23 °C Athens, GR
26/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εκατομμύρια Ευρώ στο λαβύρινθο των Περιφερειών Το Γενέθλιο της Θεοτόκου στη πόλη Μπετζάλλα Παρασημοφόρηση του νέου Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα από τον Πατριάρχη Θεόφιλο Οικουμενικός Πατριάρχης: Το αξίωμα του κληρικού είναι κατάθεση ψυχής και απαιτεί θυσία και αυτοπροσφορά Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην παρουσίαση του Βιβλίου «Ο π. Πολύκαρπος Επίσκοπος Τανάγρας» Συνεχίστηκαν για 2η μέρα οι εργασίες της 12ης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Η ITA Airways συναντά τους Συνεργάτες της στην Αθήνα Ανακήρυξη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου σε Προστάτη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Τη Μάλαγα της Ισπανίας επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

Το ΚΠΙΣΝ δίνει χώρο στους νέους – Μία ομάδα 20 νέων συστήνεται στο κοινό στις 20 Ιουλίου

Το ΚΠΙΣΝ δίνει χώρο στους νέους - Μία ομάδα 20 νέων συστήνεται στο κοινό στις 20 Ιουλίου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 7 / 2023 , 18:26 από news_room

Το ΚΠΙΣΝ δίνει χώρο στους νέους – Μία ομάδα 20 νέων συστήνεται στο κοινό στις 20 Ιουλίου

ΚΠΙΣΝ | Το SNFCC Youth Council είναι μία νεοσύστατη δημιουργική ομάδα 20 νέων, από 18 έως 25 ετών, που είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια ενός ανεξάρτητου προγράμματος εκδηλώσεων το οποίο εντάσσεται στον ετήσιο προγραμματισμό του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Στόχος της δημιουργίας του είναι η έμπρακτη υποστήριξη της ενασχόλησης των νέων ατόμων με τον σχεδιασμό και την παραγωγή εκδηλώσεων που τα αφορούν άμεσα και τα εκφράζουν, ενώ, παράλληλα, βρίσκονται σε ανοιχτό διάλογο με τα ενδιαφέροντα και τους προβληματισμούς της γενιάς τους.

Το SNFCC Youth Council δημιουργήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης του ΚΠΙΣΝ. Ελήφθησαν περισσότερες από 200 αιτήσεις και, μέσα από διαδικασία συνεντεύξεων, προέκυψε η τελική ομάδα, η οποία αποτελείται από 13 κορίτσια και 7 αγόρια. Μέσα από την σύνθεση της ομάδας του SNFCC Youth Council, αποτυπώνεται ένας από τους σημαντικότερους άξονες της λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ, η συμπερίληψη, με τη συμμετοχή ατόμων από διαφορετικό υπόβαθρο και με ένα πολυσυλλεκτικό πεδίο ενδιαφερόντων.

To SNFCC Youth Council δημιουργήθηκε και οργανώνει τις δράσεις του χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ακολουθεί το Μανιφέστο, το οποίο συντάχθηκε συλλογικά από τα μέλη της ομάδας:

«Το SNFCC Youth Council είναι μια πρωτοβουλία του ΚΠΙΣΝ, με στόχο να δώσει φωνή και χώρο σε νέα άτομα για να δημιουργήσουν τη δική τους ανοιχτή κοινότητα στον αστικό ιστό της Αθήνας. Διατηρώντας τη ρευστότητα της ταυτότητας και της έκφρασής μας – επιδιώκουμε να μετατρέψουμε τους ιδεοκαταιγισμούς σε δράσεις πολιτισμού, με κύριους άξονες τη συμπερίληψη, την προσβασιμότητα και τη συμμετοχικότητα. Στόχος μας είναι όχι μόνο να αποτελέσουμε κομμάτι των όσων συμβαίνουν στην πόλη, αλλά να συμμετέχουμε ενεργά στη διαμόρφωσή τους, κινητοποιώντας συζητήσεις και θέτοντας ερωτήματα γύρω από τις υπάρχουσες κοινωνικές νόρμες.»

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου στις 20.00, το SNFCC Youth Council συστήνεται στο κοινό με το GENesis Party, που θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ, με τη συμμετοχή νέων δημιουργών της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Το kick-off party θα ανοίξει με ένα DJ set η Matina Sous Peau, ενώ θα ακολουθήσουν οι groovy Cosmonuts. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τους The Steams και τον psychedelic/rock ήχο τους. Παράλληλα, θα υπάρχει χρόνος για γνωριμία και συζήτηση με τα μέλη της ομάδας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ snfcc.org/SNFCCYouthCouncil καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης @snfccyouth και @SNFCC.

Πηγή: Adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Μaria João Pires Festival Strings Lucerne - Μια βραδιά αποκλειστικά με έργα Beethoven στο Μέγαρο Μουσικής

Μaria João Pires Festival Strings Lucerne – Μια βραδιά αποκλειστικά με έργα Μπετόβεν στο Μέγαρο Μουσικής

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 14 / 2 / 2023 , 12:22 από news_room Μaria João Pires Festival Strings Lucerne – Μια βραδιά αποκλειστικά με έργα Μπετόβεν στο Μέγαρο Μουσικής Η θρυλική πιανίστα στο Τρίτο κοντσέρτο, και το διακεκριμένο ελβετικό σύνολο στην Τρίτη συμφωνία Καλλιτεχνική διεύθυνση, εξάρχων | Daniel Dodds Σάββατο 18 Φεβρουαρίου […]

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού της Ισπανίας

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού της Ισπανίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 5 / 4 / 2023 , 9:11 από news_room Η Ισπανία θα αναλάβει πρωτοβουλία για να επαναρχίσει ο διάλογος για το Κυπριακό, επισήμανε χθές το απόγευμα 4 Απριλίου 2023 ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας κ. Pedro Sánchez, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο […]

Pin It on Pinterest