22 °C Athens, GR
26/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εκατομμύρια Ευρώ στο λαβύρινθο των Περιφερειών Το Γενέθλιο της Θεοτόκου στη πόλη Μπετζάλλα Παρασημοφόρηση του νέου Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα από τον Πατριάρχη Θεόφιλο Οικουμενικός Πατριάρχης: Το αξίωμα του κληρικού είναι κατάθεση ψυχής και απαιτεί θυσία και αυτοπροσφορά Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην παρουσίαση του Βιβλίου «Ο π. Πολύκαρπος Επίσκοπος Τανάγρας» Συνεχίστηκαν για 2η μέρα οι εργασίες της 12ης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Η ITA Airways συναντά τους Συνεργάτες της στην Αθήνα Ανακήρυξη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου σε Προστάτη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Τη Μάλαγα της Ισπανίας επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

Επίσκοπος Μεσαορίας: «Όσοι ζουν την πληρότητα του Κυρίου τίποτα το αναγκαίο δεν τους στερείται»

Επίσκοπος Μεσαορίας: «Όσοι ζουν την πληρότητα του Κυρίου τίποτα το αναγκαίο δεν τους στερείται»

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 2 / 8 / 2023 , 17:44 από news_room

Την Η΄ Κυριακή Ματθαίου, 30 Ιουλίου 2023, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος λειτούργησε και κήρυξε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Έγκωμης, πλαισιωμένος από τον π. Ιωάννη Κυπριανού και π. Αχιλλέα Κωνσταντινίδη, καθώς και τον Διάκονο π. Ανδρέα Ματέι.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής, ο Δήμαρχος Έγκωμης κ. Ζαχαρίας Κυριάκου, εκπρόσωποι των Συνδέσμων Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, της Εθνικής Φρουράς και άλλων οργανωμένων συνόλων.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου ο Θεοφιλέστατος ερμήνευσε την ευαγγελική περικοπή του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων. Διδασκόμαστε ότι ως ψυχοσωματικές οντότητες έχουμε ανάγκη τόσο της πνευματικής τροφής όσο και της υλικής τροφής. Παράλληλα, παρατηρούμε ότι ο πολλαπλασιασμός των άρτων και ο θαυματουργικός χορτασμός του πλήθους έγιναν μετά το κήρυγμα του Κυρίου, σύμφωνα με τον κυριακό λόγο: «ζητεῖτε δὲ πρῶτον τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ καὶ τὴν δικαιοσύνην αὐτοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν» (Ματθ. στ΄ 33). Ο Επίσκοπος Μεσαορίας αναφέρθηκε και στον αρχαίο ύμνο της Εκκλησίας, ο οποίος συνοψίζει το νόημα της σημερινής περικοπής: «πλούσιοι ἐπτώχευσαν καὶ ἐπείνασαν, οἱ δὲ ἐκζητοῦντες τὸν Κύριον οὐκ ἐλαττωθήσονται παντὸς ἀγαθοῦ» (Ψαλμ. λγ΄ 11). Όσοι ζουν την πληρότητα του Κυρίου τίποτα το αναγκαίο δεν τους στερείται.

Επίσης, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Εθνάρχου Μακαρίου και στο σπουδαίο παράδειγμα θυσίας που μάς προσφέρουν οι τρεις αγωνιστές της ΕΟΚΑ. Μέσα από αυτά τα πρότυπα πατριωτισμού και αφοσίωσης στην αποστολή τους, αντλούμε δύναμη και έμπνευση ώστε να ζούμε κάθε ώρα και στιγμή με αξιοπρέπεια και ενότητα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το Μνημόσυνο του Εθνάρχου Μακαρίου Γ΄ και πρώτου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, των αγωνιστών της ΕΟΚΑ που απαγχονίστηκαν από τους Άγγλους αποικιοκράτες, Ανδρέα Ζάκου, Ιάκωβου Πατάτσου και Χαρίλαου Μιχαήλ, των οποίων η μέρα μνήμης είναι στις 9 Αυγούστου, αλλά και του προσφάτως εκλιπόντος Θάσου Σοφοκλέους, πρώην Προέδρου του Συνδέσμου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο κ. Νίκος Νουρής.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος τέλεσε Τρισάγιο στα Φυλακισμένα Μνήματα και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου.

Κείμενο: Διακόνου Ανδρέα Ματέι

Φωτογραφίες: Ιωάννη Κουππάρη

Σχετικά Άρθρα

σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στα γραφεία της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη στα γραφεία της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 18 / 6 / 2021 , 23:18 από news_room Με ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου στα Ιωάννινα ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή. Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού έγινε συζήτηση για τον πρωτογενή τομέα, τις οδικές αρτηρίες, τα αναπτυξιακά έργα στην Ήπειρο και τις επενδύσεις τεχνολογικών […]

Ζάκυνθος: Προφυλακίστηκε ένας 39χρονος για τη δολοφονία της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Την προφυλάκιση ενός 39χρονου, από τους επτά συνολικά συλληφθέντες για τη δολοφονία της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη, τον Ιούνιο του 2020 στον Άγιο Σώστη Ζακύνθου, αποφάσισαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτής και εισαγγελέας. Η απολογία του άρχισε περίπου στις 13:00 του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00. Ανακριτής και εισαγγελέας δεν […]

Pin It on Pinterest