24 °C Athens, GR
24/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας δέχθηκε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής ο Αμερικής Ελπιδοφόρος Ο Ελληνορθόδοξος Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας γιορτάζει τα 100 χρόνια στην κοινότητα Charlotte Άφιξη του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων Νικήτα στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας Αγιασμός για την έναρξη της νέας Δικαστικής Χρονιάς στη Καστοριά Πειραιώς Σεραφείμ: Ο ΛΟΑΤΚΙ-σμός είναι μια σύγχρονη λυδία λίθος για την υποταγή στην «προοδευτική» παγκόσμια τάξη Η εορτή των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στους Αγίους Τόπους Ο επικεφαλής της Κοπτικής Εκκλησίας στη Μεγάλη Βρετανία στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Αρχιεπισκοπικός Αγιασμός στον Άρειο Πάγο για την έναρξη της νέας Δικαστικής χρονιάς Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη – Γενικού Γραμματέα των ΗΕ στη Νέα Υόρκη – Οι δηλώσεις του Προέδρου Κρεμλίνο: Αναπόφευκτη η αύξηση των εντάσεων ανάμεσα στο Κίεβο και τους Ευρωπαίους συμμάχους του

Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο: «Μη θεωρήσεις ποτέ ότι εσύ θα διαχειριστείς την κρίση του Θεού»

Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Μη θεωρήσεις ποτέ ότι εσύ θα διαχειριστείς την κρίση του Θεού» (4)

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 16 / 8 / 2023 , 9:40 από news_room

«Μη θεωρήσεις ποτέ ότι εσύ θα διαχειριστείς την κρίση του Θεού», συμβούλεψε πατρικά ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος τον Διάκονο κ. Φίλιππο Παπαγιαννόπουλο, κατά την εις Πρεσβύτερον χειροτονία αυτού, η οποία τελέστηκε την Κυριακή, 13 Αυγούστου, στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Παναγίας «Άξιον Εστί», στο Northcote της Μελβούρνης.

Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος χοροστάτησε νωρίτερα στην Ακολουθία του Όρθρου και κατόπιν προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και Κερασούντος κ. Ευμένιο, Αρχιεπισκοπικούς Επιτρόπους Μελβούρνης και Northcote αντιστοίχως, και από κληρικούς των δύο Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών της Βικτώριας. Ανάμεσα στο πολυπληθές εκκλησίασμα βρίσκονταν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, και ο Πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας, κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης. Παρίσταντο, επίσης, συγγενείς και οικείοι του χειροτονούμενου Διακόνου, καθώς και η σύζυγός του, Μαγδαληνή, οι οποίοι κατακλυζόμενοι από συναισθήματα χαράς, συγκίνησης και υπερηφάνειας, είδαν το αγαπημένο τους πρόσωπο να προσέρχεται ταπεινά ενώπιον του Ποιμενάρχου του για να λάβει τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης.

Προς της χειροτονίας, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος απηύθυνε λόγους πνευματικής οικοδομής προς τον χειροτονούμενο, νουθετώντας τον καταρχάς το πολυτιμότατο θησαύρισμα της ιερωσύνης να μην το κρατήσει για τον εαυτό του, αλλά να το καλλιεργήσει και να το επαυξήσει και να το προσφέρει με πολλή αγάπη και θυσιαστικό πνεύμα στο λαό της Εκκλησίας. «Διότι όταν τα χαρίσματα που ο Κύριος μάς δίδει δεν τα θάπτουμε στη γη, δηλαδή μέσα στην αυτάρεσκη διάθεση και τον εγωισμό μας, αλλά τα μοιραζόμαστε με τους αδελφούς μας, τότε ο μισθός μας είναι πολύς εν τοις ουρανοίς», του επισήμανε.

Στη συνέχεια, έμφορτος συγκινήσεως, ο Αρχιεπίσκοπος προέβη σε μια προσωπική εξομολόγηση, μοιραζόμενος με τους πιστούς τα συναισθήματα τα οποία βιώνει κάθε φορά που υποδέχεται ένα νέο μέλος στην ιερατική οικογένεια της Ορθοδόξου Εκκλησίας. «Κάθε φορά που τελώ μια χειροτονία, η καρδιά μου πάλλεται από ιερό δέος μπροστά στο τελεσιουργούμενο μυστήριο», σημείωσε και προσέθεσε: «Κατέχομαι από αγωνία μήπως και δεν φανώ αντάξιος πνευματικός πατέρας και Αρχιεπίσκοπος του νέου κληρικού. Παράλληλα όμως, νιώθω και την τεράστια ευθύνη για τον εισερχόμενο στην ιερωσύνη, εάν τελικώς θα υπηρετήσει την Εκκλησία και τον Θεό αξίως». Ωστόσο, έσπευσε να επισημάνει ότι «ως προς αυτό το τελευταίο, σήμερα είμαι ιδιαιτέρως αναπαυμένος και ήσυχος καθώς τρέφω χρηστές ελπίδες ότι ο αγαπητός σε όλους μας Διάκονος Φίλιππος θα φανεί αντάξιος της κλήσεως αυτής του Χριστού και θα αναδειχθεί καλός και αγαθός οικονόμος των μυστηρίων Του. Και το λέω με παρρησία ενώπιον του Χριστού, διότι μέχρι σήμερα υπηρετεί την Εκκλησία μας με αυταπάρνηση, με σύνεση, με αφοσίωση και κυρίως με υπακοή, σε μια εποχή ανυπακοής και ακαταστασίας, όπου δυστυχώς τα θέσμια της Εκκλησίας μας αμφισβητούνται και επιχειρείται η ανατροπή τους».

Κατακλείοντας, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος επανέλαβε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του νέου Πρεσβυτέρου, ο οποίος εφεξής θα διακονεί στον Αρχιεπισκοπικό Ναό στο Northcote, πλησίον του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερασούντος κ. Ευμενίου. «Αυτό είναι ένα επιπλέον δώρο του Θεού, να έχεις κοντά σου τον πνευματικό και γέροντά σου, ο οποίος σίγουρα θα σε προστατεύει από πολλούς πειρασμούς», τόνισε προς τον π. Φίλιππο, ενώ με την ευκαιρία αυτή ευχαρίστησε δημόσια τον Θεοφιλέστατο κ. Ευμένιο για την πολύτιμη προσφορά του στην τοπική Εκκλησία.

Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Μη θεωρήσεις ποτέ ότι εσύ θα διαχειριστείς την κρίση του Θεού» Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Μη θεωρήσεις ποτέ ότι εσύ θα διαχειριστείς την κρίση του Θεού» Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Μη θεωρήσεις ποτέ ότι εσύ θα διαχειριστείς την κρίση του Θεού» (4) Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Μη θεωρήσεις ποτέ ότι εσύ θα διαχειριστείς την κρίση του Θεού» (4) Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Μη θεωρήσεις ποτέ ότι εσύ θα διαχειριστείς την κρίση του Θεού» (4) Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Μη θεωρήσεις ποτέ ότι εσύ θα διαχειριστείς την κρίση του Θεού» (4) Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Μη θεωρήσεις ποτέ ότι εσύ θα διαχειριστείς την κρίση του Θεού» (4) Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Μη θεωρήσεις ποτέ ότι εσύ θα διαχειριστείς την κρίση του Θεού» (4) Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Μη θεωρήσεις ποτέ ότι εσύ θα διαχειριστείς την κρίση του Θεού» (4)

Σχετικά Άρθρα

Περί Οίνου : E-shop – Κτήμα Σκούρα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 19 / 3 / 2021 , 0:12 από news_room Το Κτήμα Σκούρα εμπλούτισε τον ιστότοπό του με τμήμα e-shop, αποκλειστικά για κρασιά παλαιότερων εσοδειών, αυτή τη στιγμή πέντε λευκά και έξι ερυθρά, με χρονιές που ξεπερνούν το ¼ του αιώνα προς τα πίσω. Για το εγχείρημα μιλά ο ίδιος […]

Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος

Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 23 / 12 / 2022 , 16:49 από news_room Σε κλίμα συγκίνησης και πνευματικής χαράς, την Κυριακή προ των Χριστουγέννων 18 Δεκεμβρίου 2022, όπου η Εκκλησία μας τιμά τους Προπάτορες του Χριστού μας, από Αδάμ μέχρι και τον Ιωσήφ τον Μνήστορα, αλλά και τη μνήμη του Αγίου ενδόξου […]

Pin It on Pinterest