25 °C Athens, GR
24/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας δέχθηκε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής ο Αμερικής Ελπιδοφόρος Ο Ελληνορθόδοξος Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας γιορτάζει τα 100 χρόνια στην κοινότητα Charlotte Άφιξη του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων Νικήτα στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας Αγιασμός για την έναρξη της νέας Δικαστικής Χρονιάς στη Καστοριά Πειραιώς Σεραφείμ: Ο ΛΟΑΤΚΙ-σμός είναι μια σύγχρονη λυδία λίθος για την υποταγή στην «προοδευτική» παγκόσμια τάξη Η εορτή των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στους Αγίους Τόπους Ο επικεφαλής της Κοπτικής Εκκλησίας στη Μεγάλη Βρετανία στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Αρχιεπισκοπικός Αγιασμός στον Άρειο Πάγο για την έναρξη της νέας Δικαστικής χρονιάς Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη – Γενικού Γραμματέα των ΗΕ στη Νέα Υόρκη – Οι δηλώσεις του Προέδρου Κρεμλίνο: Αναπόφευκτη η αύξηση των εντάσεων ανάμεσα στο Κίεβο και τους Ευρωπαίους συμμάχους του

Ο Γέρων Χαλκηδόνος στον Μουφτή της Κωνσταντινούπολης ενόψει του διαλόγου Χριστιανισμού – Ισλάμ

Ο Γέρων Χαλκηδόνος στον Μουφτή της Κωνσταντινούπολης ενόψει του διαλόγου Χριστιανισμού - Ισλάμ

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 25 / 8 / 2023 , 20:06 από news_room

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η ανάληψη ανθρωπιστικών και ειρηνευτικών δράσεων, η διασφάλιση τροφής για όλους, η προστασία των παιδιών και των περισσότερo ευάλωτων κοινωνικών ομάδων θα τεθούν στο επίκεντρο της Επιστημονικής Συνάντησης “Συνεργασίες για Δράση: Προς μία Γη, μία Οικογένεια, ένα Μέλλον” (“Partnerships in Action: towards One Earth, One Family, One Future”), που θα πραγματοποιηθεί στην Πόλη, στο πλαίσιο του εν εξελίξει ακαδημαϊκού διαλόγου μεταξύ του Χριστιανισμού και του Ισλάμ, το διήμερο 28 και 29 Αυγούστου 2023.

Η Συνάντηση αυτή, που αποτελεί μέρος μίας σειράς αντίστοιχων σημαντικών συναντήσεων που δίνουν την ευκαιρία γόνιμου διαλόγου πάνω σε μείζοντα κοινωνικά ζητήματα, διοργανώνεται με την υποστήριξη της Διεθνούς Οργανώσεως Interfaith Alliance for Safer Communities, και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στο πλαίσιο των εργασιών της θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων και Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών για την προώθηση του διαθρησκευτικού διαλόγου, της ειρήνης και της προστασίας των παιδιών, καθώς και ακαδημαϊκοί από διάφορες χώρες.

Στους συνέδρους θα απευθύνει χαιρετισμό ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος θα τους δεχθεί σε ιδιαίτερη ακρόαση στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, στο Φανάρι.

Ενόψει της επικείμενης Συναντήσεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, επισκέφθηκε, την Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023, τον Σοφολογιώτατο Μουφτή της Πόλεως Δρα Safi Arpaguş, Καθηγητή Πανεπιστημίου, και τον προσεκάλεσε εκ μέρους του Παναγιωτάτου να συμμετάσχει και να μιλήσει κατά τις εργασίες της.

Σχετικά Άρθρα

Τον Πατριάρχη Mar Ignatius Youssef III Younan δέχθηκε στο Φανάρι ο Οικουμενικός

Τον Πατριάρχη Mar Ignatius Youssef III Younan δέχθηκε στο Φανάρι ο Οικουμενικός

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 20 / 10 / 2022 , 4:02 από news_room Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε την Tετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης των Συροκαθολικών Mar Ignatius Youssef III Younan, από την Βηρυτό, συνοδευόμενος από Ιεράρχες και κληρικούς της Εκκλησίας του, καθώς και λαϊκούς συνεργάτες του. Ο […]

ΗΠΑ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης προσέφυγε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο εναντίον του νόμου του Τέξας για τις αμβλώσεις

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 9 / 9 / 2021 , 22:48 από news_room Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ προσέφυγε σήμερα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο κατά του νόμου που εγκρίθηκε στο Τέξας για τις αμβλώσεις, μετά την υπόσχεση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να αντιταχθεί στην εφαρμογή αυτής της νομοθεσίας που καθιστά σχεδόν απαγορευτική την […]

Pin It on Pinterest