19 °C Athens, GR
04/10/2023

Τελευταια Νέα
Η δημοσιογραφία στο επίκεντρο: Τρείς ημέρες στην Πειραιώς 260 αναλύθηκαν πτυχές και συμπεριφορές Ένοπλη βία: Νέες προσεγγίσεις για την καταπολέμηση μιας επιδημίας δημόσιας υγείας Λέρος: Συλλείτουργο και Δοξολογία για την 80η επέτειο βυθίσεως του Αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Η καθημερινότητα των ανδρών και των γυναικών της Άμεσης Δράσης που βρίσκονται συνεχώς δίπλα στον πολίτη ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Εκατοντάδες διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ανακοίνωση Ι.Μ. Λέρου για την Αγιοκατάταξη της Μοναχής Γαβριηλίας Στο φως πεντάκλιτη περικαλλής πρωτοχριστιανική βασιλική ως και μία τρίκλιτη όμοια στην Τερπνή Σερρών Τον Πατριαρχικό Επίτροπο Κισανγκάνι δέχθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Έναρξη μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης «Ρωμανός ο Μελωδός» Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος στη Ρώμη Στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο, επίσημα η Γερόντισσα Γαβριηλία Παπαγιάννη Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος Η Κυπριακή Δημοκρατία το τελευταίο όπλο μας για απελευθέρωση, λέει ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Ξεκίνησε η 3η Παμφθιωτική Λιτανεία Ο νέος κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Ιωάννης Μυτιληναίος στο Μητροπολίτη Πειραιώς

Συνεντεύξεις: Ο π. Αντώνιος Μουτιάμπα που εζησε στην Ελλάδα και έχτισε 5 σχολεία στην Ουγκάντα μιλά στο adologala.gr

Συνεντεύξεις: Ο π. Αντώνιος Μουτιάμπα που εζησε στην Ελλάδα και έχτισε 5 σχολεία στην Ουγκάντα μιλά στο adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 7 / 2023 , 17:23 από news_room

Συναντήσαμε τον π. Αντώνιο Μουτιάμπα σε έναν ιερό ναό των Αθηνών. Ο π. Αντώνιος βρισκόταν στον εσπερινό της Εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος στο κέντρο της Αθήνας. Ένας ευγενικός ιερέας μας κάλεσε στη χώρα του. Μας ανέφερε πως και τον επόμενο μήνα ένα γκρούπ με Έλληνες θα επισκεφθεί τα σχολεία και τα παιδιά που ζούν εκεί στην Ουγκάντα, κοντά στη Καμπάλα αναφέροντας πως η Ουγκάντα είναι 6 ώρες μπορεί κάποιος να έρθει σχετικά εύκολα.

Ευθύς σκεφθήκαμε πως θα πρέπει να μάθουμε δύο πράγματα για εκείνον και την προσπάθεια του έτσι και κανονίσαμε μία μικρή συνέντευξη κάπου στη περιοχή της πλατείας Βικτωρίας στην Αθήνα όπου ζεί όταν επισκέπτεται τη χώρα μας ο π. Αντώνιος.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι π. Αντώνιος σε κεντρίζει με την ομιλία του, μιλά πολύ καλά ελληνικά σε σημείο που εύλογα μπορεί να σκεφθεί κανείς ότι έχει κάποιον Έλληνα γονέα αλλά δεν είναι αυτό όπως μας είπε. Από νεαρός που ήρθε στην Ελλάδα έως σήμερα που έφθασε τα 60 έτη μιλά Ελληνικά. Αγωνίζεται μάλιστα για την συνέχιση Ελληνικών προγραμμάτων όπως μας τόνισε υποτροφιών εφήβων από χώρες της Αφρικής. Μπορεί εκκλησία με εκκλησία να συνεργαστεί ανέφερε στο adologala.gr για την καλύτερη προαγωγή της γνώσης στα παιδιά. Αν υπάρξουν υποτροφίες αμέσως εκείνοι που θα την λάβουν έχουν απεριόριστες δυνατότητες για να αναπτύξουν δεξιότητες και κυρίως να ανεβάσουν το μορφωτικό και βιοτικό τους επίπεδο. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά αν ένα παιδί λάβει υποτροφία αυτή η υποτροφία δίνει απεριόριστες δυνατότητες, αυτό το δηλώνω με προσωπική γνώση είπε.

Αναφερόμενος στο έργο που επιτελεί στη χώρα του μας ανέφερε πως  ότι η γραφή και η εκμάθηση της τοπικής γλώσσας είναι ακατόρθωτο για πολλά παιδιά. Τα παιδιά δεν θα μάθουν να γράφουν και δεν θα τελειώσουν το Δημοτικό σχολείο ανέφερε συνεχίζοντας πως η εκπαίδευση στην Ουγκάντα είναι ιδιωτική και οι οικογένειες των παιδιών οι οποίες ζούν κυρίως από εισοδήματα από αγροκτηνοτροφικές εργασίες, τα χρήματα που κερδίζουν δεν επαρκούν για τη συμμετοχή παιδιών στα Δημοτικά της χώρας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην Ουγκάντα ο μέσος μισθός είναι κάπου στα 150 ευρώ ενώ για κάποιον που έχει ολοκληρώσει το σχολείο περίπου 200 ευρώ.

Ρωτήσαμε τον π. Αντώνιο αν η Κυβέρνηση της Ουγκάντα στηρίζει τα σχολεία που έχει ιδρύσει ο π. Αντώνιος Μουτιάμπα και μας απάντησε πως ναι, αλλά μερικώς καθώς από τους 12 δασκάλους μόνο οι 5  δάσκαλοι που εργάζονται στα σχολεία πληρώνονται από τη Κυβέρνηση της χώρας οι υπόλοιποι είναι βασικό έξοδο των σχολείων, μαζί με την έξοδο της παροχής ρουχισμού και τροφής στα παιδιά που εγκαταβιώνουν σε αυτό.

700 παιδιά οικότροφοι 

Σχετικά με τους οικότροφους των σχολείων μας ανέφερε πως “Δεν βοηθάμε όλα τα παιδιά είναι μεγάλες οι ανάγκες, αλλά μερικά από αυτά ” σημείωσε ο π. Αντώνιος στο adologala.gr σχετικά με το πόσα παιδιά μορφώνονται στα σχολεία αυτά που έχει ιδρύσει και συνέχισε λέγοντας πως “κάποια παιδιά που μένουν μακριά παραμένουν οικότροφα στο σχολείο αλλά ακόμα και τα υπόλοιπα παιδιά που θα επιστρέψουν το μεσημέρι στο σπίτι για να γευματίσουν αν δεν το κάνουν θα πρέπει να τραφούν εντός της σχολικής μονάδας, δεν μπορώ να αρνηθώ το φαγητό σε κανένα παιδί” δήλωσε ο π. Αντώνιος. Στα σχολεία του π. Αντωνίου ωφελούνται με γνώσεις αυτή τη στιγμή περί τα 1270-1300 παιδιά που κάνουν πολλές ώρες περπάτημα για να μάθουν γράμματα.

Συνεχίζοντας τα λόγια του στο Adologala.gr ο π. Αντώνιος επεσήμανε πως είναι ανάγκη η Ελληνική Κυβέρνηση διαμέσου των εκκλησιών να στηρίξει τις υποτροφίες παιδιών από ξένες χώρες και επίσης να βρεθούν άτομα να στηρίξουν έμπρακτα με την αγάπη τους την ολοκλήρωση των σπουδών παιδιών στην Ουγκάντα. “Μόνο 200 ευρώ τον χρόνο αρκούν ως βάση για να ολοκληρώσει ένα παιδί το σχολείο και να μάθει γράμματα” ανέφερε ο π. Αντώνιος ενώ μας ανέφερε ότι έχει προστεθεί η εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας στα μαθήματα. Τα μαθήματα που καλούνται τα παιδιά είναι σαν εκείνα, αντίστοιχα των ελληνικών δημοτικών σχολείων και γυμνασίων αλλά ξεκινά και ένα νέο τμήμα στον Άγιο Αντώνιο όπου υπάρχει Γυμνάσιο και Λύκειο η νοσηλευτική σχολή η οποία ξεκινά άμεσα.

Τα σχολεία

Ο π. Αντώνιος μας παρουσίασε το νέο διώροφο σχολείο που κτίστηκε και εγκαινιάστηκε με χρήματα ελληνοκυπρίων το οποίο είναι σημαντικό κτιριακό συγκρότημα και φιλοξενεί τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και κάλεσε όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν πληροφορούμενοι την προσπάθεια του στην Ουγκάντα μέσω του συλλόγου που έχει δημιουργήσει. Κάθε ενορία έχει και ένα σχολείο μας είπε.

Η Αφρική διψάει για την Ορθοδοξία 

Η Αφρική διψά για την Ορθοδοξία, όπως γνωρίζεται στην Αφρική και κυρίως στην Ουγκάντα πρόσφατα κλείσαμε 100 χρόνια παραμονής της Ορθοδοξίας στη χώρα. Μέσα σε αυτά τα 100 χρόνια βλέπουμε ότι ανεβαίνουμε γιατί αυτή τη στιγμή η Ουγκάντα έχει 3 μητροπολίτες ενώ στην Ουγκάντα έχουν αναδειχθεί 5 Μητροπολίτες Ιθαγενείς ανέφερε ο π. Αντώνιος Μουτιάμπα.

Ευχαριστίες στην Ελλάδα

Ο π. Αντώνιος ανέφερε κατά την διάρκεια της συνέντευξης του στο adologala.gr ” Θέλω να ευχαριστήσω την Ελλάδα όλους όσους προσπαθούν να μας βοηθήσουνε να κάνουμε τα σχολεία όμως ακόμα χρειαζόμαστε σχολεία”.

Κλείνοντας ο π. Αντώνιος δεν λησμόνησε να ευχαριστήσει τον σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου κ.κ. Αμφιλόχιο για την άδεια να αποσπαστεί στην Ουγκάντα, τον αείμνηστο μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κυρό Ειρηναίο, να εκφράσει επίσς την αμέριστη ευγνωμοσύνη του στην Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο αλλά και τον Μητροπολίτη Καμπάλας κ. Ιερώνυμο καθώς και τους άλλους οικείους Μητροπολίτες της χώρας του.

Επικοινωνία με τον π. Αντώνιο στο email: [email protected]

Πηγή: Ε.Κ. για το Adologala.gr

 

 

Σχετικά Άρθρα

Η εορτή του Αγίου Γρηγοριού του Παλαμά στην Καστοριά

Η εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στην Καστοριά

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 12 / 3 / 2023 , 15:10 από news_room Μέ λαμπρότητα τιμήθηκε ἡ ἱερά μνήμη τοῦ μεγάλου Θεολόγου καί Ἡσυχαστή τῆς Ἐκκλησίας μας, Ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Παλαμᾶ, Ἀρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης τοῦ Θαυματουργοῦ, τήν Β΄ Κυριακή τῶν Νηστειῶν, στήν Ἱερά Μητρόπολη Καστορίας. Ὁ Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Παλαμᾶς τιμᾶται ἰδιαίτερα στήν […]

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022, το απόγευμα, στον Μ. Εσπερινό για την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ι. Ναό της Μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομίου. Εκκλησιάστηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τράλλεων κ. Βενιαμίν, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ.Πέτρος, Ηγούμενος της Ι.Μονής Διονυσίου Αγίου Όρους, ο Εντιμ. κ. Απόστολος Ντιγκμπασάνης, εκ μέρους του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος, και πλήθος πιστών. Τον Παναγιώτατο καλωσόρισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητος Σταυροδρομίου. Στην αντιφώνησή του ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στους Ισαποστόλους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη, με τους οποίους, όπως επεσήμανε, η Πόλη είναι αρρήκτως συνδεδεμένη. “Και ενθυμείται σήμερα η Πόλις μας, μαζί με το όνομα, και την προσφορά των δύο εορταζομένων Αγίων στον Χριστιανισμό, την εκστρατεία του Κωνσταντίνου κατά του Μαξεντίου και την εν ουρανώ θεοσημεία, κατά την οποίαν είδεν ο Κωνσταντίνος το σημείον του σταυρού με την φωτεινή επιγραφή «εν τούτω νίκα». Και πράγματι, με λάβαρον τον σταυρόν και το μονόγραμμα του ονόματος του Χριστού, κατετρόπωσε τον τριπλάσιο στρατό του Μαξεντίου, όπως νίκησε αργότερα και τον αντίπαλό του Λικίνιο και έγινε μονοκράτωρ, μαζί δε με τον Κωνσταντίνο εξήλθε νικηφόρος και ο μέχρι τότε καταδιωκόμενος Χριστιανισμός. Αυτό το μήνυμα του ουρανού προς τον Μ. Κωνσταντίνο, ότι δηλαδή μόνο με τον σταυρό μπορούμε να επιτύχουμε νίκες, μας φέρει η σημερινή μεγάλη εορτή. Δεν υπάρχει Ανάστασι χωρίς Σταυρό. Εωρτάσαμε προ μηνός περίπου την εκ νεκρών έγερσιν του Κυρίου μας, αφού όμως προηγουμένως Τον ακολουθήσαμε βήμα προς βήμα στο πάθος και στον Γολγοθά μέχρι και του θανάτου Του επί του σταυρού. Ας μη πτοούμεθα, λοιπόν, και μη απογοητευώμεθα, όταν καλούμαστε στη ζωή μας να φέρουμε ποικίλους σταυρούς, θλίψεις και δοκιμασίες. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε απόψε από το Σταυροδρόμι προς τα πεφιλημένα και δοκιμαζόμενα τέκνα της Μητρός Εκκλησίας στην Ουκρανία. Όλες αυτές τις δυσκολίες και τα προβλήματα δυνάμεθα να τα υπερπηδήσουμε με πίστι στη δύναμη του Σταυρού του Κυρίου, με πίστι στο θεανδρικό πρόσωπό Του, ο οποίος «νενίκηκε τον κόσμον» και με τον εκούσιο σταυρικό Του θάνατο επάτησε «τον το κράτος έχοντα του θανάτου, τουτέστι τον διάβολον». Διότι, ακριβώς, την ιστορία την γράφει η παντοδύναμη θεϊκή δεξιά του «Κυρίου των δυνάμεων» και όχι οι δικοί μας ανθρώπινοι υπολογισμοί και οι μωρές στατιστικές και αναλογίες. Αλίμονον εάν η ιστορία ήταν έργο αποκλειστικώς του ανθρώπου!” O Πατριάρχης, με την ευκαιρία της παρουσίας του στον πανηγυρίζοντα αυτό Ναό της Κοινότητας Σταυροδρομίου, καλοσώρισε και επισήμως τον νέο Αρχιερατικώς Προϊστάμενό της, Σεβ. Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα. “Άγιε αδελφέ, η Μήτηρ Εκκλησία, η οποία σε εξέθρεψε κατά Χριστόν και σε οδήγησε μέχρι του αρχιερατικού αξιώματος, αναζητήσασα τον κατάλληλο διάδοχο του μακαριστού αδελφού Μητροπολίτου Τρανουπόλεως κυρού Γερμανού, ανεύρε τούτον εν τω προσώπω της υμετέρας αγαπητής Ιερότητος. Έχοντες υπ᾽ όψει την πολυετή εμπειρία και θητεία σου σε υψηλές διοικητικές θέσεις της Πατριαρχικής Αυλής, ως εκείνες του Μεγάλου Αρχιδιακόνου και του Μεγάλου Πρωτοσυγκέλλου, καθώς και την μετά πάσης αφοσιώσεως και αισθημάτων εκκλησιαστικής ευθύνης εκπλήρωσι των ανατεθέντων εις σε καθηκόντων, ευχόμεθα όπως, μετά του αυτού αισθήματος εκκλησιαστικής ευθύνης, επιτελέσης και το νέον πνευματικόν και ποιμαντικόν σου έργον, εν αγαστή συνεργασία με τον καθ᾽ όλα άξιο βοηθό Επίσκοπό μας και παλαιό συνάδελφό σου στην Πατριαρχική Αυλή άγιο Τράλλεων κ. Βενιαμίν, καθώς και με την υπό την προεδρία του δραστηρίου και πολλά κοπιάζοντος υπέρ των Εκκλησιών και των Ιδρυμάτων της Ομογενείας μας κυρίου Γεωργίου Παπαλιάρη, έντιμη Εφοροεπιτροπή της Κοινότητος, η οποία ενσαρκώνει και εκφράζει πλήρως το πνεύμα και το δίδαγμα του Σταυρού, δηλαδή την αγάπη και την αυτοθυσία.” Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αείμνηστο Μητροπολίτη Τρανουπόλεως κυρό Γερμανό, τον οποίο χαρακτήρισε σοφό Ιεράρχη, αφοσιωμένο στην υπεράσπιστη των δικαίων της Μητρός Εκκλησίας. “Το παράδειγμά του, όμως, της φιλανθρωπίας και της ταπεινώσεως, της αγλαοκάρπου κατά πάντα παρουσίας του και του χριστοτερπούς ζήλου, με τον οποίο επετέλεσε την ευλογημένη και πολυχρόνια διακονία του προς τον ευσεβή λαόν του Θεού, παραμένει ολοζώντανος και ολοφώτεινος φάρος και πολύτιμος οδηγός όχι μόνον για τον διάδοχό του, αλλά και για όλους τους νέους κληρικούς τής καθ᾽ ημάς Πατριαρχικής Αυλής, τους οποίους και προτρέπουμε πατρικώς να τον έχουν ως πρότυπο. Ευχόμεθα ολοψύχως όπως ο Κύριος αναπαύση την ψυχή του εξ ημών μεταστάντος πολιού Ιεράρχου του Θρόνου, όπου επισκοπεί το φως του προσώπου Αυτού! Την ευχή του να έχουμε όλοι μας!” Ακολούθως, καλωσόρισε με εγκαρδιότητα τους συμπροσευχομένους καθηγητές και τους ιεροσπουδαστές του Θεολογικού Σεμιναρίου Αγίου Πέτρου Τσετίνσκι Μαυροβουνίου, οι οποίοι επισκέπτονται αυτές τις ημέρες την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως. “Στο πρόσωπό σας χαιρετίζουμε ολόκληρη την Αγιωτάτη Εκκλησία της Σερβίας και ασπαζόμεθα εγκαρδίως τον Προκαθήμενο Αυτής προσφιλέστατο και Μακαριώτατο Πατριάρχη των Σέρβων κύριο Πορφύριο. Τις δύο Εκκλησίες μας συνδέουν δεσμοί ιεροί και ακατάλυτοι, δεσμοί κοινής πίστεως και κοινών αγώνων υπέρ αυτής, και δεσμοί αγάπης, η οποία, κατά τον Απόστολο Παύλο, «ουδέποτε εκπίπτει», της μητρός προς την πεφιλημένη θυγατέρα της. Επιθυμούμε να σας συγχαρούμε για την απόφασί σας να σπουδάσετε τα ιερά Γράμματα και να αφιερώσετε τους εαυτούς σας στην Εκκλησία. Δεν θα μπορούσατε να επιλέξετε ωραιότερο δρόμο και αγιώτερη αποστολή. Ο Παράκλητος είθε να σας φωτίζη πάντοτε και να σας καθοδηγή εις πάσαν την αλήθειαν, επ᾽ αγαθώ της αγίας Ορθοδόξου ημών Εκκλησίας και επί προαγωγή της μεγάλης και σωτηριώδους αποστολής της στον κόσμο, έχοντας «τον καρπόν υμών εις αγιασμόν, το δε τέλος ζωήν αιώνιον» (Ρωμ. στ´, 22)”. O Παναγιώτατος αναφέρθηκε και στο συλλείτουργο του Μακαρ. Πατριάρχου Σερβίας κ. Προρφυρίου με τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Στέφανο, στο Βελιγράδι, κάνοντας λόγο για μεγάλο γεγονός που δικαίως χαρακτηρίστηκε ως “συλλείτουργο συμφιλιώσεως”, και το οποίο, όπως είπε, πραγματοποιήθηκε μόλις λίγες ημέρες μετά την ιστορική απόφαση που έλαβε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου να επαναφέρει στην κανονικότητα και στην ευχαριστιακή κοινωνία την εν Σκοπίοις Αγιωτάτη Εκκλησία, και με αυτό τον τρόπο άνοιξε ο δρόμος για την συμφιλίωσή της με την Αγιωτάτη Εκκλησία της Σερβίας. Ο Παναγιώτατος εξέφρασε την χαρά της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, μητέρας και της Εκκλησίας της Σερβίας και των Σκοπίων, γιατί βοήθησε να επανέλθει η ειρήνη και η τάξη στα Βαλκάνια. Μετά τον Μ.Εσπερινό ο Πατριάρχης είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία Ουκρανίδων από την Μαριούπολη, των οποίων οι σύζυγοι είναι ουκρανοί μαχητές που είχαν παγιδευτεί στο Αζοφστάλ και τώρα, σύμφωνα με όσα μετέφεραν στον Παναγιώτατο, είναι αιχμάλωτοι. Ο Πατριάρχης εξέφρασε την συμπάθειά και την συμπαράστασή του προς τις πέντε Ουκρανίδες, αλλά και προς ολόκληρο τον σκληρά δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, ευχόμενος ο Θεός να βοηθήσει να τελειώσει σύντομα η δοκιμασία των συζύγων τους και όλων όσοι βρίσκονται στην ίδια θέση, και να επανενωθούν με τις οικογένειές τους. _________ Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Σταυροδρομίου – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 24 / 5 / 2022 , 0:08 από news_room Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022, το απόγευμα, στον Μ. Εσπερινό για την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ι. Ναό της Μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομίου.   Εκκλησιάστηκαν ο Σεβ. […]

Pin It on Pinterest