25 °C Athens, GR
24/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας δέχθηκε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής ο Αμερικής Ελπιδοφόρος Ο Ελληνορθόδοξος Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας γιορτάζει τα 100 χρόνια στην κοινότητα Charlotte Άφιξη του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων Νικήτα στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας Αγιασμός για την έναρξη της νέας Δικαστικής Χρονιάς στη Καστοριά Πειραιώς Σεραφείμ: Ο ΛΟΑΤΚΙ-σμός είναι μια σύγχρονη λυδία λίθος για την υποταγή στην «προοδευτική» παγκόσμια τάξη Η εορτή των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στους Αγίους Τόπους Ο επικεφαλής της Κοπτικής Εκκλησίας στη Μεγάλη Βρετανία στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Αρχιεπισκοπικός Αγιασμός στον Άρειο Πάγο για την έναρξη της νέας Δικαστικής χρονιάς Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη – Γενικού Γραμματέα των ΗΕ στη Νέα Υόρκη – Οι δηλώσεις του Προέδρου Κρεμλίνο: Αναπόφευκτη η αύξηση των εντάσεων ανάμεσα στο Κίεβο και τους Ευρωπαίους συμμάχους του

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 20 / 7 / 2023 , 10:14 από news_room

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέστη σήμερα 20 Ιουλίου 2023 στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες κατά την τουρκική εισβολή, και κατέθεσε στεφάνι στους τάφους των ηρώων.

Στη συνέχεια, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η σημερινή μέρα είναι «μέρα τιμής, ημέρα περισυλλογής. Εκείνο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να υποσχεθούμε σε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν για την Κυπριακή Δημοκρατία, για την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας ότι, θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε να ανατρέψουμε την ανώμαλη παρούσα κατάσταση πραγμάτων, να δώσουμε, δηλαδή, νόημα στη θυσία τους μέσα από την επανένωση της πατρίδας μας.

Παρά τις δυσκολίες, παρά τις προκλήσεις, τα προβλήματα, είμαστε εδώ και πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σπάσουμε το αδιέξοδο και να επαναρχίσουν ουσιαστικές συνομιλίες από εκεί που διακόπηκαν το καλοκαίρι του 2017.

Και θεωρώ ότι η ανάληψη πρωτοβουλίας από μέρους της δικής μας πλευράς αναγνωρίζεται από πλευράς της διεθνούς κοινότητας, έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ειδικότερα από κράτη μέλη της ΕΕ, και ελπίζουμε σύντομα να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα».

Ερωτηθείς αν, λαμβάνοντας υπόψη και τη ρητορική της τουρκικής πλευράς, μπορούν να υπάρξουν οι συνθήκες για επιστροφή στον διάλογο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «άκουσα και χθες βράδυ τις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη, να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε σήμερα κατά τη διάρκεια της παρουσίας εδώ του κ. Ερντογάν.

Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν επιθυμώ, δεν βλέπω την όποια προστιθέμενη αξία να εμπλακώ σε ένα δημόσιο διάλογο κατηγοριών, κριτικής και πολλών άλλων που μπορεί να ικανοποιούν τα ‘αυτιά’ κάποιων δημόσια, αλλά δεν προσφέρουν τίποτα στον βασικό στόχο που είναι το πώς τιμούμε τη θυσία όλων αυτών των ανθρώπων, ανατρέποντας την παρούσα κατάσταση πραγμάτων.

Άρα, σίγουρα η ρητορική έχει τη δική της σημασία, δεν την υποβαθμίζω σε καμία απολύτως περίπτωση, αλλά το Κυπριακό θα λυθεί μέσα από τις διαπραγματεύσεις. Και εκεί εστιάζεται η δική μας προσοχή».

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας O Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας O Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας

Σχετικά Άρθρα

Μνήμη του Αγίου Επιφανίου Κύπρου – 12 Μαΐου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 12 / 5 / 2021 , 5:44 από news_room Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Πατρός ημών Επιφανίου Κύπρου. Ο Άγιος Επιφάνιος γεννήθηκε γύρω στο 315 μ.Χ. στην Παλαιστίνη. Αναδείχθηκε σε σπουδαίο εκπρόσωπο του Ορθόδοξου μοναχισμού και έγινε ηγούμενος μεγάλης αδελφότητας μοναχών. Σύμφωνα με μια μαρτυρία, […]

Η αμερικανική δικαιοσύνη επικύρωσε την αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων

Η αμερικανική δικαιοσύνη επικύρωσε την αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 14 / 11 / 2021 , 2:04 από news_room Αμερικανικό ομοσπονδιακό εφετείο επικύρωσε χθες την αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους εργαζομένους σε μεγάλες επιχειρήσεις, μέτρου που προωθούσε η κυβέρνηση Μπάιντεν. Οι τρεις εφέτες της Νέας Ορλεάνης έκριναν ότι η υποχρέωση εμβολιασμού «υπερβαίνει κατά πολύ» τις αρμοδιότητες της […]

Pin It on Pinterest