορά Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην παρουσίαση του Βιβλίου «Ο π. Πολύκαρπος Επίσκοπος Τανάγρας» Συνεχίστηκαν για 2η μέρα οι εργασίες της 12ης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Η ITA Airways συναντά τους Συνεργάτες της στην Αθήνα Ανακήρυξη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου σε Προστάτη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Τη Μάλαγα της Ισπανίας επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

Στάσιμη στο 40% η δημοτικότητα του Μπάιντεν εν μέσω ανησυχιών για τον πληθωρισμό

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν λέει ότι σχεδιάζει να είναι υποψήφιος πρόεδρος και στις εκλογές του 2024

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 9 / 8 / 2023 , 22:17 από news_room

Το ποσοστό δημοτικότητας του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν διατηρήθηκε σταθερό στο 40% στις αρχές Αυγούστου, με τις ανησυχίες για την οικονομία να επηρεάζουν αρνητικά τη γνώμη των Αμερικανών για τις επιδόσεις του προέδρου παρά τη μείωση του πληθωρισμού, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos που έγινε αυτή την εβδομάδα.

Η τριήμερη διαδικτυακή δημοσκόπηση, στο πλαίσιο της οποίας οι Αμερικανοί ερωτήθηκαν εάν εγκρίνουν ή αποδοκιμάζουν τον τρόπο που ο Μπάιντεν χειρίζεται τα καθήκοντά του, αποτύπωσε το ίδιο ποσοστό, 40%, με τον Ιούλιο.

Το 54% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αποδοκιμάζει την επίδοση του Δημοκρατικού προέδρου ενώ το 6% δήλωσε αβέβαιο ή αρνήθηκε να απαντήσει. Η δημοσκόπηση έχει περιθώριο λάθους τριών ποσοστιαίων μονάδων.

Η οικονομία, η ανεργία και οι θέσεις εργασίας παρέμειναν βασική ανησυχία των Αμερικανών, με το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων να αναφέρει ότι αποτελούν το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΗΠΑ. Το 60% των Αμερικανών, συμπεριλαμβανομένων ενός στους τρεις Δημοκρατικούς, δήλωσε ότι αποδοκιμάζουν τον τρόπο που ο Μπάιντεν διαχειρίζεται τον πληθωρισμό.

Ξεχωριστή δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos την περασμένη εβδομάδα βρήκε ότι οι ανησυχίες για την οικονομία μπορεί να κοστίσουν στον Μπάιντεν σε ό,τι αφορά τη στήριξη που δυνητικά θα λάβει στις εκλογές του 2024, όταν βρεθεί πιθανόν εκ νέου αντιμέτωπος με τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ένας στους πέντε ερωτηθέντες που ψήφισε τον Μπάιντεν το 2020 δήλωσε ότι δεν είναι βέβαιος εάν θα τον στηρίξει και αυτή τη φορά.

Το ποσοστό δημοτικότητας του 40% για τον Μπάιντεν στην τελευταία δημοσκόπηση ήταν μόλις τέσσερις μονάδες υψηλότερο από το χαμηλό επίπεδο των 36 μονάδων στο οποίο διαμορφώθηκε στα μέσα του 2022.

Η δημοσκόπηση είχε επίσης κάποιες ενθαρρυντικές ειδήσεις για τους Δημοκρατικούς. Με κάποιους Ρεπουμπλικανούς αξιωματούχους σε πολιτειακό επίπεδο να πιέζουν για ολοένα και πιο σκληρές απαγορεύσεις στην άμβλωση, στη δημοσκόπηση αποτυπώνεται ότι το 81% των Αμερικανών αντιτίθενται στην ιδέα να επιτραπεί στις πολιτείες να ασκούν ποινικές διώξεις σε πρόσωπα που ταξιδεύουν σε άλλες πολιτείες για άμβλωση. Αυτό περιλαμβάνει το 68% των Ρεπουμπλικάνων και το 90% των Δημοκρατικών.

Η δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos διενεργήθηκε διαδικτυακά, στην αγγλική γλώσσα, στις 4-6 Αυγούστου, συγκεντρώνοντας απαντήσεις από 1.032 ενηλίκους και χρησιμοποιώντας ένα εθνικά αντιπροσωπευτικό δείγμα.

Σχετικά Άρθρα

Τηλεφωνική Επικοινωνία της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πορτογάλο Ομόλογο της

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 29 / 1 / 2021 , 22:08 από news_room Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε χθές τηλεφωνικά με τον Marcelo Rebelo de Sousa προκειμένου να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Πορτογαλικής Δημοκρατίας. Η κυρία Σακελλαροπούλου ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον επανεκλεγέντα ομόλογό […]

mitropolitis velestinou-damaskinos

Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός με Κορονοϊο ο Μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 26 / 1 / 2022 , 14:39 από news_room Με κορονοϊο νοσεί ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός. Ο σεβασμιώτατος νοσηλεύεται με κορονοϊο στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” των Αθηνών, εδώ και τρείς ημέρες. Παρακολουθείται από τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου ενώ η κατάσταση της υγείας του δεν διατρέχει κάποιο […]

Pin It on Pinterest