24 °C Athens, GR
24/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας δέχθηκε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής ο Αμερικής Ελπιδοφόρος Ο Ελληνορθόδοξος Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας γιορτάζει τα 100 χρόνια στην κοινότητα Charlotte Άφιξη του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων Νικήτα στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας Αγιασμός για την έναρξη της νέας Δικαστικής Χρονιάς στη Καστοριά Πειραιώς Σεραφείμ: Ο ΛΟΑΤΚΙ-σμός είναι μια σύγχρονη λυδία λίθος για την υποταγή στην «προοδευτική» παγκόσμια τάξη Η εορτή των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στους Αγίους Τόπους Ο επικεφαλής της Κοπτικής Εκκλησίας στη Μεγάλη Βρετανία στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Αρχιεπισκοπικός Αγιασμός στον Άρειο Πάγο για την έναρξη της νέας Δικαστικής χρονιάς Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη – Γενικού Γραμματέα των ΗΕ στη Νέα Υόρκη – Οι δηλώσεις του Προέδρου Κρεμλίνο: Αναπόφευκτη η αύξηση των εντάσεων ανάμεσα στο Κίεβο και τους Ευρωπαίους συμμάχους του

Ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα»

Ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 7 / 2023 , 20:09 από news_room

Ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, πραγματοποίησε επίσκεψη σήμερα το πρωί στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά, με σκοπό να επιθεωρήσει τις διαδικασίες ασύλου που διενεργούνται εκεί και τα έργα αναβάθμισης που έχουν αρχίσει.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Ιωάννου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους λειτουργούς της Υπηρεσίας Ασύλου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τη ροή των απαραίτητων διαδικασιών ασύλου και εξετάσεων των μεταναστών μέσα στο Κέντρο. Επίσης, ο κ. Ιωάννου συνομίλησε με λειτουργούς της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑΜ) της Αστυνομίας Κύπρου και άλλων υπηρεσιών όπως του Υπουργείου Υγείας, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στο Κέντρο και εμπλέκονται επίσης στις διαδικασίες.

Στόχος της συνάντησης ήταν η εξεύρεση τρόπων βελτίωσης των διαδικασιών, έτσι ώστε οι εξετάσεις να ολοκληρώνονται άμεσα, ιδίως για τα άτομα των οποίων οι αιτήσεις ασύλου είναι προδήλως αβάσιμες.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επιθεώρησε ακολούθως τις εργασίες αναβάθμισης του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα», οι οποίες υλοποιούνται με χρηματοδότηση την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ύψους γύρω στα €22 εκ., και με απευθείας ανάθεση στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Ελλάδας. Οι εργασίες αναβάθμισης του Κέντρου, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν προς το τέλος του 2023, περιλαμβάνουν την αγορά προκατασκευασμένων μονάδων στέγασης, αγορά εξοπλισμού, καθώς και συντήρηση υφιστάμενων υποδομών.

Η αναβάθμιση, τόσο του Κέντρου στον «Πουρνάρα» όσο και των άλλων δομών που τροχοδρομούνται στο παρόν στάδιο από το Υπουργείο Εσωτερικών, αποσκοπεί στη βελτίωση των διαδικασιών ασύλου και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Τέλος, ο κ. Ιωάννου επισκέφθηκε το φυλάκιο των οριοφυλάκων στην Κοκκινοτριμιθιά, με τους οποίους συζήτησε τα θέματα επιτήρησης της πράσινης γραμμής.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα» Ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα»

Σχετικά Άρθρα

Αντιμέτωπα με τον οξύ υποσιτισμό πάνω από μισό εκατομμύριο μικρά παιδιά στη Σομαλία

Αντιμέτωπα με τον οξύ υποσιτισμό πάνω από μισό εκατομμύριο μικρά παιδιά στη Σομαλία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 9 / 2022 , 21:13 από news_room Ο αριθμός των μικρών παιδιών στη Σομαλία που αντιμετωπίζουν σοβαρό οξύ υποσιτισμό έχει αυξηθεί ξεπερνώντας το μισό εκατομμύριο-ένα επίπεδο υψηλότερο σε σχέση με εκείνο του λιμού του 2011 στη διάρκεια του οποίου δεκάδες χιλιάδες παιδιά πέθαναν-ανακοίνωσαν σήμερα υπηρεσίες των […]

Ο Μπότζι είναι ο αγαπημένος συνεπιβάτης των χρηστών των ΜΜΜ της Κωνσταντινούπολης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 6 / 10 / 2021 , 15:21 από news_room Σε ένα κατάμεστο φέρι μπόουτ, που πραγματοποιεί δρομολόγια μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα σε έναν επιβάτη που απολαμβάνει την θέα από το παράθυρό του. Είναι ο Μπότζι, ένας αδέσποτος σκύλος που αποτελεί πολύ […]

Pin It on Pinterest