34 °C Athens, GR
17/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Λαμπρός Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ Προφήτης Ηλίας ο δεύτερος Πρόδρομος της παρουσίας Χριστού Ο Γέρων Χαλκηδόνος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, στους εορτασμούς για την επέτειο του εκχριστιανισμού των Ρως του Κιέβου Πατριαρχική Λειτουργία για την εκατονταετηρίδα της Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων Παρουσίαση της νέας Πλατφόρμας ΕΚΦΡΑCY για την Ενίσχυση της Φωνής των Νέων στη Δημοκρατία Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος άνοιξε το Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ Πρώτος εορτασμός της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Η διαταγή “δόθηκε”: «Σκοτώστε τον Μακάριο» Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πέρθης από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Η γιορτή της μουσικής και του χορού στη Βόρεια Εύβοια – Εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο

Στ. Καλαφάτης: «Βασική προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων»

Στ. Καλαφάτης «Βασική προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων»

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 8 / 7 / 2023 , 20:03 από news_room

Ομιλία του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρου Καλαφάτη στη Βουλή στη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης

«Στη νέα τετραετία, δίνουμε -με συνέπεια, με σχέδιο και όραμα- εντατική συνέχεια στις πολιτικές -που αποδεδειγμένα πια- κάνουν την Πατρίδα μας πιο ισχυρή, οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά. Τις πολιτικές που διασφαλίζουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αύξηση των επενδύσεων, τόνωση της απασχόλησης, βελτίωση των εισοδημάτων, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Τις πολιτικές που παράγουν νέο εθνικό πλούτο και εγγυώνται αυξημένο κοινωνικό μέρισμα. Τις πολιτικές για μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα που ακούγεται και μετριέται σοβαρά από την Ουάσιγκτον ως τις Βρυξέλλες και από τα Βαλκάνια ως τη Μέση Ανατολή. Που διευρύνουν και αναβαθμίζουν τις στρατηγικές συμμαχίες μας. Που ενισχύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και προστατεύουν τα σύνορά μας. Που διασφαλίζουν τα δίκαια και τα δικαιώματα μας στη γη και τις θάλασσές μας. Για όλα αυτά -και όχι μόνο- λέμε ναι στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης. Ναι στην ψήφο εμπιστοσύνης. Ναι στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», τόνισε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, σε ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης. Επισήμανε ανάμεσα στα άλλα:

“Βασική προτεραιότητά μας -όπως ξεκάθαρα τόνισε ο Πρωθυπουργός- είναι η βελτίωση των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων. Είναι η αύξηση των μισθών, η περαιτέρω τόνωση της απασχόλησης και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Από το ξεκίνημα της νέας τετραετίας, δίνουμε έμφαση στην κοινωνική συνοχή και τη στήριξη της οικογένειας με τη δημιουργία ομώνυμου Υπουργείου. Συνεχίζονται και εντείνονται οι δράσεις για την εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, τη στεγαστική πολιτική για νέους, την εφαρμογή προγραμμάτων στήριξης και απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία, τη βελτίωση της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας. Βάλαμε, ταυτόχρονα, στόχο, -συνεχίζοντας τις πολιτικές της πρώτης τετραετίας- να μειώσουμε την ανεργία κάτω από 8% το 2027 με τη δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Ποντάρουμε για το σκοπό αυτό σε νέες επενδύσεις και έργα πνοής σε ολόκληρη τη χώρα”.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη των έργων της Θεσσαλονίκης, ο Στ. Καλαφάτης σημείωσε: “Στην πόλη μου, στη Θεσσαλονίκη, δρομολογήθηκαν 30 έργα υποδομών, παρεμβάσεις και επενδύσεις, που αλλάζουν την εικόνα και την προοπτική της. Διασφαλίζουν την επανατοποθέτησή της στον χάρτη του μέλλοντος, την ισόρροπη ανάπτυξη ολόκληρου του αστικού ιστού, τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων: Μετρό, Flyover, αναμόρφωση του χώρου της ΔΕΘ, ενοποίηση του παραλιακού μετώπου, ογκολογικό και παιδιατρικό νοσοκομείο, Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, σχολικές εγκαταστάσεις, δυτικός προαστιακός σιδηρόδρομος, Μουσείο Ολοκαυτώματος, Τεχνολογικό Πάρκο Thess Intec, γηπεδικές εγκαταστάσεις για τις ομάδες μας. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, το νερό μπήκε στ΄αυλάκι και τίποτα πια δεν το σταματά. Ό,τι είπε ο Πρωθυπουργός γίνεται. Ό,τι λέμε το κάνουμε”.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Θεμελιώνουμε τις ημέρες αυτές τις πολιτικές, τις μεταρρυθμίσεις, τις δράσεις που έχουμε εξαγγείλει και ενέκριναν οι πολίτες.

Θεμελιώνουμε τη νέα κυβερνητική θητεία της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θεμελιώνουμε το δεύτερο κομμάτι του δρόμου που πάει την Πατρίδα μας σταθερά μπροστά, ακόμα πιο γρήγορα, ακόμα πιο ψηλά.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Βασική προτεραιότητά μας -όπως ξεκάθαρα τόνισε ο Πρωθυπουργός- είναι η βελτίωση των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων. Είναι η αύξηση των μισθών, η περαιτέρω τόνωση της απασχόλησης και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Από την 1η του χρόνου θα έχουμε αύξηση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις. Συνολικά μέσα στην τετραετία ο κατώτατος μισθός θα πάει στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1.500. Παράλληλα θα υπάρξει αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες που έχουν παιδιά.

Από το ξεκίνημα της νέας τετραετίας δίνουμε έμφαση στην κοινωνική συνοχή και τη στήριξη της οικογένειας με τη δημιουργία ομώνυμου Υπουργείου. Συνεχίζονται και εντείνονται οι δράσεις για την εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, τη στεγαστική πολιτική για νέους, την εφαρμογή προγραμμάτων στήριξης και απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία, τη βελτίωση της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας.

Βάλαμε, ταυτόχρονα, στόχο, -συνεχίζοντας τις πολιτικές της πρώτης τετραετίας- να μειώσουμε την ανεργία κάτω από 8% το 2027 με τη δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Ποντάρουμε για το σκοπό αυτό σε νέες επενδύσεις και έργα πνοής σε ολόκληρη τη χώρα.

Βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη εκατοντάδες έργα, που φέρνουν νέες υποδομές στις συγκοινωνίες, την υγεία και την παιδεία, την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τη βελτίωση της καθημερινότητας.

Σημειώνω χωριστά ότι στην πόλη μου, στη Θεσσαλονίκη, δρομολογήθηκαν 30 έργα υποδομών, παρεμβάσεις και επενδύσεις, που αλλάζουν την εικόνα και την προοπτική της. Διασφαλίζουν την επανατοποθέτησή της στον χάρτη του μέλλοντος, την ισόρροπη ανάπτυξη ολόκληρου του αστικού ιστού, τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων: Μετρό, Flyover, αναμόρφωση του χώρου της ΔΕΘ, ενοποίηση του παραλιακού μετώπου, ογκολογικό και παιδιατρικό νοσοκομείο, Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, σχολικές εγκαταστάσεις, δυτικός προαστιακός σιδηρόδρομος, Μουσείο Ολοκαυτώματος, Τεχνολογικό Πάρκο Thess Intec, γηπεδικές εγκαταστάσεις για τις ομάδες μας.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, το νερό μπήκε στ΄αυλάκι και τίποτα πια δεν το σταματά. Ό,τι είπε ο Πρωθυπουργός γίνεται. Ό,τι λέμε το κάνουμε.

Βασική προτεραιότητα μας -και προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- για τη νέα τετραετία είναι η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας έτσι ώστε κάθε πολίτης, όπου κι αν ζει, να έχει άμεσα και δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Προωθούμε:

Τον εκσυγχρονισμό νοσοκομείων και κέντρων υγείας.

Την αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού.

Την άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ με έκτακτη αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων μας Δυνάμεων και της Πυροσβεστικής.

Τη δημιουργία βάσεων ελικοπτέρων για γρήγορες αεροδιακομιδές από απομακρυσμένες περιοχές.

Την πλήρη εφαρμογή του προσωπικού γιατρού.

Την επέκταση των προληπτικών εξετάσεων που αποδεδειγμένα σώζουν ζωές.

Τη δραστική μείωση του χρόνου αναμονής για το ΕΚΑΒ, τα χειρουργεία και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Στόχος μας είναι να έχει κάθε πολίτης καλύτερες και περισσότερες δωρεάν υπηρεσίες υγείας. Και σε εκείνους που έχουν το θράσος να μιλάνε για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ ένα μόνο: Οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας είναι σήμερα στο 38% του συνόλου.

Με την αναμόρφωση του ΕΣΥ, θα τις πάμε, μέχρι το 2030, στο μισό κι ακόμη παρακάτω. Και αυτό δεν είναι ιδιωτικοποίηση. Είναι το ακριβώς αντίθετο.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Βασική προτεραιότητα μας στη νέα τετραετία είναι και η αναβάθμιση των λειτουργιών του Κράτους. Έγιναν ήδη σημαντικά βήματα -τα βλέπουμε για παράδειγμα στον ΕΦΚΑ και την απονομή των συντάξεων- και συνεχίζουμε ακόμη πιο αποφασιστικά.

Βάζουμε οριστικό τέλος στις αναχρονιστικές παθογένειες του παρελθόντος.

Προωθούμε διαδικασίες αξιολόγησης παντού.

Ολοκληρώνουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους.

Βάζουμε έτσι φραγμό στις ουρές των γκισέ, την ταλαιπωρία, την αδιαφάνεια, τη διαφθορά.

Φέρνουμε το κράτος δίπλα στον πολίτη, αρωγό και όχι χειραγωγό των δραστηριοτήτων του.

Δίνουμε ταυτόχρονα έμφαση στην ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Στη νέα τετραετία, δίνουμε -με συνέπεια, με σχέδιο και όραμα- εντατική συνέχεια στις πολιτικές -που αποδεδειγμένα πια- κάνουν την Πατρίδα μας πιο ισχυρή, οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά.

Τις πολιτικές που διασφαλίζουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αύξηση των επενδύσεων, τόνωση της απασχόλησης, βελτίωση των εισοδημάτων, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Τις πολιτικές που παράγουν νέο εθνικό πλούτο και εγγυώνται αυξημένο κοινωνικό μέρισμα.

Τις πολιτικές για μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα που ακούγεται και μετριέται σοβαρά από την Ουάσιγκτον ως τις Βρυξέλλες και από τα Βαλκάνια ως τη Μέση Ανατολή.

Που διευρύνουν και αναβαθμίζουν τις στρατηγικές συμμαχίες μας.

Που ενισχύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και προστατεύουν τα σύνορά μας.

Που διασφαλίζουν τα δίκαια και τα δικαιώματα μας στη γη και τις θάλασσές μας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Για όλα αυτά -και όχι μόνο- λέμε ναι στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης. Ναι στην ψήφο εμπιστοσύνης. Ναι στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ευχαριστώ.

Πηγή: adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Ξεκίνησαν οι ενέργειες για την κατασκευή του νέου Δικαστικού Σωφρονιστικού Συγκροτήματος στον Ασπρόπυργο

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 / 11 / 2020 , 18:56 από Με την κατεδάφιση κτηρίων στην παλαιά βάση του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή νέου Καταστήματος Κράτησης που θα αντικαταστήσει το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού. Το πρωί της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου στο χώρο που εντός του 2022 θα δημιουργηθεί το υπερσύγχρονο Δικαστικό Σωφρονιστικό […]

Τον θρησκευτικό ηγέτη των Σιιτών του Πακιστάν δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στην Ι.Α.Α.

Τον θρησκευτικό ηγέτη των Σιιτών του Πακιστάν δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στην Ι.Α.Α.

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 9 / 3 / 2023 , 7:21 από news_room Ο θρησκευτικός ηγέτης των Σιιτών Μουσουλμάνων του Πακιστάν κ. Syed Shahenshah Hussain Naqvi επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Ο Σοφολογιότατος στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ευρώπη βρέθηκε με την συνοδεία του στην Αθήνα και εξέφρασε την […]