21 °C Athens, GR
27/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Λέρος: Συλλείτουργο και Δοξολογία για την 80η επέτειο βυθίσεως του Αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» Επίσκεψη πληρωμάτων του ΠΝ στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Θεσσαλονίκη: Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό μητροπολίτης και πρωτοσύγκελος για υπεξαίρεση μνημείων από ναό Α’ Συνέδριο Στελεχών Νεότητος Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας «Κουβαλούσε» στο πορτ μπαγκάζ 22 κιλά κάνναβης αλλοδαπός που συνελήφθη Τη δυναμική της συμπόρευσης στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, ανάδειξε η 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση Διάσκεψη για την Κοινή Αγροτική Πολιτική στο Ζάγκρεμπ – Ομιλητής ο βουλευτής Γιαννάκης Γαβριήλ Απαγορευτικό σε νέες παροχές από το οικονομικό επιτελείο 26 Σεπτεμβρίου 1943: Η μάχη της Λέρου και η βύθιση του αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» Εκατομμύρια Ευρώ στο λαβύρινθο των Περιφερειών

O ΥΠΕΣ συναντήθηκε με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας στην Αθήνα

O ΥΠΕΣ συναντήθηκε με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας στην Αθήνα

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 26 / 7 / 2023 , 11:53 από news_room

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου πραγματοποίησε χθες το απόγευμα επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, κατά την οποία συναντήθηκε με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Σοφία Ζαχαράκη.

Η συνάντηση σε πολιτικό επίπεδο έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας σχεδιασμού και διαμόρφωσης ενός νέου ολοκληρωμένου πλαισίου στεγαστικής πολιτικής, με έμφαση στην προσιτή κατοικία, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Κατά τη συνάντηση των δύο Υπουργών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ο Υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την κα Ζαχαράκη για την προθυμία της Ελληνικής Κυβέρνησης να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις σχετικά με θέματα στεγαστικής πολιτικής.

Ενημέρωσε την κα Ζαχαράκη πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό εξέλιξη ο σχεδιασμός και παράλληλα γίνεται αξιολόγηση προτάσεων από εμπλεκόμενους φορείς και πρακτικές άλλων χωρών, με στόχο την τελική διαμόρφωση σχεδίων για αύξηση της προσφοράς οικιστικών μονάδων στην αγορά και την παραχώρησή τους, είτε με προσιτό ενοίκιο είτε με πώλησή τους σε προσιτές τιμές.

Ο κ. Ιωάννου επεσήμανε επίσης πως η Κυβέρνηση προσβλέπει στην αξιοποίηση του υφιστάμενου πλαισίου στεγαστικής πολιτικής και στην ενίσχυσή του με νέα σχέδια, με στόχο να εξασφαλίσει την προσφορά στέγης σε πολίτες που ανήκουν σε χαμηλότερα, αλλά και μεσαία αμειβόμενα στρώματα.

Ο σχεδιασμός του νέου πλαισίου στεγαστικής πολιτικής, πρόσθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών, θα δημιουργεί συνέργειες μέσα από την ενεργοποίηση των φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να καταστεί πιο αποτελεσματική και άμεση η εφαρμογή των σχεδίων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανάφερε πρόσθετα ότι η Κυβέρνηση στοχεύει σε διαμόρφωση μιας ενιαίας στρατηγικής για προσιτή στέγαση, μέσα από την αξιοποίηση σημαντικών αποθεμάτων κρατικής και ιδιωτικής γης.

Από πλευράς της, η κα Ζαχαράκη, αφού καλωσόρισε τον Υπουργό Εσωτερικών στην Αθήνα, τον ενημέρωσε για τα υφιστάμενα στεγαστικά προγράμματα της Ελλάδας. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στα προγράμματα που εκπονεί η Ελληνική Κυβέρνηση και που πρόκειται να εφαρμοστούν στο εγγύς μέλλον. Τέλος, διαβεβαίωσε τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην προσπάθεια της Κύπρου να καταρτίσει ένα νέο πλαίσιο στεγαστικών σχεδίων προσιτής κατοικίας.

Της συνάντησης των δυο Υπουργών προηγήθηκε συνάντηση σε τεχνοκρατικό επίπεδο, όπου έγινε παρουσίαση της πρακτικής εφαρμογής και των τεχνικών παραμέτρων των προγραμμάτων στεγαστικής πολιτικής της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, τόσο σε πολιτικό όσο και σε τεχνοκρατικό επίπεδο, θα συνεχίσει να διατηρεί επαφές με διάφορους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να αξιολογεί προτάσεις και εισηγήσεις για τη στεγαστική πολιτική του κράτους

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου με τον Δήμαρχο των Μουδανιών Προύσας

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Δήμαρχο των Μουδανιών Προύσας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 17 / 12 / 2021 , 13:09 από news_room Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα, Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021, τον Δήμαρχο των Μουδανιών, του Νομού Προύσας, Εντιμ. κ. Hayri Türkyılmaz. Ο Δήμαρχος των Μουδανιών εξέφρασε τις θερμές ευχές του προς τον Παναγιώτατο, το Πατριαρχείο […]

Αναπαύθηκε εν Κυρίω ο Μητροπολίτης Περιστερίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 14 / 8 / 2021 , 20:40 από news_room Η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθειά συγκίνηση αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού ήδη Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Κλήμεντος. Ο μακαριστός Μητροπολίτης Περιστερίου κυρός Κλήμης (κατά κόσμον Δημήτριος Κοτσομύτης) γεννήθηκε στην Αίπεια του Δήμου Καλαμάτας το έτος 1954. Απεφοίτησε […]

Pin It on Pinterest