30 °C Athens, GR
25/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Διάγγελμα Μπάιντεν: Η σκυτάλη σε νεότερες φωνές, για να σωθεί η Δημοκρατία Το εναλλακτικό μάθημα στη θέση των Θρησκευτικών Δεξίωση για την 50η επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ΗΠΑ: «Βέβαιος» ο Νετανιάχου ότι οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς θα πετύχουν Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος Mνημοσυνο στον Προκάτοχο του Πατριάρχη Παρθένιο τον Γ’ τέλεσε ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος Χειροθεσία Αρχιμανδρίτη από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στον Άγιο Γεώργιο Port Pirie Καλοκαιρινή απόδραση των κατασκηνωτριών της «Γαλιλαίας» της Εκκλησίας των Σερρών Σταύρος Καλαφάτης: «Αντλούμε παράδειγμα από εκείνους που πάλεψαν και πήγαν την Ελλάδα πιο ψηλά»

Το βίαιο έγκλημα αυξάνεται στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ

Το βίαιο έγκλημα αυξάνεται στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ - Η Ουάσινγκτον αναζητά λύσεις καθώς το Κογκρέσο παρακολουθεί στενά

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 30 / 7 / 2023 , 0:43 από news_room

Το βίαιο έγκλημα αυξάνεται στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ – Η Ουάσινγκτον αναζητά λύσεις καθώς το Κογκρέσο παρακολουθεί στενά

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ | Η φωνή της Πάμελα Σμιθ ανέβηκε και έτρεμε σαν ιεροκήρυκας στη μέση της ομιλίας, καθώς θυμήθηκε την ταραγμένη παιδική της ηλικία και πώς την βοήθησε να προετοιμαστεί για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ως η νέα αρχηγός της αστυνομίας στην πρωτεύουσα της χώρας.

«Στέκομαι μπροστά σας ως ένα παιδί που δεν είχε ελπίδες, που δεν είχε όνειρα – ήταν πολύ πιο πέρα ​​από τα χέρια μου. Αλλά πιστεύω ότι όλα είναι πιθανά», είπε στην εισαγωγική της συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, σε ρυθμούς που ακονίζονται από χρόνια ως χειροτονημένος Βαπτιστής διάκονος. «Πιστεύω ότι φέρνω μια νέα προοπτική, ένα διαφορετικό είδος ενέργειας, ένα διαφορετικό επίπεδο πάθους σε αυτό που πρόκειται να κάνω».

Το βίαιο έγκλημα αυξάνεται στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ - Η Ουάσινγκτον αναζητά λύσεις καθώς το Κογκρέσο παρακολουθεί στενά
Η Πάμελα Σμίθ Αρχηγός του Μητροπολιτικού Αστυνομικού Τμήματος

Ο Σμιθ αναλαμβάνει τη δουλειά σε μια επισφαλή στιγμή.

Το βίαιο έγκλημα αυξάνεται κατακόρυφα, τροφοδοτούμενο από περισσότερες ανθρωποκτονίες και ληστείες αυτοκινήτων. Η δήμαρχος της Περιφέρειας της Κολούμπια, Μιούριελ Μπάουζερ, και το Συμβούλιο της Ουάσινγκτον έχουν, κατά καιρούς, διαφωνίες σχετικά με τη νομοθεσία για το έγκλημα. Στο Καπιτώλιο, η Βουλή υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών άρχισε να παραθέτει τα στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα της πόλης, ενώ επανεξετάζει επιθετικά τους τοπικούς νόμους για τη δημόσια ασφάλεια.

Στις 24 Ιουλίου, το Μεξικανικό Προξενείο δημοσίευσε ένα tweet καλώντας τους υπηκόους του να «λάβουν προφυλάξεις» στην πόλη λόγω «μιας σημαντικής αύξησης της εγκληματικότητας σε περιοχές που προηγουμένως θεωρούνταν ασφαλείς».

Η Σμιθ, 55 ετών, γίνεται τώρα ένα από τα δημόσια πρόσωπα αυτού του μακροχρόνιου αγώνα ακόμη και πριν το Συμβούλιο ψηφίσει για την υποψηφιότητά της ως επικεφαλής. Φέρνει μια εμπνευσμένη ιστορία στο νέο της ρόλο που ηγείται του Μητροπολιτικού Αστυνομικού Τμήματος. Μεγαλωμένη στο Pine Bluff του Αρκάνσας, από μια ανύπαντρη μητέρα που πάλεψε με την κατάχρηση ουσιών, η Smith και τα αδέρφια της απομακρύνθηκαν κάποια στιγμή από το σπίτι τους και πέρασαν χρόνο σε ανάδοχη φροντίδα. Η Smith αναδείχθηκε σταρ του στίβου και συνέχισε μια 24χρονη καριέρα στην Αστυνομία του Πάρκου των ΗΠΑ, όπου υπηρέτησε ως η πρώτη μαύρη γυναίκα αρχηγός του πρακτορείου προτού συνταξιοδοτηθεί το 2022 για να αναλάβει μια ανώτερη ηγετική θέση στο MPD.

Οι αρχές επιβολής του νόμου και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι επισημαίνουν επανειλημμένα ότι ο συνολικός αριθμός της εγκληματικότητας στην Ουάσιγκτον έχει παραμείνει σχετικά σταθερός. Αλλά τα εγκλήματα που έχουν αυξηθεί περισσότερο — δολοφονίες και ληστείες αυτοκινήτων — είναι αυτά που είναι πιο πιθανό να βλάψουν την εμπιστοσύνη του κοινού.

«Τα πιο τρομακτικά εγκλήματα αυξάνονται και ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει με άλλα εγκλήματα, αυτό θα τροφοδοτήσει τη συνολική αντίληψη», δήλωσε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Μάθιου Γκρέιβς.

Το γραφείο του Γκρέιβς διώκει τα περισσότερα κακουργήματα στην Ουάσιγκτον, σε μια μοναδική διευθέτηση λόγω της ιδιότητας της περιοχής ως μη κρατικού. Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της πόλης διώκει πλημμελήματα και εγκλήματα ανηλίκων, τα οποία είναι επίσης σε έξαρση.

Αυτή η περίπλοκη δυναμική μεταξύ δύο ξεχωριστών ομάδων εισαγγελέων, της αστυνομίας της πόλης, της διοίκησης του Bowser και του Συμβουλίου έχει δοκιμαστεί δημοσίως, καθώς ο αριθμός των εγκλημάτων παρέμεινε υψηλός — όλα αυτά με το Κογκρέσο να δείχνει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις υποθέσεις της περιοχής. Η δημόσια ασφάλεια ήταν πρωταρχικό θέμα συζήτησης πέρυσι, όταν ο Μπόουζερ, 50 ετών, έθεσε με επιτυχία υποψηφιότητα για τρίτη θητεία. Έχει περάσει αυτή τη θητεία σε αγώνα τόσο με το Συμβούλιο όσο και με την Επιτροπή Εποπτείας και Λογοδοσίας της Βουλής σχετικά με τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης του εγκλήματος.

Ο Ιούλιος ήταν ένας ιδιαίτερα αιματηρός μήνας, με 22 ανθρωποκτονίες από την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένων δολοφονιών στις πανεπιστημιουπόλεις τόσο των πανεπιστημίων Howard όσο και των Καθολικών. Στα θύματα περιλαμβάνεται ένας Αφγανός που επέζησε από χρόνια εργασίας ως μεταφραστής για τον αμερικανικό στρατό στο Αφγανιστάν για να δολοφονηθεί στην Αμερική ενώ οδηγούσε για το Lyft. Εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, πυροβολήθηκαν σε ένα πάρτι στις 4 Ιουλίου, όταν ένας δράστης με ένα SUV άνοιξε πυρ εναντίον του πλήθους. Ένα 12χρονο κορίτσι παραμένει στο νοσοκομείο αφού πυροβολήθηκε στην πλάτη το βράδυ της Τρίτης από σφαίρα που διαπέρασε τους τοίχους του σπιτιού της.

Αν και το τοπικό ποσοστό δολοφονιών είναι πολύ χαμηλότερο από τα επίπεδα της δεκαετίας του 1980 και των αρχών της δεκαετίας του 1990, όταν η Ουάσιγκτον ηγούνταν τακτικά στη χώρα σε δολοφονίες κατά κεφαλήν, έχει ανέβει σταθερά τα τελευταία χρόνια. Το 2022, σημειώθηκε μείωση περίπου 10% στις ανθρωποκτονίες, αλλά τώρα, οι ανθρωποκτονίες έχουν αυξηθεί κατά 15 τοις εκατό σε σύγκριση με αυτήν την περίοδο πριν από ένα χρόνο και η πόλη βρίσκεται σε ρυθμό για να ξεπεράσει τις 200 για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Η αστυνομία ανέφερε επίσης 140 περιστατικά κλοπής αυτοκινήτων τον Ιούνιο – το υψηλότερο μηνιαίο σύνολο σε περισσότερα από πέντε χρόνια.

Το έγκλημα στην Ουάσιγκτον είναι πλέον ένα εθνικό θέμα στο Κογκρέσο. Την άνοιξη, ο Bowser και τα μέλη του Συμβουλίου κλήθηκαν ενώπιον της Επιτροπής Εποπτείας και Λογοδοσίας της Βουλής για μια έντονη συνεδρίαση σχετικά με τα ποσοστά τοπικού εγκλήματος.

Το Κογκρέσο ψήφισε την πλήρη ανατροπή της συνολικής επανεγγραφής του ποινικού κώδικα της περιοχής από το Συμβούλιο. Η Bowser πιάστηκε στη μέση της διαμάχης. Είχε ασκήσει βέτο στην αναθεώρηση, λέγοντας ότι η μείωση των ανώτατων ποινών για ορισμένα βίαια εγκλήματα «έστειλε λάθος μήνυμα», αλλά παρακάμφθηκε από το Συμβούλιο.

Η δήμαρχος αντιτίθεται στην παρέμβαση του Κογκρέσου στις τοπικές υποθέσεις ως μέρος της μακροχρόνιας ώθησης της Ουάσιγκτον για την πολιτεία, αλλά το αρχικό της βέτο αναφέρθηκε συχνά από Ρεπουμπλικανούς νομοθέτες ως απόδειξη ότι η επανεγγραφή ήταν ήπια για το έγκλημα. Σε μια αμηχανία για την βαριά δημοκρατική πόλη, η κίνηση για την ακύρωση της αναθεώρησης του ποινικού κώδικα έλαβε υποστήριξη από δεκάδες Δημοκρατικούς του Κογκρέσου και υπεγράφη σε νόμο από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Το βίαιο έγκλημα αυξάνεται στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ - Η Ουάσινγκτον αναζητά λύσεις καθώς το Κογκρέσο παρακολουθεί στενά
Η Δήμαρχος της περιφέρειας της Κολούμπια Muriel Bowsel

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Συμβούλιο, με την υποστήριξη της Bowser, ψήφισε νομοθεσία έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια ασφάλεια που προορίζεται να χρησιμεύσει ως προσωρινή λύση. Το νομοσχέδιο καθιστά κακούργημα την πυροδότηση όπλου δημοσίως και διευκολύνει τους δικαστές, σε περιπτώσεις όπου άτομα κατηγορούνται για βίαιο έγκλημα, να τους κρατούν πριν από τη δίκη. Ως νομοσχέδιο έκτακτης ανάγκης, οι αλλαγές θα διαρκέσουν μόνο 90 ​​ημέρες και δεν θα υπόκεινται σε έλεγχο του Κογκρέσου. Τα σχέδια να καταστήσουν τις αλλαγές μόνιμες το φθινόπωρο θα τεθούν υπό έλεγχο από τους νομοθέτες.

«Δεν είναι μυστικό… για το κοινό ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αυτή τη στιγμή», είπε η Μπρουκ Πίντο, μέλος του Συμβουλίου του DC που ήταν αρχιτέκτονας του νομοσχεδίου. «Όπως σε κάθε έκτακτη ανάγκη, πρέπει να ενεργήσουμε όπως και πρέπει να δράσουμε επειγόντως για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που βλέπουμε».

Ωστόσο, ορισμένοι που πιέζουν για μια αναθεώρηση της ποινικής δικαιοσύνης είπαν ότι οι νομοθέτες της πόλης επανέρχονται σε πολιτικές μαζικής φυλάκισης που εδώ και πολύ καιρό είχαν απαξιωθεί.

«Είμαστε πολύ πιο πέρα ​​από το να πιστεύουμε ότι μπορούμε απλώς να φυλακίσουμε περισσότερους ανθρώπους», δήλωσε ο Patrice Sulton, εκτελεστικός διευθυντής του DC Justice Lab, ο οποίος βοήθησε στη σύνταξη της αναθεώρησης του ποινικού κώδικα που τώρα ακυρώθηκε. «Νομίζω ότι όλοι όσοι το ψήφισαν γνωρίζουν ότι δεν θα έχει αντίκτυπο».

Το τοπικό παράρτημα της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών ανέφερε σε μια δήλωση στο Twitter ότι το νέο νομοσχέδιο «ανατρέπει ουσιαστικά τη δέουσα διαδικασία – αντιμετωπίζοντας τους ανθρώπους ως ένοχους και κρατώντας τους».

Όλες οι πλευρές επισημαίνουν έναν πρωταρχικό παράγοντα που τροφοδοτεί τη βία: μια πλημμύρα στα πυροβόλα όπλα που εισέρχονται στην Ουάσιγκτον.

Ο Γκρέιβς, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της περιοχής, είπε ότι ο αριθμός των όπλων που χρησιμοποιούνται σε εγκλήματα έχει εκτοξευθεί στα ύψη, μετατρέποντας τις μικροδιαφορές σε θανατηφόρες μάχες. Αυτό περιλαμβάνει ένα νέο κύμα «όπλα-φαντάσματα» – πυροβόλα όπλα που μπορούν να παραγγελθούν σε κιτ και να συναρμολογηθούν στο σπίτι. Άλλα κιτ μπορούν εύκολα να μετατρέψουν ένα ημιαυτόματο όπλο σε αυτόματο, επιτρέποντας τη γρήγορη βολή και γενικά λιγότερο ακριβή ψεκασμό δεκάδων σφαιρών. Το 2018, οι αρχές ανακάλυψαν τρία τέτοια όπλα. το 2022, ο αριθμός ήταν 461.

Ο Γκρέιβς συνέκρινε τα παράνομα όπλα με «έναν ιό» στη γειτονιά.

«Όσο περισσότερος ιός υπάρχει στην κοινότητα, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα αρρωστήσουν», είπε. «Όσο περισσότερα παράνομα πυροβόλα όπλα υπάρχουν στην κοινότητα, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν αυτά τα παράνομα πυροβόλα όπλα».

Πηγή: Associated Press

Σχετικά Άρθρα

Η Ακολουθία των Παθών και η Ακολουθία της Αποκαθήλωσης στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Η Ακολουθία των Παθών και η Ακολουθία της Αποκαθήλωσης στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 23 / 4 / 2022 , 10:34 από news_room Μέ ἰδιαίτερη λαμπρότητα καί βαθειά κατάνυξη τελέσθηκε ἡ Ἀκολουθία τῶν Παθῶν τήν Ἁγία καί Μεγάλη Πέμπτη στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστορίας.  Στήν Ἀκολουθία τοῦ Ὄρθρου ἀπό τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνος και  ἔλαβαν μέρος οἱ ἱερεῖς καί οἱ διάκονοι τοῦ Μητροπολιτικοῦ […]

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιερoψαλτών Ελλάδος

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 22 / 9 / 2021 , 16:18 από news_room Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα, Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιερoψαλτών Ελλάδος Μουσικολ. κ. Κωνσταντίνο Πολίτη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες και τους στόχους της Ομοσπονδίας για την προαγωγή της βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής […]