23 °C Athens, GR
27/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Λέρος: Συλλείτουργο και Δοξολογία για την 80η επέτειο βυθίσεως του Αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» Επίσκεψη πληρωμάτων του ΠΝ στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Θεσσαλονίκη: Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό μητροπολίτης και πρωτοσύγκελος για υπεξαίρεση μνημείων από ναό Α’ Συνέδριο Στελεχών Νεότητος Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας «Κουβαλούσε» στο πορτ μπαγκάζ 22 κιλά κάνναβης αλλοδαπός που συνελήφθη Τη δυναμική της συμπόρευσης στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, ανάδειξε η 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση Διάσκεψη για την Κοινή Αγροτική Πολιτική στο Ζάγκρεμπ – Ομιλητής ο βουλευτής Γιαννάκης Γαβριήλ Απαγορευτικό σε νέες παροχές από το οικονομικό επιτελείο 26 Σεπτεμβρίου 1943: Η μάχη της Λέρου και η βύθιση του αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» Εκατομμύρια Ευρώ στο λαβύρινθο των Περιφερειών

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με κληρικούς της Μητροπόλεως Σικάγου

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με κληρικούς της Μητροπόλεως Σικάγο

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 8 / 7 / 2023 , 15:59 από news_room

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με κληρικούς της Μητροπόλεως Σικάγου

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συναντήθηκε στη Μητρόπολη Σικάγου με τον σύνδεσμο κληρικών σε ανοιχτό φόρουμ σχετικά με τις προτεινόμενες αναθεωρήσεις του Καταστατικού Καταστατικού της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής. Ο Σεβασμιώτατος έχει επίσης πρόσφατα πραγματοποιήσει εικονικές συναντήσεις με κληρικούς από την Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια και τις Μητροπόλεις Βοστώνης, Νιου Τζέρσεϋ και Ντιτρόιτ.

«Στην ιερότητα της πνευματικής μας σχέσης –ως αδέρφια αφοσιωμένα στην Εκκλησία– ελπίζω ότι ο διάλογος και η συζήτησή μας μπορούν να μας οδηγήσουν σε ένα αίσθημα αλληλεγγύης», είπε ο Σεβασμιώτατος στην εναρκτήρια ομιλία του .

Αυτή η συνεδρία, η οποία ήταν κλειστή για το κοινό, έδωσε την ευκαιρία στους κληρικούς να μοιραστούν τις ερωτήσεις, τα σχόλια και τις προσωπικές τους ιδέες και ελπίδες για το μέλλον της Εκκλησίας. Ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να πραγματοποιήσει παρόμοιες συναντήσεις σε καθεμία από τις άλλες Μητροπόλεις τους επόμενους αρκετούς μήνες και κληρικοί και πιστοί ενθαρρύνονται να παρευρεθούν σε όσους βρίσκονται στην περιοχή τους.

«Καθώς ο χρόνος προχωρά τα τελευταία είκοσι χρόνια, έχουμε δει περισσότερη συμμετοχή των νέων ή λιγότερη συμμετοχή των νέων;» είπε ο Σεβασμιώτατος. «Έχουμε δει περισσότερους ανθρώπους στην εκκλησία ή λιγότερους ανθρώπους στην εκκλησία; Έχουμε καταφέρει να φέρουμε τους πιστούς μας πιο κοντά στον Χριστό ή πολλοί έχουν απομακρυνθεί; Εάν οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δεν υποδεικνύουν μια εκθετικά αναπτυσσόμενη Εκκλησία, τότε χρειαζόμαστε μια αλλαγή. Όπως αν χρησιμοποιούμε έναν παλιό χάρτη που δεν προσδιορίζει νέους δρόμους, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε έναν νέο χάρτη και να επαναπροσανατολιστούμε ώστε να μπορέσουμε να αρχίσουμε να πηγαίνουμε προς τη σωστή κατεύθυνση».

Αργότερα το ίδιο βράδυ της Παρασκευής 7α Ιουλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος παρακάθισε σε δείπνο με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ναθαναήλ, καθώς και τα μέλη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, της Μητροπόλεως Φιλοπτώχου, του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα, των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ηγεσίας 100.

Σήμερα 8 Ιουλίου, ο Αρχιεπίσκοπος θα προεξάρχει στη χειροτονία του Διακόνου Νικολάου Αντών στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Βασιλείου στο Σικάγο.

Το πρωί της Κυριακής 9 Ιουλίου θα προστεί της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην πόλη του Σικάγο.

Για την Τρίτη 1η Αυγούστου είναι προγραμματισμένη διαδικτυακή συνάντηση με τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Ατλάντας, τη Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023 θα διεξαχθεί ανάλογη συνάντηση με τους κληρικούς της Ιερών Μητροπόλεων Ντένβερ και Πιτσβούργου και ο κύκλος των συναντήσεων θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023 με τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Αγίου Φραγκίσκου.

Επισημαίνεται ότι η Μικτή Επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής θα συνεχίσει τις εργασίες της τον προσεχή Σεπτέμβριο, όπως αποφάσισε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά την συνεδρίασή της στις 29 και 30 Μαϊου.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε τότε από την Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου:

“Ἔξ ἄλλου, ἐπί τῇ βάσει ἐκθέσεως τῆς Μικτῆς Ἐπιτροπῆς διά τήν ἀναθεώρησιν τοῦ Συντάγματος τῆς ὡς ἄνω μεγάλης Ἐπαρχίας τοῦ Πανσέπτου Οἰκουμενικοῦ Θρόνου καί εὐρείας συζητήσεως γενομένης, ἀπεφασίσθη ὅπως ἀφ᾿ ἑνός μέν ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος αὐτῆς μελετήσῃ εἰς βάθος χρόνου τάς προτάσεις περί ἀναθεωρήσεως διατάξεών τινων τοῦ Συντάγματος, ἐν συνεχείᾳ πρός τήν ἐν Φαναρίῳ σύσκεψιν αὐτῆς τοῦ παρελθόντος Ἀπριλίου, ὑπό τήν προεδρείαν τῆς Α.Θ.Παναγιότητος, ἀφ᾿ ἑτέρου δέ ἡ διαληφθεῖσα Μικτή Ἐπιτροπή συνεχίσῃ τάς ἐργασίας αὐτῆς τόν προσεχῆ Σεπτέμβριον”.

Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος της Μικτής Επιτροπής είναι ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής στην Επιτροπή συμμετέχουν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος, ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος, ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Mercado, ο Πρωτοπρεσβύτερος Παύλος Καπλάνης, πρόεδρος του Συνδέσμου των Ιερέων, ο επιχειρηματίας Δημήτριος Λογοθέτης, πρόεδρος της Ηγεσίας των 100 και η δικηγόρος Ανίτα Καρταλοπούλου, αντιπρόεδρος της Εθνικής Φιλοπτώχου.

Από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου συμμετέχουν επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, ο Μέγας Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, και ο κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Άρχων Διδάσκαλος του Γένους, Διευθυντής του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου και Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Περαιτέρω ενημερώσεις και πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αναθεώρησης του Χάρτη της Αρχιεπισκοπής, συμπεριλαμβανομένων των ευκαιριών για υποβολή ερωτήσεων και σχολίων, είναι διαθέσιμες στον ειδικό ιστότοπο: charter.goarch.org

Πηγή: adologala.gr

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με κληρικούς της Μητροπόλεως Σικάγου

Σχετικά Άρθρα

Η καταπολέμηση της διαφθοράς στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη με τον Γ.Γ. του Ο.Ο.Σ.Α. Ματίας Κόρμαν – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 3 / 7 / 2021 , 7:02 από news_room Η καταπολέμηση της διαφθοράς και η δημιουργία μιας ακέραιας Δημόσιας Διοίκησης στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη με τον Γ.Γ. του Ο.Ο.Σ.Α. Ματίας Κόρμαν – Adologala.gr Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης πραγματοποίησε την Παρασκευή 2 Ιουλίου […]

Ανακατασκευή του Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν της Νέας Υόρκης – Ανάμνηση του γεγονότος της 11/09/2001

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 12 / 9 / 2020 , 14:37 από Υπάρχουν ορισμένες ημέρες στην ιστορία που δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Η 11η Σεπτεμβρίου 2001 είναι μια από αυτές τις μέρες. Μέσα στην κατάρρευση των μαγευτικών δίδυμων πύργων ήταν μια μικρή εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο. Μπορεί να ήταν στη σκιά […]

Pin It on Pinterest