23 °C Athens, GR
26/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εκατομμύρια Ευρώ στο λαβύρινθο των Περιφερειών Το Γενέθλιο της Θεοτόκου στη πόλη Μπετζάλλα Παρασημοφόρηση του νέου Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα από τον Πατριάρχη Θεόφιλο Οικουμενικός Πατριάρχης: Το αξίωμα του κληρικού είναι κατάθεση ψυχής και απαιτεί θυσία και αυτοπροσφορά Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην παρουσίαση του Βιβλίου «Ο π. Πολύκαρπος Επίσκοπος Τανάγρας» Συνεχίστηκαν για 2η μέρα οι εργασίες της 12ης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Η ITA Airways συναντά τους Συνεργάτες της στην Αθήνα Ανακήρυξη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου σε Προστάτη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Τη Μάλαγα της Ισπανίας επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

Αμερικανικές κυρώσεις σε δύο ένοπλες παραστρατιωτικές οργανώσεις στη Συρία

Αμερικανικές κυρώσεις σε δύο ένοπλες παραστρατιωτικές οργανώσεις στη Συρία

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 18 / 8 / 2023 , 11:19 από news_room

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε χθες Πέμπτη κυρώσεις σε δυο ένοπλες παραστρατιωτικές οργανώσεις στη Συρία και τρία μέλη των ηγεσιών τους, προσάπτοντάς τους σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών διευκρίνισε πως οι κυρώσεις επιβλήθηκαν στην Ταξιαρχία Σουλεϊμάν Σα, στον ηγέτη της Χουσέιν αλ Τζάσιμ και στον νεότερο αδελφό του Ουάλιντ αλ Τζάσιμ, καθώς και στη Μεραρχία Χάμζα και τον ηγέτη της Σάιφ Μπουλάντ Αμπού Μπακρ για σοβαρές παραβιάσεις σε βάρος κατοίκων της περιοχής Αφρίν, στη βόρεια Συρία.

«Αυτές οι ένοπλες οργανώσεις επέτειναν τα δεινά εξαιτίας του πολυετούς εμφυλίου πολέμου στη βόρεια Συρία και εμπόδισαν την ανάνηψη της περιοχής επιδιδόμενοι σε σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ευάλωτων πληθυσμών», σύμφωνα με το κείμενο.

Η Ταξιαρχία Σουλεϊμάν Σα κατηγορείται για απαγωγές και εκβιάσεις πολιτών της Αφρίν, ιδίως Κούρδων. Κατά την Ουάσιγκτον, κούρδοι πολίτες υπέστησαν «διωγμούς, απαγωγές και άλλες καταχρήσεις» με αποτέλεσμα να «αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ή να καταβάλουν μεγάλα ποσά για την επιστροφή περιουσιών ή συγγενών τους».

Η Μεραρχία Χάμζα, που επίσης δρα στη βόρεια Συρία, κατηγορείται από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών για απαγωγές, υπεξαίρεση περιουσιών και βασανιστήρια.

Αυτή η τελευταία οργάνωση διαθέτει «εγκαταστάσεις κράτησης» στις οποίες φυλακίζει «ανθρώπους που απαγάγει για παρατεταμένες περιόδου» και τα θύματα υφίστανται ιδίως «σεξουαλική κακοποίηση», πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι πόροι που τυχόν διαθέτουν οι δύο οργανώσεις ή οι ηγέτες τους στην αμερικανική δικαιοδοσία θα παγώσουν και κάθε οικονομική δοσοληψία νομικών ή φυσικών προσώπων στις ΗΠΑ μαζί τους θα απαγορευθεί.

Σχετικά Άρθρα

Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου γιά τα 200 χρόνια από το μαρτύριο του Πατριάρχου Γρηγορίου Ε´

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 12 / 4 / 2021 , 18:47 από news_room Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου γιά τα 200 χρόνια από το μαρτύριο του Πατριάρχου Γρηγορίου Ε´ Ακολουθεί Μήνυμα τῆς Α.Θ.Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου διά τά 200 χρόνια ἀπό τοῦ μαρτυρίου τοῦ Προκατόχου του Πατριάρχου Γρηγορίου Ε´ (10 Ἀπριλίου 2021) * * * […]

Η Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 2 / 2021 , 1:47 από news_room Τήν Δευτέραν, 2αν/15ην Φεβρουαρίου 2021, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ ἑορτή τῆς Ὑπαπαντῆς τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ. Κατά τήν ἑορτήν αὐτήν ἡ Ἐκκκλησία ἔχει τήν μνήμην τοῦ γεγονότος ὅτι ὁ ἐκ τῆς Παρθένου κατά σάρκα τεχθείς Κύριος ἡμῶν Ἰησοῦς […]

Pin It on Pinterest