32 °C Athens, GR
20/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Πενήντα χρόνια κατοχής. Χρόνια εγκαρτέρησης Χαιρετισμός Επισκόπου Μεσαορίας στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου DEELforHOST Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Τραμπ Kυβερνοεπίθεση στο Κτηματολόγιο Συναντήσεις με συνδέσμους του τομέα της οινογαστρονομίας πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Τουρισμού Πλήθος πιστών από την Λέρο στον πρώτο εορτασμό της Οσίας Γαβριήλιας της Κωνσταντινουπολίτιδος Ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος στη Λιθουανία Λιτανέυτηκε ο Άγιος Αιμιλιανός στον Λόφο Σκουζέ Μνημόσυνο πεσόντων κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος Λαμπρός Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ

Ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα»

Ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 7 / 2023 , 20:09 από news_room

Ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, πραγματοποίησε επίσκεψη σήμερα το πρωί στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά, με σκοπό να επιθεωρήσει τις διαδικασίες ασύλου που διενεργούνται εκεί και τα έργα αναβάθμισης που έχουν αρχίσει.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Ιωάννου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους λειτουργούς της Υπηρεσίας Ασύλου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τη ροή των απαραίτητων διαδικασιών ασύλου και εξετάσεων των μεταναστών μέσα στο Κέντρο. Επίσης, ο κ. Ιωάννου συνομίλησε με λειτουργούς της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑΜ) της Αστυνομίας Κύπρου και άλλων υπηρεσιών όπως του Υπουργείου Υγείας, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στο Κέντρο και εμπλέκονται επίσης στις διαδικασίες.

Στόχος της συνάντησης ήταν η εξεύρεση τρόπων βελτίωσης των διαδικασιών, έτσι ώστε οι εξετάσεις να ολοκληρώνονται άμεσα, ιδίως για τα άτομα των οποίων οι αιτήσεις ασύλου είναι προδήλως αβάσιμες.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επιθεώρησε ακολούθως τις εργασίες αναβάθμισης του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα», οι οποίες υλοποιούνται με χρηματοδότηση την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ύψους γύρω στα €22 εκ., και με απευθείας ανάθεση στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Ελλάδας. Οι εργασίες αναβάθμισης του Κέντρου, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν προς το τέλος του 2023, περιλαμβάνουν την αγορά προκατασκευασμένων μονάδων στέγασης, αγορά εξοπλισμού, καθώς και συντήρηση υφιστάμενων υποδομών.

Η αναβάθμιση, τόσο του Κέντρου στον «Πουρνάρα» όσο και των άλλων δομών που τροχοδρομούνται στο παρόν στάδιο από το Υπουργείο Εσωτερικών, αποσκοπεί στη βελτίωση των διαδικασιών ασύλου και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Τέλος, ο κ. Ιωάννου επισκέφθηκε το φυλάκιο των οριοφυλάκων στην Κοκκινοτριμιθιά, με τους οποίους συζήτησε τα θέματα επιτήρησης της πράσινης γραμμής.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα» Ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα»

Σχετικά Άρθρα

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ_Η_ΕΟΡΤΗ_ΤΟΥ_ΑΓΙΟΥ_ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ_ΑΝΔΡΕΑ_ΤΟΥ_ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ_ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ_ΑΘΗΝΩΝ_ΑΔΟΛΟ_ΓΑΛΑ-1

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η εορτή του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στο Γηροκομείο Αθηνών

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 30 / 11 / 2023 , 11:36 από news_room Με βυζαντινή λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα 30 Νοεμβρίου 2023 η ακολουθία του Όρθρου και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της εορτής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Γηροκομείου Αθηνών. Της ακολουθίας Ιερουργός ήταν ο σεβ. Μητροπολίτης Νεοχωρίου κ.κ. Παύλος, συνιερουργούντος του […]

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη λόγω ΔΕΘ

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη λόγω ΔΕΘ

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 9 / 9 / 2022 , 11:19 από news_room Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα αστυνομικά μέτρα ενόψει την έναρξης λειτουργίας της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιήσει το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. αποφασίστηκε σε διαδοχικές συσκέψεις που προηγήθηκαν τις τελευταίες […]