20 °C Athens, GR
01/10/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία Διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στο Σύδνεϋ Οι «Θερμοπύλες» του Έβρου 15 ερωτήσεις & απαντήσεις για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Ολοένα και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στον πόλεμο συμμοριών στη Σουηδία Η ανάπλαση από τον δήμο Αθηναίων του πάρκου στα Κουντουριώτικα Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Βουδαπέστη Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την Δήμαρχο Πεντέλης Μητρόπoπολη Καστορίας: Έναρξη Νεανικών δραστηριοτήτων Η Honda παρουσιάζει τον πρώτο της κινητήρα V8 – τη νέα Honda Marine BF350 στο Boat Show της Γένοβας Ομαδική αγωγή κατά του γαλλικού κράτους και του «συστημικού ρατσισμού»

Τον αντιπρόεδρο της Ιταλικής Επισκοπικής Διάσκεψης δέχθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος

Τον αντιπρόεδρο της Ιταλικής Επισκοπικής Διάσκεψης δέχθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 9 / 7 / 2023 , 3:01 από news_room

Τον αντιπρόεδρο της Ιταλικής Επισκοπικής Διάσκεψης δέχθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος

NewsRoom | Η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ Πορφύριος στις 5 Ιουλίου 2023, δέχθηκε τον Monsignor Francesco Savino, αντιπρόεδρο της Ιταλικής Επισκοπικής Διάσκεψης και επίσκοπο της Επισκοπής Cassano al Ionio, στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι .

Στη συνομιλία, που διεξήχθη στο πνεύμα της χριστιανικής κατανόησης, οι συνομιλητές τόνισαν την ανάγκη αμοιβαίας υποστήριξης απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η σημερινή Ευρώπη.

Ο Πατριάρχης Πορφύριος παρουσίασε τον προσκεκλημένο στην κοινή προσπάθεια της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για την καθιέρωση και βελτίωση της αμοιβαίας συνεργασίας με βάση το ευαγγέλιο, τονίζοντας πρώτα από όλα τη σημασία της προσευχής ως προϋπόθεση για κάθε καλή πράξη.

Ο Μονσινιόρ Σαβίνο τόνισε την ανάγκη συνέχισης του συνεχούς διαλόγου μεταξύ των δύο Εκκλησιών, τόσο σε οικουμενικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Στην υποδοχή παρέστησαν οι εφημέριοι: ο κ. Marčanski. Sava, επικεφαλής του Υπουργικού Συμβουλίου του Πατριάρχη Σερβίας και Novi Brda, κ. Ιλαρίων, Πρόεδρος του Συμβουλίου Θρησκευτικής Αγωγής. Monsignor Mihail Gergel, διευθυντής της Caritis Serbia; Don Mario Marino, διευθυντής της Caritas Cassano al Ionio. και Marina Kostić, συντονίστρια της Caritas Serbia.

Πηγή: Adologala.gr

 

Σχετικά Άρθρα

To Πανεπιστήμιο Notre Dame απένειμε τον τιμητικό τίτλο Διδάκτωρ των Νομικών στον Οικουμενικό Πατριάρχη

To Πανεπιστήμιο Notre Dame απένειμε τον τιμητικό τίτλο “Διδάκτωρ των Νομικών” στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 30 / 10 / 2021 , 1:07 από news_room Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έλαβε τον τιμητικό τίτλο του Διδάκτωρ Νομικών από το Πανεπιστήμιο της Notre Dame στις 28 Οκτωβρίου 2021, σε ακαδημαϊκή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην πανεπιστημιούπολη. Ο Παναγιώτατος απηύθυνε επίσης μια ομιλία για την περιβαλλοντική διαχείριση, […]

490 εκατ. ευρώ για βιολογικές καλλιέργειες – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 28 / 12 / 2021 , 2:29 από news_room Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να προκηρυχθεί το νέο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας (Μέτρο 11 του ΠΑΑ), ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 490 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αυξημένο σε σχέση με το προηγούμενο και με διευρυμένο το […]

Pin It on Pinterest