30 °C Athens, GR
25/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Από σήμερα στα γήπεδα, είσοδος μόνο με το ψηφιακό εισιτήριο μέσω του Gov.gr Wallet Κυπριακό, και τώρα τι; ΗΠΑ: Δήλωση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Διευθύντρια των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών Κιμ Τσιτλ Η 102η Ανώτατη Συνέλευση της AHEPA στη Λεμεσό της Κύπρου Ομογενείς βουλευτές στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ της Ι.Α.Α. «Αποστολή» και στον Πολυχώρο «Λέλα Καραγιάννη» Χρειάζεται νέα προσέγγιση στο Κυπριακό είπε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αποτύχαμε όπου υιοθετήσαμε ξένα πρότυπα» Olympic Festival Paris 2024: Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην ολυμπιακή χρονιά στο ΚΠΙΣΝ Εκδηλώσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας Το FBI λέει πως ένας Άνδρας και μία γυναίκα πρέπει να συνδέονται με έξι πυρκαγιές που προκλήθηκαν στο νότιο Νέο Μεξικό

Ο Γέρων Χαλκηδόνος στον Μουφτή της Κωνσταντινούπολης ενόψει του διαλόγου Χριστιανισμού – Ισλάμ

Ο Γέρων Χαλκηδόνος στον Μουφτή της Κωνσταντινούπολης ενόψει του διαλόγου Χριστιανισμού - Ισλάμ

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 25 / 8 / 2023 , 20:06 από news_room

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η ανάληψη ανθρωπιστικών και ειρηνευτικών δράσεων, η διασφάλιση τροφής για όλους, η προστασία των παιδιών και των περισσότερo ευάλωτων κοινωνικών ομάδων θα τεθούν στο επίκεντρο της Επιστημονικής Συνάντησης “Συνεργασίες για Δράση: Προς μία Γη, μία Οικογένεια, ένα Μέλλον” (“Partnerships in Action: towards One Earth, One Family, One Future”), που θα πραγματοποιηθεί στην Πόλη, στο πλαίσιο του εν εξελίξει ακαδημαϊκού διαλόγου μεταξύ του Χριστιανισμού και του Ισλάμ, το διήμερο 28 και 29 Αυγούστου 2023.

Η Συνάντηση αυτή, που αποτελεί μέρος μίας σειράς αντίστοιχων σημαντικών συναντήσεων που δίνουν την ευκαιρία γόνιμου διαλόγου πάνω σε μείζοντα κοινωνικά ζητήματα, διοργανώνεται με την υποστήριξη της Διεθνούς Οργανώσεως Interfaith Alliance for Safer Communities, και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στο πλαίσιο των εργασιών της θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων και Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών για την προώθηση του διαθρησκευτικού διαλόγου, της ειρήνης και της προστασίας των παιδιών, καθώς και ακαδημαϊκοί από διάφορες χώρες.

Στους συνέδρους θα απευθύνει χαιρετισμό ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος θα τους δεχθεί σε ιδιαίτερη ακρόαση στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, στο Φανάρι.

Ενόψει της επικείμενης Συναντήσεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, επισκέφθηκε, την Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023, τον Σοφολογιώτατο Μουφτή της Πόλεως Δρα Safi Arpaguş, Καθηγητή Πανεπιστημίου, και τον προσεκάλεσε εκ μέρους του Παναγιωτάτου να συμμετάσχει και να μιλήσει κατά τις εργασίες της.

Σχετικά Άρθρα

Monxaxiki_koyra_kai_xeirotonia_iera_moni_panormiti_symis_nea_eidiseis_ellada_ekklisia_adologala_

Μοναχική Κουρά και Χειροτονία στην Ιερά Μονή Πανορμίτη Σύμης

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 30 / 10 / 2022 , 13:28 από news_room «Ἀγάλλεται ἡ Μονή σου σήμερον, Μιχαήλ ὦ Πανορμῖτα ἐνθέως…» Ὄντως τό μελώδημα τοῦτο τοῦ Παρακλητικοῦ Κανόνος τοῦ Ἀρχαγγέλου Μιχαήλ τοῦ Πανορμίτου, πεπλήρωται ἔτι ἅπαξ ἐπί τῷ χαροποιῷ γεγονότι τῆς Μοναχικῆς Κουρᾶς ἐχθές τοῦ Μοναχοῦ Παύλου, ἀδελφοῦ πλέον τῆς Ἱερᾶς Ἀρχαγγελικῆς Μονῆς τοῦ Ταξιάρχου Μιχαήλ […]

Υπερψήφιση Αναπτυξιακού Προϋπολογισμού 2021 – Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 21 / 12 / 2020 , 17:27 από news_room H Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου  ενημερώνει ότι  στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  στις 17 Δεκεμβρίου 2020 υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο αναπτυξιακός προϋπολογισμός 2021.