21 °C Athens, GR
27/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Λέρος: Συλλείτουργο και Δοξολογία για την 80η επέτειο βυθίσεως του Αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» Επίσκεψη πληρωμάτων του ΠΝ στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Θεσσαλονίκη: Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό μητροπολίτης και πρωτοσύγκελος για υπεξαίρεση μνημείων από ναό Α’ Συνέδριο Στελεχών Νεότητος Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας «Κουβαλούσε» στο πορτ μπαγκάζ 22 κιλά κάνναβης αλλοδαπός που συνελήφθη Τη δυναμική της συμπόρευσης στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, ανάδειξε η 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση Διάσκεψη για την Κοινή Αγροτική Πολιτική στο Ζάγκρεμπ – Ομιλητής ο βουλευτής Γιαννάκης Γαβριήλ Απαγορευτικό σε νέες παροχές από το οικονομικό επιτελείο 26 Σεπτεμβρίου 1943: Η μάχη της Λέρου και η βύθιση του αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» Εκατομμύρια Ευρώ στο λαβύρινθο των Περιφερειών

Συλλείτουργο Αρχιεπισκόπου Κύπρου και Μητροπολίτη Ταμασού στα Καμπιά

Συλλείτουργο Αρχιεπισκόπου Κύπρου και Μητροπολίτη Ταμασού στα Καμπιά

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 7 / 2023 , 14:18 από news_room

Την Κυριακή, 23 Ιουλίου 2023, τελέστηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου και συλλειτουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην κοινότητα Καμπιών.

Τους δύο Αρχιερείς πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Τουλούμης, ο Οικονόμος Ανδρέας Οικονομίδης και οι Αρχιδιάκονοι του Μακαριωτάτου, π. Μιχαήλ Νικολάου, και του Μητροπολίτου Ταμασού, π. Ραφαήλ Μισιαούλης.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πίστη που αποτελεί προϋπόθεση για να τελεστεί το θαύμα, την πίστη που επιδεικνύει ο κάθε ένας προς τον Σωτήρα Χριστό, ο οποίος είναι ανεξάντλητη πηγή και ο κάθε ένας λαμβάνει ανάλογα με το δοχείο που προσκομίζει. Αυτό είπε και ο Χριστός «κατά τήν πίστιν υμών, γεννηθήτω υμίν». Η πίστη που απαιτείται για την αποδοχή του λόγου του Θεού, η ίδια απαιτείται και για την αποδοχή του θαύματος.

Το άλλο σημείο από τη σημερινή ευαγγελική περικοπή, στο οποίο αναφέρθηκε ο Κύπρου Γεώργιος, είναι η ταπεινοφροσύνη, η οποία προβάλλεται από τον Χριστό και ζητείται και από τους θεραπευθέντες δύο τυφλούς. Δεν τους θεράπευσε στο δρόμο που βρίσκονταν, αλλά στο σπίτι τους. Τα θαύματα ο Χριστός τα έκανε κατόπιν αιτήσεως των ανθρώπων και όχι μόνος Του απλώς για να τους δείξει ότι κάνει θαύματα, κατέληξε.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το μνημόσυνο του ήρωα της κοινότητος Χρίστου Παπαϊωαννου, που έπεσε ηρωικά, υπερασπιζόμενος την πατρίδα το καλοκαίρι του 1974 και τα οστά του ενταφιάστηκαν το 2016, στη γενέθλια του γη, καθώς και δέηση για ανεύρεση του αγνοούμενου της κοινότητος, Γρηγορίου Τζιωνή.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Έπαρχος Λευκωσίας, κ. Ανδρέας Χατζηπάκκος. Ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε τρισάγιο και αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα και του αγνοούμενου, στο προαύλιο του Ναού.

Ακολούθησε η ομιλία του Μακαριωτάτου και κατάθεση στεφάνων.

Παρόντες, τόσο στη Θεία Λειτουργία όσο και στα αποκαλυπτήρια ήταν ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, κ. Μαρίνος Σιζόπουλος, εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο Πρόεδρος Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, κ. Ανδρέας Κιτρομηλίδης, ο Δήμαρχος Τσερίου, κ. Σταύρος Μιχαήλ, εκπρόσωποι του Αρχηγού της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς και της Ελληνικής Δυνάμεως Κύπρου, οι Κοινοτάρχες Καμπιών, ο οποίος μαζί με το κοινοτικό συμβούλιο και την εκκλησιαστική επιτροπή ήταν οι διοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης, Επισκοπειού, Καπέδων, Λυθροδόντα, Πολιτικού, Ψημολόφου, Εργατών, Πάνω και Κάτω Δευτεράς, Συνοικισμού Ανθουπόλεως, εκπρόσωποι των οργανωμένων συνόλων της κοινότητος, εκπρόσωπος της Σχολικής Εφορείας Τσερίου, άλλοι φορείς, συναγωνιστές και συγγενείς του Χρίστου Παπαϊωάννου και Γρηγορίου Τζιωνή.

Ακολούθως, ο Μακαριώτατος και ο Πανιερώτατος επισκέφθηκαν το αρχαίο μεταλλείο των Καμπιών, στο οποίο ο Μακαριώτατος εργάστηκε για μερικά χρόνια, πριν εισέλθει στην ιερωσύνη.

Συλλείτουργο Αρχιεπισκόπου Κύπρου και Μητροπολίτη Ταμασού στα Καμπιά Συλλείτουργο Αρχιεπισκόπου Κύπρου και Μητροπολίτη Ταμασού στα Καμπιά Συλλείτουργο Αρχιεπισκόπου Κύπρου και Μητροπολίτη Ταμασού στα Καμπιά

Σχετικά Άρθρα

Ρ. Σβίγκου Ώρα ευθύνης για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ρ. Σβίγκου: Ώρα ευθύνης για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 8 / 2 / 2021 , 1:54 από news_room Άρθρο της Ράνιας Σβίγκου, υπεύθυνης στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην Κυριακάτικη KONTRA NEWS Μετά από ενάμιση χρόνο έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ξεκίνησε ένας νέος κύκλος διερευνητικών επαφών. Χωρίς να γνωρίζουμε ούτε την […]

Ολοκληρώθηκε η Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου – Adologala

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 25 / 11 / 2020 , 16:28 από Ανακοινωθέν Έκτακτης Συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου (της 23ης και 25ης Νοεμβρίου 2020) Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου κατὰ τὶς συνεδρίες αὐτῆς, τῆς 23ης καὶ 25ης Νοεμβρίου 2020, συζήτησε διεξοδικῶς τὸ Οὐκρανικὸ Ἐκκλησιαστικὸ Ζήτημα καθὼς καὶ τὸ πρόβλημα τὸ ὁποῖο ἔχει […]

Pin It on Pinterest