22 °C Athens, GR
01/10/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία Διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στο Σύδνεϋ Οι «Θερμοπύλες» του Έβρου 15 ερωτήσεις & απαντήσεις για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Ολοένα και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στον πόλεμο συμμοριών στη Σουηδία Η ανάπλαση από τον δήμο Αθηναίων του πάρκου στα Κουντουριώτικα Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Βουδαπέστη Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την Δήμαρχο Πεντέλης Μητρόπoπολη Καστορίας: Έναρξη Νεανικών δραστηριοτήτων Η Honda παρουσιάζει τον πρώτο της κινητήρα V8 – τη νέα Honda Marine BF350 στο Boat Show της Γένοβας Ομαδική αγωγή κατά του γαλλικού κράτους και του «συστημικού ρατσισμού»

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αποδήμων Κυπρίων στην Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) στην Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 22 / 8 / 2023 , 16:40 από news_room

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) στην Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της ΝΕΠΟΜΑΚ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της οργάνωσης κ. Christos Tuton, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων Διασποράς.

Kαλωσορίζοντας την αντιπροσωπία, η Πρόεδρος της Bουλής τόνισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι νέοι της διασποράς ως «πρεσβευτές» της Κύπρου στα κράτη που ζουν και δραστηριοποιούνται, για την προάσπιση των δικαίων και συμφερόντων της ιδιαίτερης τους πατρίδας.

Καταδικάζοντας τις νέες προκλήσεις του τουρκικού κατοχικού στρατού εντός της νεκρής ζώνης κοντά στο χωριό Πύλα, η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι τέτοιες παράνομες ενέργειες υπονομεύουν τις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου και τόνισε την ανάγκη για επανέναρξη των συνομιλιών, προς επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η ενθάρρυνση και μεγαλύτερη συμμετοχή των νέων στα κοινά και ειδικότερα στην πολιτική ζωή, ως απαραίτητο συστατικό της δημοκρατίας, αποτελεί προτεραιότητα για την ίδια και το Σώμα, μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες και δράσεις. Πρέπει να δίδεται χώρος στους νέους και να ακούγεται η φωνή τους, τόνισε. Προς τούτο, επισήμανε η κ. Δημητρίου, είναι αναγκαία η ορθή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η προστασία όλων και δη των γυναικών και των νέων από το τοξικό περιβάλλον της ρητορικής μίσους.

Η Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στο πολιτειακό σύστημα της Κυπριακής Δημοκρατίας και στον ρόλο, τις αρμοδιότητες και το έργο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Σημείωσε, τέλος, τις πρωτοβουλίες και δράσεις που αναπτύσσει το Σώμα στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και για σκοπούς καλύτερης κατανόησης από την κοινωνία του έργου της Βουλής, κάνοντας ειδική αναφορά στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης φοιτητών στη Βουλή των Αντιπρόσωπων.

Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία η Πρόεδρος της Βουλής απάντησε σε ερωτήσεις των μελών της αντιπροσωπίας.

Σχετικά Άρθρα

Magnisias_Xristodoulos_eidiseis_nea_enimerosi_ellada

Την Ι.Μ. Λαρίσης θα επισκεφθεί ο Επίσκοπος Μαγνησίας Χριστόδουλος – Το πρόγραμμα του

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 8 / 2 / 2022 , 8:40 από news_room Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου είναι στην ευχάριστη θέση να αναγγείλει την άφιξη του Επισκόπου Μαγνησίας κ. Χριστοδούλου στη Λάρισα. Ο κ. Χριστόδουλος, βοηθός Επίσκοπος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, έλαβε τον πρώτο και τον δεύτερο βαθμό […]

Η εορτή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη στους Αγίους Τόπους

Η εορτή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη στους Αγίους Τόπους

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 18 / 3 / 2023 , 18:22 από news_room Τήν Παρασκευήν, 4ην/17ην Μαρτίου 2023, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ μνήμη τοῦ ὁσίου Πατρός ἡμῶν Γερασίμου τοῦ Ἰορδανίτου εἰς τήν ἱεράν αὐτοῦ Μονήν, τήν κειμένην εἰς τήν Δυτικήν Ὄχθην τοῦ Ἰορδάνου ποταμοῦ πρό τῶν ἐκβολῶν αὐτοῦ εἰς τήν Νεκράν […]

Pin It on Pinterest