23 °C Athens, GR
27/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Λέρος: Συλλείτουργο και Δοξολογία για την 80η επέτειο βυθίσεως του Αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» Επίσκεψη πληρωμάτων του ΠΝ στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Θεσσαλονίκη: Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό μητροπολίτης και πρωτοσύγκελος για υπεξαίρεση μνημείων από ναό Α’ Συνέδριο Στελεχών Νεότητος Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας «Κουβαλούσε» στο πορτ μπαγκάζ 22 κιλά κάνναβης αλλοδαπός που συνελήφθη Τη δυναμική της συμπόρευσης στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, ανάδειξε η 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση Διάσκεψη για την Κοινή Αγροτική Πολιτική στο Ζάγκρεμπ – Ομιλητής ο βουλευτής Γιαννάκης Γαβριήλ Απαγορευτικό σε νέες παροχές από το οικονομικό επιτελείο 26 Σεπτεμβρίου 1943: Η μάχη της Λέρου και η βύθιση του αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» Εκατομμύρια Ευρώ στο λαβύρινθο των Περιφερειών

Προσκυνηματική εξόρμηση της Ι.Μ. Σερρών στους Αγίους Τόπους – Επίσκεψη του Μητροπολίτη Θεολόγου στο Πατριαρχείο

Προσκυνηματική εξόρμηση της Ι.Μ. Σερρών στους Αγίους Τόπους - Επίσκεψη του Μητροπολίτη Θεολόγου στο Πατριαρχείο

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 25 / 8 / 2023 , 0:26 από news_room

Προσκυνηματική εξόρμηση της Ι.Μ. Σερρών στους Αγίους Τόπους – Επίσκεψη του Μητροπολίτη Θεολόγου στο Πατριαρχείο

Την αγία Πόλη των Ιεροσολύμων, το κατ’εξοχήν προσκύνημα των Αγ. Τόπων και της χριστιανικής οικουμένης, όπου ευρίσκονται ο Ναός της Αναστάσεως, το πανίερο αυτό παλλάδιο της Χριστιανοσύνης, ο Φρικτός Γολγοθάς, το σημείο της αγ. Αποκαθηλώσεως, ο Πανάγιος και Ζωοδόχος Τάφος του Κυρίου μας ως και τα λοιπά χριστοβάδιστα μέρη, επισκέφθηκαν, την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος και οι 83 ευλαβείς προσκυνητές της Εκκλησίας των Σερρών, στο πλαίσιο της οκταήμερης (20-28 Αυγούστου) ευλογητής ιεράς αποδημίας τους στην Αγ. Γη.

Το πρωΐ της Τετάρτης, ο Μακ. Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, υποδέχθηκε και δεξιώθηκε αβραμιαίως τον Σεβ. κ. Θεολόγο και τους Σερραίους προσκυνητές στην μεγάλη αίθουσα του Θρόνου του παλαιφάτου και Αποστολικού Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων.

Ο σεπτός Προκαθήμενος της παμμήτορος των χριστιανικών Εκκλησιών, αφού ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο για την θερμουργό και πηγαία αγάπη και αφοσίωση προς το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την έμπρακτη στήριξη προς την Αγιοταφιτικὴ Αδελφότητα, όπως αυτή εκφράζεται με πολλούς τρόπους, υπεγράμμισε την μεγάλη αξία, ιδιαιτέρως σήμερα, της αναζωογονήσεως της πίστεως, η οποία προσφέρεται ως αντίδωρο από την προσκυνηματική επίσκεψη – θεωρία στα Πανάγια προσκυνήματα, τα οποία ως ακτινοβόλοι φάροι αυθεντικής πνευματικότητος και ζωής, σκορπίζουν το φως του Αναστάντος Χριστού σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε επίσης τον Σεβ. κ. Θεολόγο και για την εφετεινή φιλοξενία 50 νέων του ποιμνίου του Πατριαρχείου στις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις «Χριστού Πηγή» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης στην Χρυσοπηγή Σερρών. Για 11η συνεχή χρονιά, αγόρια και κορίτσια από την Ιερά Μητρόπολη Ναζαρέτ και την ευρύτερη περιοχή της Γαλιλαίας, με την σεπτή ευλογία του Μακ. Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου και κατόπιν σχετικού αιτήματος του οικείου Ποιμενάρχου τους, Σεβ. Μητροπολίτου Ναζαρέτ κ. Κυριακού, πραγματοποίησαν και εφέτος επίσκεψη πνευματικού, εκπαιδευτικού και ψυχοφελούς χαρακτήρος στην Εκκλησία των Σερρών, κατά την οποία είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν προσκυνήματα της περιοχής, ιερούς Ναούς και Μονές, την πόλη των Σερρών, καθώς και άλλα θρησκευτικά και πολιτιστικά αξιοθέατα και προορισμούς του Νομού.

Ακολούθως, ο Σεβ. κ. Θεολόγος, διερμηνεύοντας και τα συναισθήματα όλων των παρευρισκομένων Σερραίων προσκυνητών, ευχαρίστησε με βαθύτατο σεβασμό και συγκίνηση τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την κατά πάντα αρχοντική και πατρική του αγάπη και φιλοξενία, αλλά και για τους επιστηρικτικούς λόγους σοφίας και πνευματικής οικοδομής που απηύθυνε προς τους Σερραίους προσκυνητές. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε δύναμη και κουράγιο στους αγωνιζομένους Αγιοταφίτες πατέρες, υπεγραμμίζοντας μεταξύ άλλων, ότι τόσο ο Μακαριώτατος κ. Θεόφιλος, ηγέτης πνευματικός και οιακοστρόφος άριστος, στολισμένος με σπάνια χαρίσματα ως αυτά της ευαγγελικής απλότητος, της αμεσότητος, της βαθειάς αγιοπνευματικής και θεολογικής καταρτίσεως και εμπειρίας, της εις βάθος γνώσεως των προβλημάτων και της ιδιαιτερότητος της περιοχής, αλλά και της διοικητικής δεινότητος και διορατικότητος, όσο και η περί αυτόν γεραρά Αγιοταφιτική Αδελφότητα, ευλογήθηκαν ιδιαιτέρως από τον θείο Δομήτορα της Εκκλησίας μας, Κύριό μας Ιησού Χριστό, να διακονούν διαχρονικώς όχι μόνο την ποιμαντική μέριμνα ολόκληρης της εκεί διαβιούσης χριστιανικής κοινότητος, αλλά και να διαφυλάσσουν με θυσιαστικό πνεύμα και αυταπάρνηση, αδιάκοπα μέχρι και σήμερον τα Πανάγια προσκυνήματα.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Σεβ. Ποιμενάρχης της των Σερρών και Νιγρίτης Εκκλησίας κ. Θεολόγος στον «βαρύ πειρασμό» των πυρκαϊών των τελευταίων ημερών, που απετέφρωσαν μεγάλο μέρος του δασικού πλούτου της Πατρίδος μας, αφάνισαν περιουσίες συνανθρώπων μας, κατέστρεψαν ναούς και Μονές, αλλά το και χειρότερον αφήρεσαν αθώες ζωές αδελφών μας. Ο Σεβασμιώτατος εκζήτησε τις θεοπειθείς προσευχές του σεπτού Προκαθημένου, ώστε ο Κύριός μας, διά πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου αποσοβήση ταχέως τον δεινό πειρασμό και παρηγορήση τους αδελφούς μας που επλήγησαν από την καταστροφική δύναμη της φωτιάς. Οι σοφοί πατέρες μας, ετόνισε ο Σεβ. κ. Θεολόγος, μας εδίδαξαν την ώρα του πειρασμού να εκζητούμε με καρδιακή πίστη και εμπιστοσύνη το έλεος του Θεού. Αυτό πρέπει να πράξουμε και τώρα! Το καθήκον της Εκκλησίας μας είναι να καλέσει τον λαό σε συναγερμό προσευχής για την κατάπαυση του δριμύτατου πειρασμού.

Δείτε επίσης:

Ο Μακαριώτατος βαθύτατα συγκεκινημένος απήντησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και σύμπασα η Αγιοταφιτική Αδελφότητα παρακολουθούν με βαθύτατη θλίψη την συγκλονιστική αυτή καταστροφή και συμμετέχουν στην άφατη οδύνη των Ελλήνων αδελφών, προσευχόμενοι διαπύρως, ενώπιον του Παναγίου Τάφου του Κυρίου μας, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της ανείπωτης αυτής θεομηνίας, αλλά και υπέρ της ηθικής και πνευματικής ενισχύσεως και παρακλήσεως των πυροπλήκτων, που θρηνούν για τις απώλειες ανθρωπίνων ζωών εντός του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους και την καταστροφή των κόπων μιας ζωής αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος. Η Σιωνίτιδα Εκκλησία, τούτη την ώρα της σκληράς δοκιμασίας των πυρκαϊών, ετόνισε ο Μακαριώτατος, προσεύχεται ολοψύχως για την ενίσχυση και διαφύλαξη των ηρωϊκών δυνάμεων κατασβέσεως των πυρκαϊών, στέκεται στο πλευρό των σκληρώς δοκιμαζομένων Ελλήνων αδελφών, δεομένη προς τον Κύριον, να αποστείλει εξ ουρανού δύναμιν πολλήν και πλουσίαν παράκλησιν.

Σχετικά Άρθρα

Αυλαία για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2022

Αυλαία για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2022

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 8 / 2022 , 17:12 από news_room Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το προηγούμενο Σάββατο (20/8) το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2022. Όπως αναφέρει το απολογιστικό δελτίο Τύπου του Φεστιβάλ, λαμπερή υπήρξε φέτος η επιστροφή της διοργάνωσης στην κανονικότητα και εξίσου εντυπωσιακή η ανταπόκριση […]

Κοινή Ναυτική Άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας

Νέα NAVTEX για αεροναυτικές ασκήσεις με αληθινά πυρά από την Ελλάδα,η απάντηση της Αθήνας στην παράταση της Τουρκικής NAVTEX

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 24 / 8 / 2020 , 14:12 από Με NAVTEX, εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, απαντά η Ελλάδα στην παράταση της παράνομης NAVTEX για το Oruc Reis. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες «κατόπιν της παράτασης της προηγούμενης παράνομης αγγελίας NAVTEX στην οποία προχώρησε η Τουρκία το απόγευμα της 23ης Αυγούστου για […]

Pin It on Pinterest