33 °C Athens, GR
17/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Λαμπρός Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ Προφήτης Ηλίας ο δεύτερος Πρόδρομος της παρουσίας Χριστού Ο Γέρων Χαλκηδόνος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, στους εορτασμούς για την επέτειο του εκχριστιανισμού των Ρως του Κιέβου Πατριαρχική Λειτουργία για την εκατονταετηρίδα της Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων Παρουσίαση της νέας Πλατφόρμας ΕΚΦΡΑCY για την Ενίσχυση της Φωνής των Νέων στη Δημοκρατία Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος άνοιξε το Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ Πρώτος εορτασμός της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Η διαταγή “δόθηκε”: «Σκοτώστε τον Μακάριο» Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πέρθης από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Η γιορτή της μουσικής και του χορού στη Βόρεια Εύβοια – Εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο

Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο: «Μη θεωρήσεις ποτέ ότι εσύ θα διαχειριστείς την κρίση του Θεού»

Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Μη θεωρήσεις ποτέ ότι εσύ θα διαχειριστείς την κρίση του Θεού» (4)

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 16 / 8 / 2023 , 9:40 από news_room

«Μη θεωρήσεις ποτέ ότι εσύ θα διαχειριστείς την κρίση του Θεού», συμβούλεψε πατρικά ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος τον Διάκονο κ. Φίλιππο Παπαγιαννόπουλο, κατά την εις Πρεσβύτερον χειροτονία αυτού, η οποία τελέστηκε την Κυριακή, 13 Αυγούστου, στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Παναγίας «Άξιον Εστί», στο Northcote της Μελβούρνης.

Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος χοροστάτησε νωρίτερα στην Ακολουθία του Όρθρου και κατόπιν προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και Κερασούντος κ. Ευμένιο, Αρχιεπισκοπικούς Επιτρόπους Μελβούρνης και Northcote αντιστοίχως, και από κληρικούς των δύο Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών της Βικτώριας. Ανάμεσα στο πολυπληθές εκκλησίασμα βρίσκονταν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, και ο Πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας, κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης. Παρίσταντο, επίσης, συγγενείς και οικείοι του χειροτονούμενου Διακόνου, καθώς και η σύζυγός του, Μαγδαληνή, οι οποίοι κατακλυζόμενοι από συναισθήματα χαράς, συγκίνησης και υπερηφάνειας, είδαν το αγαπημένο τους πρόσωπο να προσέρχεται ταπεινά ενώπιον του Ποιμενάρχου του για να λάβει τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης.

Προς της χειροτονίας, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος απηύθυνε λόγους πνευματικής οικοδομής προς τον χειροτονούμενο, νουθετώντας τον καταρχάς το πολυτιμότατο θησαύρισμα της ιερωσύνης να μην το κρατήσει για τον εαυτό του, αλλά να το καλλιεργήσει και να το επαυξήσει και να το προσφέρει με πολλή αγάπη και θυσιαστικό πνεύμα στο λαό της Εκκλησίας. «Διότι όταν τα χαρίσματα που ο Κύριος μάς δίδει δεν τα θάπτουμε στη γη, δηλαδή μέσα στην αυτάρεσκη διάθεση και τον εγωισμό μας, αλλά τα μοιραζόμαστε με τους αδελφούς μας, τότε ο μισθός μας είναι πολύς εν τοις ουρανοίς», του επισήμανε.

Στη συνέχεια, έμφορτος συγκινήσεως, ο Αρχιεπίσκοπος προέβη σε μια προσωπική εξομολόγηση, μοιραζόμενος με τους πιστούς τα συναισθήματα τα οποία βιώνει κάθε φορά που υποδέχεται ένα νέο μέλος στην ιερατική οικογένεια της Ορθοδόξου Εκκλησίας. «Κάθε φορά που τελώ μια χειροτονία, η καρδιά μου πάλλεται από ιερό δέος μπροστά στο τελεσιουργούμενο μυστήριο», σημείωσε και προσέθεσε: «Κατέχομαι από αγωνία μήπως και δεν φανώ αντάξιος πνευματικός πατέρας και Αρχιεπίσκοπος του νέου κληρικού. Παράλληλα όμως, νιώθω και την τεράστια ευθύνη για τον εισερχόμενο στην ιερωσύνη, εάν τελικώς θα υπηρετήσει την Εκκλησία και τον Θεό αξίως». Ωστόσο, έσπευσε να επισημάνει ότι «ως προς αυτό το τελευταίο, σήμερα είμαι ιδιαιτέρως αναπαυμένος και ήσυχος καθώς τρέφω χρηστές ελπίδες ότι ο αγαπητός σε όλους μας Διάκονος Φίλιππος θα φανεί αντάξιος της κλήσεως αυτής του Χριστού και θα αναδειχθεί καλός και αγαθός οικονόμος των μυστηρίων Του. Και το λέω με παρρησία ενώπιον του Χριστού, διότι μέχρι σήμερα υπηρετεί την Εκκλησία μας με αυταπάρνηση, με σύνεση, με αφοσίωση και κυρίως με υπακοή, σε μια εποχή ανυπακοής και ακαταστασίας, όπου δυστυχώς τα θέσμια της Εκκλησίας μας αμφισβητούνται και επιχειρείται η ανατροπή τους».

Κατακλείοντας, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος επανέλαβε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του νέου Πρεσβυτέρου, ο οποίος εφεξής θα διακονεί στον Αρχιεπισκοπικό Ναό στο Northcote, πλησίον του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερασούντος κ. Ευμενίου. «Αυτό είναι ένα επιπλέον δώρο του Θεού, να έχεις κοντά σου τον πνευματικό και γέροντά σου, ο οποίος σίγουρα θα σε προστατεύει από πολλούς πειρασμούς», τόνισε προς τον π. Φίλιππο, ενώ με την ευκαιρία αυτή ευχαρίστησε δημόσια τον Θεοφιλέστατο κ. Ευμένιο για την πολύτιμη προσφορά του στην τοπική Εκκλησία.

Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Μη θεωρήσεις ποτέ ότι εσύ θα διαχειριστείς την κρίση του Θεού» Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Μη θεωρήσεις ποτέ ότι εσύ θα διαχειριστείς την κρίση του Θεού» Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Μη θεωρήσεις ποτέ ότι εσύ θα διαχειριστείς την κρίση του Θεού» (4) Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Μη θεωρήσεις ποτέ ότι εσύ θα διαχειριστείς την κρίση του Θεού» (4) Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Μη θεωρήσεις ποτέ ότι εσύ θα διαχειριστείς την κρίση του Θεού» (4) Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Μη θεωρήσεις ποτέ ότι εσύ θα διαχειριστείς την κρίση του Θεού» (4) Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Μη θεωρήσεις ποτέ ότι εσύ θα διαχειριστείς την κρίση του Θεού» (4) Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Μη θεωρήσεις ποτέ ότι εσύ θα διαχειριστείς την κρίση του Θεού» (4) Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Μη θεωρήσεις ποτέ ότι εσύ θα διαχειριστείς την κρίση του Θεού» (4)

Σχετικά Άρθρα

Δύο δολοφονίες δημοσιογράφων στην Κολομβία το 2022

Δύο δολοφονίες δημοσιογράφων στην Κολομβία το 2022

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 / 2 / 2023 , 8:48 από news_room Η βία εναντίον δημοσιογράφων αυξήθηκε το 2022 στην Κολομβία, όπου δυο ρεπόρτερ δολοφονήθηκαν και πάνω από 200 έγιναν στόχοι απειλών, καταγράφει η ετήσια έκθεση του Ιδρύματος για την Ελευθερία του Τύπου (Fundación para la Libertad de Prensa, FLIP), που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Πέμπτη. […]

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δρ Αδάμος Αδάμου δέχθηκε τη νέα Πρέσβη της Ιαπωνίας Izumi Seki

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 14 / 4 / 2021 , 13:10 από news_room Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δρ Αδάμος Αδάμου δέχθηκε τη νέα Πρέσβη της Ιαπωνίας Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δρ Αδάμος Αδάμου, δέχθηκε σήμερα τη νέα Πρέσβη της Ιαπωνίας στη Λευκωσία, κα Izumi Seki. Καλωσορίζοντας την Πρέβη, o δρ Αδάμου αναφέρθηκε στις […]